Τα στοιχεία που κάνουν τα Assassin’s Creed τόσο ιδιαίτερα

Εδώ και 8 χρόνια, το Assassin’s Creed αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς τίτλους στον κόσμο των video games. Ήδη από την κυκλοφορία του πρώτου Assassin’s Creed τον Νοέμβριο του 2007, έκανε εντύπωση στους gamers ανά τον κόσμο και κατέστησε σαφές πως πρόκειται για κάτι ξεχωριστό, πράγμα που παραμένει έτσι μέχρι και σήμερα.

Στο πρώτο παιχνίδι συναντάμε τον Desmond Miles, ένα νεαρό από τη Νότια Ντακότα που εργάζεται ως μπάρμαν στη Νέα Υόρκη, μέχρι που τον απαγάγει η Abstergo Industries, μια πολυεθνική εταιρεία. Εκεί, τον αναγκάζουν να εισαχθεί σε ένα μηχάνημα ονόματι Animus, το οποίο μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στις αναμνήσεις των προγόνων του Desmond μέσω του DNA του. Ο λόγος που τον επέλεξαν είναι ότι ο Desmond είναι απόγονος πολλών μελών των Assassins από διάφορες εποχές, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους αντικείμενα που προέρχονταν από προηγούμενους πολιτισμούς, ικανά να δώσουν τον κάτοχό τους μεγάλη δύναμη και έλεγχο. Φυσικά, οι προθέσεις της Abstergo δεν είναι διόλου αγνές, καθώς η εταιρεία αυτή αφορά άμεσα τις προσδοκίες των Templars, ορκισμένων εχθρών των Assassins. Έτσι ξεδιπλώνεται μια μεγάλη ιστορία, καθώς ο Desmond βιώνει τις αναμνήσεις των προγόνων του.

Σε κάθε παιχνίδι, μέχρι και το Assassin’s Creed III, ο Desmond μπαίνει στο ρόλο του κάθε ένα από τους προγόνους του.

Assassin’s Creed (2007): Βλέπουμε τις αναμνήσεις του Altaïr ibn La-Ahad, ενός έμπειρου Assassin που έζησε κατά την περίοδο της Γ’ Σταυροφορίας.

Assassin’s Creed II (2009), το οποίο μαζί με τα Assassin’s Creed: Brotherhood (2010) και Assassin’s Creed: Revelations (2011) αποκαλείται η τριλογία του Ezio: Συναντάμε την Ιταλία της Αναγέννησης, και τον Ezio Auditore da Firenze, ένα νεαρό αγόρι που αρχικά γίνεται Assassin με στόχο την εκδίκηση, αφού ο πατέρας του (επίσης assassin) εξαπατάται, συλλαμβάνεται και εκτελείται μαζί με τον αδερφό του Ezio.

Assassin’s Creed III (2012): Μεταφερόμαστε στην εποχή της Αμερικανικής Επανάστασης, και στον Ratonhnhaké:ton, ή αλλιώς Connor, με πατέρα Templar.

Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό όλης της σειράς παιχνιδιών Assassin’s Creed, είναι η αναφορά σε σημαντικές εποχές και σπουδαία ιστορικά γεγονότα αλλά και πρόσωπα. Φεύγοντας λίγο από την ιστορία του Desmond, και οι μεταγενέστεροι τίτλοι της σειράς αναφέρονται σε εποχές-σταθμούς της Ιστορίας:

Assassin’s Creed IV: Black Flag (2013): Εδώ πηγαίνουμε λίγο πίσω στον 18ο αιώνα κατά τη διάρκεια της λεγόμενης χρυσής εποχής της πειρατείας, στον παππού του Connor, Edward Kenway.

Assassin’s Creed Rogue (2014): Παραμένουμε στον 18ο αιώνα κατά τη διάρκεια του Πολέμου Επτά Ετών, και βλέπουμε τον Shay Patrick Cormac, Templar που υπήρξε Assassin.

Assassin’s Creed Unity (2014): Μεταφερόμαστε στο Παρίσι και στη Γαλλική Επανάσταση, με τον Arno Dorian, Assassin που μεγάλωσε δίπλα στον Templar François de la Serre.

Assassin’s Creed Syndicate (2015): Αυτή τη φορά πηγαίνουμε στο Λονδίνο κατά τη Βικτωριανή εποχή, με τον Jacob και την Evie Frye, δίδυμα αδέρφια και Assassins, οι οποίοι προσπαθούν να ανακτήσουν τον έλεγχο της πόλης από τους Templars.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της σειράς που την κάνει ακόμα πιο επιθυμητή, είναι ότι όλα τα προαναφερθέντα παιχνίδια είναι open world. Έτσι, μπορεί ο παίκτης να κινηθεί ελεύθερα και να απολαύσει κάθε πτυχή του παιχνιδιού. Αυτό, σε συνδυασμό με το parkour και τα viewpoint, προσφέρει μια ιδανική εμπειρία στον παίκτη. Επιπλέον, είναι διασκεδαστική η ικανότητα της γρήγορης κίνησης και του stealth, τα οποία δεν θα μπορούσαν να μην υπάρχουν εφόσον πρόκειται για έμπειρους δολοφόνους. Ιδιαίτερος είναι και ο χαλαρός τρόπος που γίνονται οι δολοφονίες με το hidden blade, που μπορούν να επιτευχθούν άλλες φορές απλά και άλλες φορές πρωτότυπα.

 

 

Όπως αναφέραμε ήδη, δεν είναι λίγες οι αναφορές σε ιστορικά πρόσωπα. Τα σπουδαιότερα που εμφανίζονται στα παιχνίδια Assassin’s Creed είναι μεταξύ άλλων ο Leonardo Da Vinci, Ριχάρδος Α’ ο Λεοντόκαρδος, η Caterina Sforza, ο Rodrigo Borgia, η Lucrezia Borgia, ο Σουλεϊμάν Α’ ο Μεγαλοπρεπής, ο Σελίμ Α’, και ο George Washington.

 

 

Μεγάλο ρόλο παίζει και η εστίαση στα συναισθήματα του παίκτη, καθώς δεν είναι λίγες οι συγκινητικές σκηνές, με κορυφαία εκείνη όπου ο Ezio βρίσκει τον σκελετό του Altair.

011XSTO_opt

 

 

Φυσικά, υπάρχουν και αστείες στιγμές τις οποίες οι παίκτες δεν χάνουν ευκαιρία να αποθανατίσουν.

 

 

Όσον αφορά το κινηματογραφικό μέρος, το 2009 κυκλοφόρησε μια σειρά από τρεις μίνι ταινίες, το Assassin’s Creed Lineage, που μας δείχνει τον πατέρα του Ezio, Giovanni Auditore. Στη μεγάλη οθόνη, έχουμε την ταινία Assassin’s Creed που πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2016 με πρωταγωνιστή τον Michael Fassbender στο ρόλο του Callum Lynch. Μπορεί να μην είναι κάποιος από τους Assassins που γνωρίσαμε στα παιχνίδια, αλλά σίγουρα είναι ένα μεγάλο βήμα, όχι μόνο για το Assassin’s Creed, αλλά και για τα άλλα παιχνίδια που κάνουν την εμφάνισή τους στον κινηματογράφο.

 

tumblr_ntspgiL7XT1rwq84jo2_1280

Ο Michael Fassbender ως Callum Lynch.

 

Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν τα παιχνίδια Assassin’s Creed να μην είναι βαρετά, προκαλώντας το ενδιαφέρον των παικτών ενώ ταυτόχρονα τους αφήνει όμορφες και συγκινητικές αναμνήσεις.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζεται Εμμανουέλα και γράφει για gaming, League of Legends και E-sports. Όταν δεν γράφει θα τη βρείτε να feedάρει στο Howling Abyss.

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio