Τέλος του Season 1 και αλλαγές για το Season 2 στο Overwatch

Το Season 1 τελειώνει μεθαύριο 18 Αυγούστου και το Season 2 θα ξεκινήσει καλώς εχόντων τον πραγμάτων στις 6 Σεπτεμβρίου.

Εχθές λοιπόν, είχαμε το developer update με τον Jeff Kaplan και ανακοινώθηκαν αρκετές από τις αλλαγές που θα γίνουν στον Season 2.

 

 

Πρώτα από όλα ο Jeff δήλωσε πως ολόκληρες τις αλλαγές θα τις δούμε σε μελλοντικά Patch Notes και στο Update ασχολήθηκε με τα κύρια θέματα που προκαλούσαν δυσανασχέτηση σε αρκετούς παίχτες του Competitive Play.

Ας ξεκινήσουμε:

  • Αλλαγή του Skill Rating από 1-100 σε 1-5000

Αυτό που έγινε λάθος στο Season 1 ήταν το εύρος από το 1-100. Αυτό ήταν λάθος γιατί δεν έδινε τις κατάλληλες πληροφορίες στους παίχτες για πιο λόγο ανεβαίνουν οι κατεβαίνουν λιγότερο από 1 Skill Rating. Το δεύτερο κομμάτι ήταν πως οι παίχτες είχαν αφοσιωθεί στο νούμερο του Skill Rating τους. Όμως, στο τωρινό σύστημα αν ένας παίχτης έχει φτάσει το 60 Skill Rating αυτό είναι ένα πολύ καλό νούμερο και αντιστοιχεί στο 6% των παιχτών, αλλά το 60 σαν νούμερο δεν δίνει αυτή την αίσθηση.

  • Εμφάνιση των Skill Rating Tiers

Επειδή το Skill Rating είναι φυσικό να ανεβαίνει και να κατεβαίνει όπως το MMR σε άλλα παιχνίδια, η ομάδα του Overwatch δεν θέλει να υπάρχει μεγάλη εμμονή με το Skill Rating καθώς αυτό θα αλλάζει συνεχώς. Για αυτό τον λόγο θα υπάρξουν 7 Skill Tier (Bronze, Silver, Gold κτλ) από τα οποία οι παίχτες δεν θα μπορούν να πέσουν αν τα φτάσουν, αλλά εξαιρούνται τα Tier του Master και Grandmaster. Τα Tier θα έχουν εύρος περίπου 500 Skill Rating, πχ το Gold θα είναι από το 2000 έως το 2499. Με το νέο σύστημα θέλουν ο παίχτης να γνωρίζει πόσο καλά παίζει και αν είναι για παράδειγμα Gold και πέσει το Skill Rating του κάτω από το 2000 θα μπορεί να το ξανά ανεβάσει.

  • Αλλαγές στα Competitive Points

Όπως στο Season 1 που μένει το ψηλότερο Skill Rating που πέτυχε ένας παίχτης έτσι και στο Season 2 θα μένει το ψηλότερο Skill Rating Tier που πέτυχε ένας παίχτης και θα παίρνει τα ανάλογα rewards. Επίσης τα Competitive Points θα πολλαπλασιαστούν όλα επί 10, ακόμα και αυτά που έχουν ήδη μαζέψει οι παίχτες, όμως, και το κόστος των όπλων θα αυξηθεί επί 10. Περισσότερες πληροφορίες υποσχέθηκε να δώσει ο Jeff σύντομα.

  • Αλλαγές στο Format και στα Game Mode

Οι αλλαγές θα γίνουν βασισμένες σε ένα μεγάλο βαθμό στο feedback που έλαβαν από τους παίχτες. Το νούμερο ένα πράγμα που έλαβαν σαν feedback ήταν η δυσαρέσκεια των παιχτών για το Coin Toss και για αυτό τον λόγο θα αφαιρεθεί και το Coin Toss αλλά και το Sudden Death τελείως. Αυτό σημαίνει πως για τα Control Maps, όπως το Nepal, είναι όποιος πετύχει πρώτος 3 νίκες και πάντα υπάρχει νικητής χωρίς την ανάγκη του Sudden Death. Για τα Assault Mode, Hybrid και Payload Maps, οι αλλαγές θα είναι πιο εμφανής για να κάνουν τα παιχνίδια πιο γρήγορα χρησιμοποιώντας το Time Bank System.

  • Εμφάνιση προϋποθέσεων για να παίξουν δυο παίχτες στο ίδιο Group

Όταν το Season 2 θα εμφανιστεί στο PTR οι παίχτες που θα θέλουν να είναι στο ίδιο Group με την ομάδα τους θα πρέπει να είναι μεταξύ 500 Skill Rating μεταξύ τους για να μπορούν να παίξουν μαζί. Αυτό το νούμερο είναι αρκετά αυστηρό και θα προσαρμοστεί αναλόγως με το feedback που θα λάβουν από τους παίχτες. Η αλλαγή αυτή έγινε γιατί υπήρξαν παιχνίδια ειδικά στο Competitive που ένας Rank 70 παίχτης θα ήταν με έναν φίλο του Rank 49 στο ίδιο group και αυτό ήταν άδικο για την αντίπαλη ομάδα.

  • Skill Rating decay

Υπήρξαν πολλές ανησυχίες για το νέο σύστημα με τα Tier και για αυτό θα μπει το Skill Rating decay το οποίο θα επηρεάσει παίχτες που βρίσκονται στα ψηλότερα Tier (Diamond, Master, GrandMaster). Αυτοί οι παίχτες αν δεν παίξουν Competitive για 7 μέρες τότε κάθε 24ωρο θα χάνουν 50 Competitive Points και θα μπορούν να πέσουν μέχρι τέρμα κάτω στο Diamond, δεν θα πέσουν Bronze. Επίσης, οι παίχτες που θέλουν να μπουν στους πρώτους 500 παίχτες θα πρέπει να παίξουν 50 παιχνίδια.

 

Kohar over and out!

Source: YouTube

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε