Τα video games αυξάνουν την ικανότητα και το νοητικό επίπεδο!

Πολλοί gamers υποστηρίζουν πως το να παίζεις παιχνίδια έχει περισσότερα θετικά στοιχεία παρά αρνητικά, σε σύγκριση με τα άτομα που δεν παίζουν παιχνίδια. Αυτό βέβαια είναι ένα debate που βασανίζει καιρό τις δυο πλευρές και επιτέλους κάποιοι ψυχολόγοι ήρθαν για να δώσουν μια απάντηση.

Μια έρευνα που έχει λάβει μέρος σε δυο κοινωνικά περιοδικά προσπαθεί να συμπεράνει αν υπάρχει οποιαδήποτε σύνδεση (άμεση ή έμμεση) μεταξύ των χρόνων παίζοντας video games και της διανοητικής σχολικής ικανότητας.

Μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο του Παρισιού και του σχολείου δημόσιας υγείας  της Κολούμπια διαμόρφωσαν μια ομάδα μαζί και ολοκλήρωσαν τη μελέτη που αποκαλύπτει μάλλον καταπληκτικά  αποτελέσματα.

Οι έρευνες έδειξαν πως στην ερώτηση αν τα παιχνίδια έχουν θετική επιρροή στην πνευματική υγεία και στις κοινωνικές δεξιότητες στα μικρά παιδιά η απάντηση είναι πως, όχι μονο αυτά  τα δύο συνδέονται μεταξύ τους αλλά και πως τα video games  έχουν θετική επίδραση και στο νοητικό επίπεδο πολλών μαθητών.

Μεταξύ των ερευνητών ήταν και η Katherine M. Keyes η oποία δήλωσε:

«Τα video games είναι συχνά μια συνεργάσιμη δραστηριότητα ελεύθερου χρόνου για τα παιδια μέσης ηλικίας(13-25). Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα παιδιά που παίζουν συχνά video games είναι πιο κοινωνικά και έχουν προσαρμοστεί πιο εύκολα στη σχολική κοινότητα. Προειδοποιούμε βέβαια , εντούτοις, πως ο καθορισμός των ορίων στη χρήση των παιχνιδιών παραμένει ένα σημαντικό συστατικό της γονικής ευθύνης ως γενική στρατηγική για την επιτυχία των σπουδαστών

Συγκεκριμένα η μελέτη αποκαλύπτει ότι εκείνοι που παίζουν παιχνίδια έχουν 1.75 φορές καλύτερες πιθανότητες στην υψηλή διανοητική λειτουργία και τουλάχιστον τις 1.88 φορές καλύτερες πιθανότητες να πετύχουν στο γυμνάσιο.

Με βάση αυτήν την μελέτη, το gaming έχει τη δυνατότητα να σας καταστήσει σχεδόν δύο φορές πιο διανοητικούς και ικανούς στο σχολείο σε σύγκριση με έναν non-gamer.

 

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio