5 Horror Anime: προτάσεις για το Halloween!

Ένα χρόνο πριν έκανα μία λίστα με 15 anime τα οποία ήταν είτε τύπου mystery, είτε τύπου horror και γενικά είχα βάλει anime που να ταίριαζαν στον αέρα του Halloween. Αυτή τη λίστα μπορείτε να τη βρείτε εδώ (αυτό είναι το τελευταίο anime της λίστας, στο τέλος του άρθρου μπορείτε να βρείτε τα υπόλοιπα 14).

Φέτος επειδή ήδη είπα για τα καλύτερα από τα Halloween-like anime που γνωρίζω, θα περιοριστώ σε 5, και όλα θα συγκαταλέγονται σίγουρα στο genre του horror

 

Parasyte – the maxim – (Kiseijuu: Sei no Kakuritsu)

Studio: Madhouse  |  Genres: Action, Drama, Horror, Psychological, Sci-Fi, Seinen
Επεισόδια: 24

Εξωγήινοι καταφτάνουν στη γη, με μορφή παράσιτων, τα οποία καταλαμβάνουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο ώστε να καταβροχθίζουν τα θύματά τους. Το anime Parasyte επικεντρώνεται γύρω από τον έφηβο Shinichi Izumi, ο οποίος ναι μεν γίνεται θύμα ενός παράσιτου, αλλά εκείνο δεν καταφέρνει να πάρει τον έλεγχο του εγκεφάλου του και κατέληξε στο δεξί του χέρι. Έτσι ο Izumi πρέπει να συνυπάρξει με το παράσιτο, ονόματι Migi. To Parasyte είναι ένα anime το οποίο έχει πολλή βία, πολύ τρόμο και όλες του οι σκηνές, από τα πρώτα ακόμη επεισόδια είναι για ανθρώπους με «γερό στομάχι». Από άποψη πλοκής είναι αρκετά εντάξει, καθώς βλέπουμε μία μίξη genres καθώς η ιστορία εξελίσσεται, μαζί με τους χαρακτήρες. Είναι μία αρκετά καλή επιλογή για ένα spooky anime night και πιστεύω θα αρέσει σε όσους αρέσουν οι εξωγήινοι, το splatter, τα καλά γραφικά και το horror.

 

Ghost Stories (Gakkou no Gaidan)

Studio: Studio Pierrot  |  Genres: Horror, Mystery, Supernatural
Επεισόδια: 19

Η Satsuki και ο Keiichirou Miyanoshita, μετά τον θάνατο της μητέρας τους, μετακομίζουν στην πόλη από την οποία εκείνη καταγόταν με τον πατέρα τους. Μαθαίνουν πως το νέο τους σχολείο στεγάζεται σε ένα παλιό κτίριο που λέγεται πως είναι στοιχειωμένο – και όντως είναι! Και όχι μόνο αυτό, αλλά για κάποιο λόγο τα φαντάσματα τους κυνηγάνε! Παρότι θεωρώ πως είναι λίγο αδύναμο από άποψη ιστορίας, καθώς αυτή παρουσιάζεται επεισοδιακά και αυτό είναι λίγο κακό για ένα τόσο μικρό anime. Οι χαρακτήρες είναι αρκετά εντάξει . Είναι ένα αρκετά καλό horror anime για να συντροφεύσει κάποιον κατά το Halloween.

 

 

Jigokou Shoujo (Hell Girl)

Studio: Studio Deen  |  Genres: Horror, Mystery, Psychological, Supernatural
Επεισόδια: 26

Μία ιστοσελίδα ξεπροβάλει ονόματι Hell Correspondence και φήμες λένε πως αν μπεις τα μεσάνυχτα και γράψεις το όνομα του ατόμου που θες να καταραστείς, θα τον στείλουν στην Κόλαση για σένα. Η Enma Ai, το Hell Girl είναι αυτή που τους στέλνει στην Κόλαση, χωρίς να κρίνει αν το αξίζουν αυτό ή όχι. Αλλά αφού το άτομο που μισείς σταλεί στην Κόλαση, η ψυχή σου καταράζεται να σταλεί και εκείνη στην Κόλαση αφού πεθάνεις. Το Jigokou Shoujo αποτελείται από επεισοδιακά κυρίως επεισόδια, αλλά στη συνέχεια αναπτύσσει και αυτό μία πλοκή γύρω από συγκεκριμένους χαρακτήρες. Για αυτό άλλωστε έχει δύο σίκουελ, το Jigoku Shoujo Futakamori (Hell Girl: Two Mirrors) και το Jigokou Shoujo Mistuganae (Hell Girl: Three Vessels). Είναι ένα ωραίο anime με αρκετά paranormal στοιχεία και θεωρώ θα ενδιαφέρει τους fans του Ghost Hunt ή του XXXHolic.

 

Akira

Studio: Tokyo Movie Shinsha  |  Genres: Action, Adventure, Horror, Military, Sci-Fi, Supernatural
Επεισόδια: 1 (Ταινία)

Στην Ιαπωνία του 1988 η έκρηξη που προκαλείται από ένα αγόρι με ψιονικές δυνάμεις είναι η αφορμή του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. Το αγόρι φυλακίζεται για να αποφευχθούν περαιτέρω καταστροφές. Είναι πλέον 2019 και το Neo-Tokyo, γεμάτο τρομοκράτες, είναι στη θέση του παλιού Τόκιο. Εδώ είναι που ο Shoutarou Kaneda έχει μία συμμορία με μηχανές και σε μία συμπλοκή με μία άλλη συμμορία, ο καλύτερός του φίλος, ο Tetsuo Shima παθαίνει ένα ατύχημα και αποκτά δυνάμεις και η κυβέρνηση προσπαθεί να φυλακίσει και αυτόν για να μη γίνει ακόμη ένα ατύχημα. Με υπέροχη ιστορία, το Akira είμαι σίγουρη πως είναι από τα «κλασικά» αλλά αν δεν το έχετε δει, κάντε το. Το μόνο κακό είναι πως η ταινία περιορίζει την πλήρη ανάπτυξη των χαρακτήρων, αλλά πραγματικά το anime δε χάνει κάτι από αυτό. Είναι ότι πρέπει για άτομα που τους αρέσει το post-apocalyptic και dystopian setting ή η δράση.

 

Requiem for Darkness (Kyougoku Natsuhiko: Kousetsu Hyaku Monogatari )

Studio: TMS Entertainment  |  Genres: Fantasy, Historical, Horror, Mystery, Psychological, Supernatural
Επεισόδια: 13

Καθώς βαρέθηκε να γράφει γρίφους για παιδιά, ο Yamaoka Momosuke σχεδιάζει να συλλέξει τρομακτικές ιστορίες και να τις γράψει σε ένα βιβλίο. Καθώς ψάχνει παλιούς μύθους και θρύλους, τυχαίνει να βρεθεί μπροστά σε μία παράξενη ομάδα τριών ατόμων που αποκαλούν τους  εαυτούς τους Ongyou. Αυτοί ερευνούν την αλήθεια πίσω από τους θρύλους. Κάθε φορά που ο Momosuke τους συναντά, έρχεται αντιμέτωπος με άσχημες αλήθειες και βλέπει πράγματα που δε θα έπρεπε να δει… Το Requiem for Darkness είναι Rated R 17+ για κάποιους λόγους και οι λόγοι είναι πως αν έχει να δείξει αποτρόπαιες δολοφονίες ή βιασμούς, θα το κάνει. Παρότι θεωρώ πως θα μπορούσε να υπάρξει περισσότερη ανάπτυξη χαρακτήρων, η πλοκή του anime, αν και είναι επεισοδιακό, είναι πάρα πολύ καλή και πιστεύω πως θα τραβήξει τους anime fans που τους αρέσουν τα πιο σκοτεινά anime.

 

Πληροφορίες για τα studio που κυκλοφόρησαν τα anime, τα genres, τα επεισόδια και τις περιλήψεις των anime πήρα από το myanimelist.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Του '94. Ζω στη Θεσσαλονίκη. Εν δυνάμει μεταφράστρια μα για την ώρα φοιτήτρια Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Ασχολούμαι με ζωγραφική, λογοτεχνία, manga, anime, ταινίες, σειρές και cosplay.

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio