Το fingerprint scanner Clear ID έρχεται ενσωματωμένο σε οθόνη

Η Synaptics διέρρευσε ότι ένας «μεγάλος» κατασκευαστής smartphone που είναι στο «top five» θα αποκαλύψει ένα τηλέφωνο το οποίο θα χρησιμοποιεί τον αισθητήρα Clear ID. Η τεχνολογία αυτή θα παρουσιαστεί στο CES τον Ιανουάριο. Δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με το ποιος θα μπορούσε να είναι ο πρώτος. Ωστόσο το Vivo ήταν το πρώτο που το έδειξε. Δεν θα εκπλαγούμε αν ένα από τα αδέλφια της Vivo (όπως το Oppo) είχε την τιμή, αν και σίγουρα δεν θα απέκλειε τον ανταγωνισμό όπως η Huawei ή η Xiaomi.

Αυτοί οι αισθητήρες κάτω από την οθόνη δεν είναι άψογοι, καθώς υπάρχει μια καθυστέρηση σε σύγκριση με άλλους αισθητήρες. Ωστόσο, η Synaptics δεν ενοχλείται ιδιαίτερα από αυτό. Ισχυρίζεται ότι το Clear ID είναι «δύο φορές πιο γρήγορο» από την 3D αναγνώριση προσώπου.

Όπως φαίνεται, η τεχνολογία αυτή μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας εάν υιοθετηθεί ευρέως. Οι κατασκευαστές των smartphone, συνήθως δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να μετακινήσουν το fingerprint scanner (συνήθως στην πλάτη). Το Clear ID θεωρητικά επιτρέπει στις μάρκες τηλεφώνων να αποφεύγουν αυτή την επιλογή. Μπορούν να βάλουν το fingerprint scanner όπου είναι πιο βολικό χωρίς να εγκαταλείψουν την πολύ σημαντική οθόνη που θα εντυπωσιάζει.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio