Φήμη: Το EU LCS, χωρίζεται σε τέσσερα regions

Ακόμα δεν έχει κοπάσει ο ντόρος που έγινε γύρω από το σκεπτικό των H2k, να αποσυρθούν από το EU LCS, λόγω των μειωμένων εσόδων και φήμες έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν, σχετικά με μία κίνηση που ετοιμάζεται να κάνει η Riot Games, που θα συζητηθεί.

 

Σύμφωνα με το δίκτυο ESPN, η Riot Games εμπνευσμένη από το μοντέλο του Champions League, εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει το format του EU LCS, ξεκινώντας από την summer season 2018.

Το πρωτάθλημα που μέχρι στιγμής αποτελείται από 10 ομάδες, θα σπάσει σε τέσσερα regions: Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο και Βαρκελώνη. Στους μήνες που ακολουθούν, θα μάθουμε και τους χώρους διεξαγωγής, μιας και μέχρι στιγμής υπάρχει μόνο ο χώρος που παρακολουθούμε το πρωτάθλημα στο Βερολίνο. 

Τα νέα πρωταθλήματα, θα αποτελούνται από έξι ομάδες και συνολικά οι ομάδες ανεβαίνουν στο σύνολο των 24 από 10 που ισχύει μέχρι σήμερα. Οι ομάδες που θα λάβουν μέρος, θα υπογράψουν ένα multiyear license με την Riot Games, ωστόσο οι ρήτρες δεν έχουν καθοριστεί ακόμη. Με αυτό τον τρόπο οι ομάδες δεν έχουν να φοβούνται τον υποβιβασμό.

Οι Top 2 ομάδες από το κάθε region, θα παίρνουν το εισητήριο για το μεγαλύτερο League, το οποίο θα τρέχει σε συγκεκριμένες περιόδους, όπως γίνεται με το Champions League. Η τρίτη και η τέταρτη ομάδα θα παίζουν μεταξύ τους, ενώ η πέμπτη και η έκτη θα παίζουν σε ένα open qualifier. Η Greater League, θα αποτελείται από 16 ομάδες, θα έχει group stages και ένα double-elimination playoff bracket. Για να περάσει κάποια ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, θα πρέπει να είναι νικήτρια του Greater League, ενώ παράλληλα θα προσαρμοστεί και το ήδη υπάρχον Championship Points System

Για την ώρα η Riot Games, έρχεται σε επαφή με ομάδες όπως η Origen, η Paris Saint-Germain κλπ, προκειμένου να τις πείσει να λάβουν μέρος στο νέο Πρωτάθλημα.

Να σημειωθεί, ότι οι αλλαγές αυτές από πολλούς θεωρούνται ως δραστικά μέτρα, μιας και οι ιθύνοντες έχουν προσέξει ότι το κοινό γυρίζει την πλάτη στο EU LCS, ενώ παράλληλα αυξάνονται τα νούμερα για το NALCS. Πολλοί λένε πως η ποιότητα του EU LCS έχει πέσει και δεν έχει ενδιαφέρον να το παρακολουθούν.  

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Community Manager of Teamingame.gr

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio