Το τηλεχειριστήριο του PS Vita για το Fallout 4!

 

Αν έχεις PlayStation 4, PlayStation Vita και ένα αντίγραφο του Fallout 4, έχουμε καλά νέα: η δυνατότητα του Remote Play για το τηλεχειριστήριο της Sony είναι τέλεια. Οπότε, αν βρεθείς μακριά από το PlayStation σου, άρρωστος στο κρεβάτι ή ακόμη και σε μια μακροχρόνια επίσκεψη στην τουαλέτα, το να παίξεις Fallout 4 μέσω του Remote Play είναι εφικτό, χάρη σε μερικά έξυπνα χαρακτηριστικά που έχει αποκλειστικά το PS Vita.

 

Στο PlayStation Vita λείπουν κάποια στοιχεία στα οποία οι χρήστες του PS4 έχουν πρόσβαση μέσω του τηλεχειριστηρίου DualShock 4. Πιο συγκεκριμένα, αυτά είναι η λειτουργία των αναλογικών μοχλών L3 και R3 και τα «κουμπιά ώμου» L2 και R2. Η Bethesda μετακίνησε τις λειτουργίες αυτές σε άλλα μέρη του PS Vita, στο D-pad του συστήματος και την μπροστινή οθόνη αφής.

 

fallout-4-vita-controls

 

Οι D-pad «διακόπτες», όπως μπορείτε να δείτε στο διάγραμμα από πάνω, μετακινούν την ενέργεια «sneak» στο δεξί D-pad πλήκτρο και το VATS στο πάνω D-pad πλήκτρο. Το sprint γίνεται με την πίεση του κάτω D-pad πλήκτρου, που είναι τέλειο, καθώς ενώ θα χρησιμοποιείτε τον αριστερό αναλογικό μοχλό, το D-pad θα βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Με το να χρησιμοποιείτε το αριστερό D-pad πλήκτρο, πάτε στα Favorites. Πατήστε αριστερά και ένα μικρό pop-up μενού θα εμφανιστεί. Από εκεί μπορείτε να πατήσετε το D-pad ξανά και να επιλέξετε το αγαπημένο σας όπλο.

 

Η αριστερή και η δεξιά μεριά της οθόνης αφής είναι αφιερωμένη στις επιλογές «bash»/ «grenade» / «power attack», αντικαθιστώντας έτσι το R1 πλήκτρο του DualShock 4. Αν πατήσετε στο κέντρο της οθόνης αφής, η κάμερα του παιχνιδιού κλειδώνει και ανοίγει το workshop. Οι υπόλοιπες εντολές του PS Vita ακολουθούν το ίδιο μοτίβο.

 

Η μόνη άλλη Remote Play λειτουργία που αξίζει να αναφερθεί είναι σχετική με το Pip-Boy. Πατώντας στην αριστερή και δεξιά μεριά της αριστερής και δεξιάς καρτέλας οθόνης αφής του PS Vita αντιστοίχως, μέσω της διεπαφής του Pip-Boy, ενώ ταυτόχρονα πατάτε στο κέντρο της οθόνης αφής, υπάρχει η επιλογή στην οποία σας επιτρέπεται να διαλέξετε τα αντικείμενά σας.

 

Το καλύτερο κομμάτι της εφαρμογής πλήκτρων του PS Vita; Δεν υπάρχουν εντολές οι οποίες να αντιστοιχούν στην πίσω οθόνη αφής του συστήματος.

 

Πρέπει να ευχαριστήσουμε το σχεδιαστή της Bethesda, Josh Hamrick, που έκανε παρόμοια δουλειά στις εντολές για το Destiny, για τη λειτουργία Remote Play του Fallout 4!

 

Πηγή: polygon.com

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio