#1 TIG Wiki: 10 VideoGame Facts που ίσως δεν γνωρίζατε

Όλοι έχουμε κάποιο αγαπημένο παιχνίδι ή κατά καιρούς, ανυπομονούμε να κυκλοφορήσουν συγκεκριμένοι τίτλοι, ώστε να τους αποκτήσουμε και να περάσουμε ευχάριστα τον χρόνο μας. Ωστόσο, κάθε παιχνίδι, έχει από πίσω του κάποια ιστορία ή γεγονότα που αξίζει να γνωρίζουμε.

 

1 Super Mario

super_marioΤο αρχικό όνομα του αγαπημένου μας υδραυλικού, ήταν Mr.VideoGame. Όμως, μάλλον δεν πολυάρεσε στους υπεύθυνους κι έτσι, αποφάσισαν να του δώσουν το όνομα του ιδιοκτήτη της πρώτης αποθήκης που είχε η Nintendo. Το όνομα του ιδιοκτήτη, ήταν Mario Segale. Στην πρώτη έκδοση του Donkey Kong, ο Mario δεν ήταν υδραυλικός, αλλά ξυλοκόπος! Όπως και να έχει όμως, το παιχνίδι με την κυκλοφορία του το 1983, έγινε hit με αποτέλεσμα, πολλοί γονείς να δώσουν το όνομα Mario, στα μωρά τους εκείνη την χρονιά.

 

 

2 Legend of Zelda

1st Legend of Zelda

Στο πρώτο Legend of Zelda, μπορούσατε να συγκεντρώσετε μόνο 255 Rupees aka χρυσά νομίσματα. Γιατί συνέβαινε αυτό; Πολύ απλά, επειδή για να συγκεντρωθούν περισσότερα νομίσματα, θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη μνήμη, κάτι που η τεχνολογία δεν είχε δημιουργήσει ακόμη.

 

 

 

3 Pacman

Η ιδέα για το Pacman, ήρθε στο μυαλό του σχεδιαστή του Toru Iwatani, όταν έτρωγε πίτσα. Ωστόσο το μέγιστο σκορ που μπορεί να πετύχει κάποιος στο παιχνίδι, είναι 3,333,360. Ο πρώτος που το πέτυχε, ήταν ο Billy Mitchell το 1999, έπειτα από 6 ώρες παιχνιδιού. Από τότε πάνω από 20 παίχτες κατάφεραν να πιάσουν το νούμερο αυτό. Το 2013 όμως, ο David Race έκανε παγκόσμιο ρεκόρ,ολοκληρώνοντας το παιχνίδι σε 3 ώρες, 28 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα.

 

 

 

4 Final Fantasy

final fantasy 1Το Final Fantasy, σε ορισμένους κύκλους, είναι γνωστό ως η τελευταία προσπάθεια του δημιουργού του Hironobu Sakaguchi, για να πετύχει στην βιομηχανία του gaming. Ως τα μέσα της δεκαετίας του ’80, η Square είχε κυκλοφορήσει μια πληθώρα τίτλων RPG και racing, που δεν είχαν πάει καλά στην αγορά. Τότε ήταν που ο Hironobu, αποφάσισε να πάρει στοιχεία από παιχνίδια όπως το Dragon Quest και το Legend of Zelda. Αφού δημιούργησε το Final Fantasy, περίμενε να δει πώς θα πάει το παιχνίδι κι αν θα το αγαπήσει ο κόσμος. Το παιχνίδι αυτό ήταν ένα προσωπικό στοίχημα για τον δημιουργό του, αφού όπως δήλωσε εκείνη την εποχή, εάν αποτύχαινε και αυτό το παιχνίδι, θα παρατούσε μια για πάντα την ενασχόληση του με το gaming και θα επέστρεφε στις σπουδές του. Ευτυχώς για εμάς, όλα πήγαν κατ’ ευχήν και σήμερα το franchise του Legend of Zelda, συνεχίζει να πρωτοστατεί στις πωλήσεις.

 

 

5 Pokemon

Η ιδέα για την δημιουργία των Pokemon, είναι βασισμένη στις εμπερίες που είχε ως παιδάκι, ο δημιουργός τους Satoshi Tajiri. Όταν ήταν μικρός, συγκέντρωνε κάμπιες και τις παρακολουθούσε να μεταφορφώνονται σε πεταλούδες.

E.T. the Extra-Terrestrial

E.T. the Extra-Terrestrial

Το 1982, η Atari κυκλοφόρησε το παιχνίδι «E.T. the Extra-Terrestrial«. Σκοπός της εταιρείας ήταν, μέσω του παιχνιδιού, να ενισχύσει την ταινία και φυσικά να κάνει χρυσές δουλειές. Ωστόσο, το 1983, η αγορά είχε γεμίσει με νέα παιχνίδια και κονσόλες. Αυτό βρήκε απροετοίμαστη την Atari, μιας και δεν περίμενε τέτοιο ανταγωνισμό. Τα πράγματα πήραν μια άσχημη τροπή για την εταιρεία. Οι έμποροι λιανικής πώλησης, έπαιρναν τηλέφωνο την εταιρεία και ακύρωναν τις παραγγελίες, με αποτέλεσμα οι αποθήκες της, να μείνουν γεμάτες με στοκ εκατομμυρίων απούλητων κασετών. Αυτό που έκαναν οι υπεύθυνοι, ήταν να πάνε στο Μεξικό και να θάψουν όλο το απούλητο υλικό. Το 2014, πήγαν στην χωματερή που ήταν θαμένες οι κόπιες και ξέθαψαν 700.000 κομμάτια, όμως μέχρι και σήμερα παραμένουν πάρα πολλά θαμμένα σε εκείνο το σημείο.

7 Ο νευρικός Gandhi στο Civilization

Στο πρώτο Civilization, ο Gandhi θα ήταν το πρότυπο της ειρήνης και της γαλήνης. Όμως κάτι πήγε στραβά και προέκυψε ιδιαίτερα νευρικός.

d78

Αρχικά το hidden aggression rating του, είχε ρυθμιστεί στο χαμηλότερο επίπεδο 1. Όμως αν επιλέγατε την δημοκρατία, θα βλέπατε να πέφτει κατά 2 πόντους το aggression ή τουλάχιστον έτσι ήθελαν οι developers να πιστεύουν ότι θα γίνει. Αυτό δεν έγινε ποτέ, μιας και ένα bug έκανε την εμφάνιση του, επειδή ο κώδικας δεν αναγνώριζε αρνητικούς αριθμούς. Αντί η επιθετικότητα του Gandhi να πάει στο -1, πήγαινε στον επόμενο αριθμό του loop, που ήταν αυτός του υψηλότερου rating και δεν ήταν άλλος από το 255. Οι περισσότεροι επιθετικοί αρχηγοί στο παιχνίδι, έχουν μόνο 10 πόντους στην επιθετικότητα. Όπως καταλαβαίνετε, ο Gandhi απέκτησε πολλά νεύρα και δεν άφησε τίποτα όρθιο. Ωστόσο, η ομάδα πίσω από το παιχνίδι, βρήκε πολύ αστείο το συγκεκριμένο bug και στους επόμενους τίτλους, αν και διόρθωσαν την επιθετικότητα του, κράτησαν το Nuke Rating σε υψηλά νούμερα.

8 Το World of Warcaft και η έρευνα γύρω από τις Παγκόσμιες Επιδημίες

Όσο και τρελό να ακούγεται, το World of Warcaft, ήταν η αφορμή, προκειμένου να δημιουργηθεί ερευνικό τμήμα για την μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς, κατά την διάρκεια μιας Παγκόσμιας Επιδημίας.

wowscrnshot091412235936_134769

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2005, εμφανίστηκε το Corrupted Blood incident, μία  virtual επιδημία στο World of Warcraft και κράτησε μία εβδομάδα. Η επιδημία ξεκίνησε, με την παρουσίαση του νέου raid Zul’Gurub και του τελικού boss, Hakkar the Soulflayer. Όταν ο Hakkar, δεχόταν επίθεση, μπορούσε να κάνει ένα hit point-draining debuff spell, που ονομαζόταν Corrupted Blood στους παίχτες. Το spell διαρκούσε μερικά δευτερόλεπτα και ο παίχτης, όσο βρισκόταν στην περιοχή Zul’Gurub, ήταν μολυσμένος. Ωστόσο λόγω του bug, η μόλυνση μπορούσε να πάει και σε άλλες περιοχές του παιχνιδιού, κάτι που οι παίχτες γρήγορα το κατάλαβαν. Αυτό όπως ήταν αναμενώμενο, προκάλεσε χάος. Πολλοί παίχτες, φρόντισαν να μολύνουν NPCs,pets και παίχτες χαμηλού επιπέδου, που όπως ήταν αναμενώμενο πέθαιναν. Άλλοι πάλι παίχτες προσπαθούσαν να θεραπεύσουν είτε τους χαρακτήρες τους είτε τους συμμάχους τους. Αυτό σταμάτησε όταν η Blizzard, προχώρησε σε hard reset, προκειμένου να διορθώσει το bug. Ωστόσο, αυτό το γεγονός, οδήγησε στην σύσταση του τμήματος που σας αναφέραμε παραπάνω.

9 Από λάθος προέκυψε το μεγάλο στήθος της Lara Croft

d3bedf1b7a2f8a08310a2832bc078c53

Όταν έκανε την πρώτη της εμφάνιση πίσω στα ’90s, κανείς δεν περίμενε ότι η Lara Croft, έμελλε να γίνει το πρώτο sex symbol από videogame. Παρόλαυτά, το μέγεθος του στήθους της, δεν ήταν προγραμματισμένο να προκύψει αυτό που όλοι είδαμε όταν κυκλοφόρησε. Κατά το στάδιο του τελικού ραφιναρίσματος, οι developers, αποφάσισαν να το αυξήσουν κατά 50%. Από λάθος όμως, όταν κυκλοφόρησε το παιχνίδι, είδαν ότι αντί 50%, η αύξηση που τελικά είχε γίνει ήταν 150%. Δεδομένου του feedback που πήραν από το κοινό, αποφάσισαν να μην το διορθώσουν.

10 Το Starcraft, είναι το πρώτο videogame που ταξίδεψε στο διάστημα

https://twitter.com/StarCraft/status/826917649967779840

Ο Mission Specialist, Daniel T. Barry, πήρε μαζί του στο Discovery, το αγαπημένου παιχνιδιού Starcraft, στις 27 Μαϊου 1999. Το παιχνίδι φυσικά ήταν με το cd του κι έτσι το συγκεκριμένο cd, έκανε τον γύρο της γης 153 φορές και ταξίδεψε 3,5 εκατομμύρια ναυτικά μίλια. Σήμερα η συγκεκριμένη κόπια, είναι στα κεντρικά γραφεία της Blizzard.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Co-Owner and Community Manager of Teamingame.gr

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio