Πως ο Meowth έμαθε να μιλάει: Μια συγκινητική ιστορία

Όπως ξέρετε οι περισσότεροι, ο Meowth διαθέτει μια εξαιρετικά σπάνια ικανότητα: μπορεί να μιλήσει. Συνήθως στον κόσμο των Pokemon, τα πλάσματα μπορούν να πουν μόνο το όνομά τους με κάποιους ήχους ενίοτε, αλλά ο Meowth παρουσιάζει ένα μεγάλο εύρος ανθρώπινου λεξιλογίου, αν και με μια περίεργη προφορά του Brooklyn.

Πώς όμως απέκτησε αυτή την ικανότητα;

 

Ο Meowthie πάει στο Hollywood

Στο εβδομηκοστό επεισόδιο του Pokemon anime, με τίτλο ‘Go West Young Meowth’, μαθαίνουμε τις δυσκολίες που πέρασε ο αγαπημένος μας κακός προκειμένου να εξασφαλίσει μια καλή ζωή. Έτσι, ξεκινάει ένα flashback όπου βλέπουμε τον Meowth τόσο πεινασμένο που προσπαθεί να φάει μπάλες του baseball, όμως πιάνεται και παγιδεύεται από ένα δέντρο σε ένα σκοινί ως τιμωρία για το «έγκλημά» του. Το πεινασμένο Pokemon κλαίει μέχρι που το παίρνει ο ύπνος.

Ο Meowth ξυπνάει από μια ταινία που δείχνει κάποιον άλλον του είδους του να ζει πολυτελή ζωή στο Hollywood. Εμπνευσμένος από το αμερικανικό όνειρο, ορκίζεται να αλλάξει τη ζωή του.

 

Πεινασμένος όπως η γάτα

Πεινασμένος και πληγωμένος, ο Meowth αναγκάζεται να κλέψει για να επιβιώσει και γίνεται αποδεκτός από μια συμμορία. Μέσω της συμμορίας μπορεί να φάει και δεν νιώθει τόσο μόνος όσο ένιωθε κάποτε, αλλά όπως περιγράφει ο ίδιος «Έτρωγα και έτρωγα, αλλά ήμουν ακόμα πεινασμένος… για αγάπη».

Γνώρισε ένα κορίτσι με όνομα Meowsie, ωστόσο ο Meowth δεν μπορούσε να της δώσει την πολυτελή ζωή που εκείνη επιθυμούσε. «Δεν είσαι καν άνθρωπος, είσαι ένα Meowth του δρόμου», εξηγεί η Meowsie. Τότε ήταν που ο Meowth αποφάσισε να μάθει να μιλάει σαν άνθρωπος και να σταθεί στα δυο του πόδια. Κυριολεκτικά.

 

Θέλω να γίνω σαν εσένα

Παρατηρώντας διάφορες τάξεις, ο Meowth μαθαίνει πώς να στέκεται όρθιος, όμως η έλλειψη ταχύτητας τον οδηγεί στο να τον πιάνουν όταν κλέβει με αποτέλεσμα να τρώει ξύλο ως τιμωρία. Σέρνεται πίσω σε μια στέγη για να συνεχίσει να παρακολουθεί τα μαθήματα, αν και νιώθει πως τα πράγματα ίσως δεν φτιάξουν ποτέ. Τότε, μετά από αμέτρητες ώρες προπόνησης, καταφέρνει να πει με ακρίβεια τον γλωσσοδέτη «She sells seashells», πράγμα που αποτελεί σταθμό στις μελέτες του.

 

Η αγάπη πονάει, αλλά κάποιες φορές με την καλή έννοια

Επιστρέφει, λοιπόν, στη Meowsie, όμως εκείνη δεν εντυπωσιάζεται και του ξαναλέει πως ακόμα δεν είναι άνθρωπος αλλά ένα βρώμικο Meowth του δρόμου χωρίς λεφτά. «Είσαι χειρότερος από πριν, τώρα είσαι φρικιό» λέει η Meowsie. Τώρα ήταν ακόμα πιο μακριά από τον στόχο του.

Μετά από όλα αυτά αποφάσισε να μπει στην Ομάδα Πύραυλο για να αποκτήσει δύναμη και πλούτο, ωστόσο βρήκε αληθινό στόχο δίπλα στη Jesse και τον James, του δυο νέους του φίλους.

 

Όλα θα πάνε καλά στο τέλος

Ο Meowth καταλήγει να βλέπει τη Meowsie στο παρόν όπου λέει την ιστορία της εγκατάλειψής της και τη συμμετοχή της στη συμμορία που ήταν κάποτε και ο ίδιος. Ο Meowth υποστηρίζει πως θα την σώσει, όσο η υπόλοιπη συμμορία τους περικυκλώνει, προσπαθώντας να ρίξει τον Meowth.

Ωστόσο, ο Meowth πέρασε πολλά από τότε που ήταν μόνος και η υπόλοιπη Ομάδα Πύραυλος καταφτάνει για να τον βοηθήσει.

Η Meowsie μένει πιστή στην απόφασή της να μην ακολουθήσει τον Meowth, αφού τον βλέπει ακόμα ως φρικιό. Η Jesse και ο James λένε πως μπορεί να είναι παράξενος, όμως «Τουλάχιστον είναι το δικό μας φρικιό!», πράγμα που δείχνει πως ο Meowth απέκτησε πραγματικούς φίλους.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζεται Εμμανουέλα και γράφει για League of Legends, video games και animanga. Αγαπημένα της video game series είναι τα Assassin's Creed και Tomb Raider, και αγαπημένο της anime το Bleach.

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio