Το πρώτο 8K VR ξεπέρασε τον στόχο χρηματοδότησης σε μια μέρα

Χρειάστηκαν λίγες μόνο ώρες για την Pixmax και το εξαιρετικά hyper VR headset της, να ξεπεράσει τον στόχο χρηματοδότησης, ύψους $ 200.000 στο Kickstarter.

Τώρα μια μέρα αργότερα, κάθεται σε περίπου 781.000 δολάρια σε υποσχέσεις από περισσότερους από 1.200 υποστηρικτές με 43 μέρες να πάνε. Μια μέρα αργότερα, τα χρήματα αγγίζουν τα 781.000 δολάρια σε υποσχέσεις με πάνω από από 1.200 υποστηρικτές και 43 μέρες μέχρι την λήξη.

Όλοι ενθουσιάστηκαν από την γοητεία μιας πολύ υψηλότερης απόδοσης από αυτή που προσφέρει είτε το Oculus Rift είτε το HTC Vive, τα οποία διαθέτουν ζεύγος οθονών 1080×1200 (μία για κάθε βολβό) για συνδυασμένη ανάλυση 2160×1200, ενώ τα ακουστικά της Pixmax χρησιμοποιούν δύο οθόνες 4K (3840×2160). Αυτό ισοδυναμεί με 16,6 εκατομμύρια pixels, έναντι 2,6 εκατομμυρίων του Rift και του Vive.

«Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα διαισθητικό VR χωρίς τη σκιά των ακουστικών και αρκετά sharp ώστε να μην ενοχληθείτε από τα pixels«, λέει η Pixmax.

 

Εκτός από την εξαιρετικά υψηλή ανάλυση, το ακουστικό της Pixmax διαθέτει πεδίο προβολής (FOV) 200 μοιρών και λιγότερο από 15 ms καθυστέρησης οθόνης. Στη διαδικασία, η Pixmax ισχυρίζεται ότι έχει εξαλείψει το screen door effect και έχει μειώσει το motion sickness.

Παραμένει να δούμε αν θα συγκρίνεται το ακουστικό της Pixmax με τα υπάρχοντα. Στα χαρτιά τουλάχιστον, φαίνεται πολλά υποσχόμενο – είναι συμβατή με τις πλατφόρμες Oculus και Steam VR και η τιμολόγηση δεν είναι παράλογη.

Τα ακουστικά της Pixmax μπορούν να λειτουργούν σε συχνότητα 75Hz ή 90Hz. Το ακουστικό 8K χρησιμοποιεί την τεχνολογία Brainwarp της εταιρείας, η οποία διπλασιάζει την απόδοση παρακάμπτοντας τα frames του δεύτερου ματιού. Αυτό διευκολύνει την κάρτα γραφικών επιτρέποντάς της να αποδώσει μία μόνο εικόνα 4K για κάθε καρέ, παρά δύο εικόνες 4K. Η Pixmax ισχυρίζεται επίσης ότι αυτό διπλασιάζει τον ρυθμό ανανέωσης για να αντισταθμίσει τα ελλείποντα frames.

Όποιος κατέχει ήδη το HTC Vive και 2 controllers, μπορεί να αγοράσει το ακουστικό 8K για $499, ενώ οι υπόλοιποι θα το προμηθευτούν μαζί με controllers στην τιμή των $799. Η Pixmax διαθέτει επίσης ένα μοντέλο 8K X που προσφέρει ανάλυση 8K στα 90Hz χωρίς την ανάγκη για εσωτερικό scaler. Ωστόσο, θα χρειαστείτε τουλάχιστον μια κάρτα γραφικών GeForce GTX 1080 Ti, ίσως δύο σε SLI, ίσως ακόμη και μια GPU επόμενης γενιάς (Volta).

Η Pixmax προσφέρει επίσης ένα ακουστικό 5K ξεκινώντας από $ 349 αποκλειστικά για το Kickstarter, τουλάχιστον για τώρα.

 

ΠΗΓΗ: PCGamer

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio