Έρχεται το Arena of Valor World Cup στην βόρεια αμερική

Εκτός από το League of Legends και το DoTA 2, υπάρχει ένα νέο όνομα στη σκηνή των MOBA. Ωστόσο δεν έχει καμία σχέση με τα κλασσικά τα MOBA. Το Arena of Valor είναι διαθέσισμο μόνο για iOS, Nintendo Switch και Android. Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Arena of Valor έρχεται στη Βόρεια Αμερική, φέρνοντας μια νέα μόδα, την κατηγορία των Mobile MOBA eSports.

Η αρχική ανακοίνωση του διαγωνισμού αναφέρει ορισμένα τουρνουά σε μικρό και τοπικό επίπεδο. Όσον αφορά το αν αυτά τα γεγονότα είναι διαγωνισμοί σε επίπεδο σταδίου ή εξοπλισμένα για μικρότερους χώρους, η απάντηση ήταν: και τα δύο. “Θα θέλαμε να δούμε ένα εθνικό διακλαδικό πρωτάθλημα, αλλά συνειδητοποιούμε επίσης ότι πρέπει να ξεκινήσουμε από χαμηλά”, εξήγησε ο εκπρόσωπος. “Έτσι, η στρατηγική θα είναι να ξεκινήσουμε με μικρότερες διοργανώσεις και όταν έρθει ο καιρός να φτάσουμε σε κάτι πιο μεγάλο”.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βιντεάκι υπάρχουν ήδη ομάδες όπως SK Gaming και Team Liquid που ασχολούνται με Mobile MOBAs.

“Είμαστε αφοσιωμένοι σε μια μακροπρόθεσμη σκηνή στις ΗΠΑ, αλλά πρέπει να κάνουμε πολύ προσεκτικά τα βήματά μας”, συνεχίζει ο εκπρόσωπος. “Έχουμε προγραμματίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Arena of Valor για τον Ιούλιο. Ίσως μεσολαβήσουν κάποια μικρά τουρνουά τον Απρίλιο ή τον Μάιο. Ελπίζουμε ότι αυτό το τουρνουά θα αποτελέσει ένα καλό θεμέλιο για την αμερικανική σκηνή”.

Το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο AoV, σίγουρα θα επηρεάσει το μέλλον του παιχνιδιού στα eSports ανάλογα με την επιτυχία της εκδήλωσης. “Συνεχίζουμε να τροποποιούμε το σχέδιο των eSports μετά από κάθε τουρνουά, συμπεριλαμβανομένου του Παγκοσμίου Κυπέλλου”, είπε ο εκπρόσωπος.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο ερώτημα όλων μας είναι ακόμα αναπάντητο. Ποίες από τις μεγάλες ομάδες MOBA θα δείξουν ενδιαφέρων για κάτι όπως το AoV;

Πρώτα είναι η Team Liquid, η οποία έχει ήδη συγκεντρώσει μια κεντρική ομάδα από ταλαντούχους παίκτες AoV. Ονόματα, όπως ο Chen-Long “Nyjacky” Wang, ο οποίος αποχώρησε από την League of Legends για να παίξει AoV. Ακολουθούν ο Jordan Dean “Zested” Scott, πρώην MLG Pro στο Halo, και ο Willard Hyrum Welsey “TheBigDog” Goodwin, πρώην πρωταθλητής Vainglory. Ο συγκεκριμένος πέτυχε την υψηλότερη θέση στο Vainglory ενώ έπαιζε μόνο για δύο χρόνια.

Στη συνέχεια είναι η Vitality, η γνωστή ομάδα League of Legends και Call of Duty eSports που υπέγραψε French Phenoms Team 404 ειδικά για το Arena of Valor. Η ομάδα αποτελείται από Azure, Flow, Moon, Redemption and Suitaro.

Τέλος, υπάρχει η SK Gaming, η οποία συνεργάστηκε με την Viivax για να την εκπροσωπήσει στο AoV. Ο πρωταγωνιστής Yunus “Pich” Saral, ο παίκτης Yunus “Lui” Ata , ο Okan “EDU” Hapakaz και τα υπόλοιπα μέλη θα προσπαθήσουν να φέρουν στην SK Gaming το πρώτο World Cup του Arena of Valor.

Η Tencent έχει τραβήξει την προσοχή με το Arena of Valor. Θα δούμε τι συμβαίνει, όταν έρθει ο Ιούλιος. Προς το παρόν, είναι αναζωογονητικό για όλες τις σκηνές, να βλέπουμε ένα νέο ανταγωνιστή να προσπαθεί να φτάσει τους γίγαντες LoL και DoTA 2. Ο ανταγωνισμός ωφελεί πάντα τους καταναλωτές. Η επιτυχία του AoV μπορεί να σημαίνει μόνο σπουδαία πράγματα για τον κόσμο του MOBA. Με ένα σχέδιο όπως αυτό που περιγράφηκε παραπάνω, η Tencent μπορεί να έχει τη νικηφόρα φόρμουλα.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio