Τι είδαμε στο Athenscon 2016

Το σαββατοκύριακο του Athenscon έφτασε στο τέλος του και μας γέμισε αξέχαστες «nerdoαναμνήσεις». Το συγκεκριμένο συνέδριο είναι μια προσπάθεια τύπου Comicon για τη χώρα μας και ουσιαστικά μια γιορτή για την ποπ κουλτούρα. Εκεί βρήκαμε τα πάντα για τα αγαπημένα μας χόμπι, από gaming και comics μέχρι μοντελισμό και πλέξιμο. Κάθε λάτρης των comic, των video games και γενικά παρόμοιου είδους διασκέδασης μπόρεσε να βρει τον μικρο του «παράδεισο » εντός της έκθεσης, ανάμεσα στους διάδρομους με τα prints από Έλληνες και μη artists και τα fan «stuff» από ταινίες και anime.

athenscon

 

Στον χώρο του συνεδρίου ο καθένας μπορούσε να μιλήσει με artists αλλά και να πάρει αυτόγραφα από καλλιτέχνες από των χώρο των comic και του cosplay που ήρθαν καλεσμένοι από το εξωτερικό όπως: Chris Achilleos, Corbeyran, Fabio Celoni, David Hine, Benedicte Gourdon, Erik Larsen, Ron Marz, Calypsen Cosplay.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους παρευρισκόμενους είχαν οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι με ρετρό κονσόλες στις οποίες μπορούσες να βρεις μερικά από τα πιο διάσημα oldschool παιχνίδια που ίσως θυμάσαι από τα παιδικά σου χρόνια. Εκτός αυτού όμως στον χώρο του IGN μπορούσες να βρεις και σύγχρονες κονσόλες στις οποίες μπορούσες να λάβεις μέρος σε τουρνουά που πραγματοποιήθηκαν μέσα στις 2 αυτές μέρες.

athenscon

 

1

 

Αυτό που φυσικά δεν θα έπρεπε να λείπει από της Athenscon είναι το cosplay. Σίγουρα όπου και να κοιτούσες εντός της αρένας το μάτι σου θα έπεφτε σε κάποιο πανέμορφο cosplay. Εκτός αυτού όπως και πέρσι είδαμε και φέτος τον Kitt από το το Knight Rider αλλά και μηχανές Ηarley Davidson και τον… R2D2!

Και τις 2 μέρες στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για ομιλίες του Athenscon μπορούσες να παρακολουθήσεις συζητήσεις για διάφορα ενδιαφέροντα θέματα όπως προέβλεπε το πρόγραμμα του συνεδρίου.

Τέλος στα διάφορα περίπτερα στην αρένα μπορούσες να αγοράσεις αναμνηστικά αλλά και comics, βιβλία και διάφορα είδη για το σπίτι ή να περάσεις όλη τη μέρα ψάχνοντας δώρα για τους δικούς σου.

Σε κάθε περίπτωση το φετινό Athenscon ήταν μια τεράστια επιτυχία με πλήθος κόσμου να περνάει τις πόρτες κάθε μέρα και την ουρά στα εισιτήρια να φτάνει μέχρι τις σκάλες του σταδίου. Περιμένουμε με ανυπομονησία το επόμενο συνέδριο για να δούμε και πάλι καινούργιες δημιουργίες από τους καλλιτέχνες αλλά και καινούργια δρώμενα.

 

athenscon

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Reviewer και Editor. Μεγάλη φαν του Binding of Isaac και γενικά των indie games. Κάποια μέρα θα ήθελε να γίνει ο Big Boss του Metal Gear Solid!