Πώς λειτουργεί το League Of Legends Challenger Series (CS)

Το League Of Legends Challenger Series (CS) είναι ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα και το δεύτερο σε επίπεδο υψηλών προδιαγραφών καθώς πρώτο είναι το League of Legends Championship Series (LCS).

 

Οι 2 καλύτερες ομάδες από κάθε CS, έχουν την δυνατότητα να παίξουν στο LCS αφού πρώτα περάσουν επιτυχώς απ’ τα Promotions, στα οποία αντιμετωπίζουν τις 3 τελευταίες σε κατάταξη ομάδες του προηγούμενου LCS, οι οποίες υποβιβάζονται και δίνουν και αυτές με τη σειρά τους τα Promotions για να ξανάμπουν στο πρωτάθλημα του LCS.Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά πως λειτουργεί το CS.


To πρωτάθλημα CS, διοργανώνεται δύο φορές το χρόνο. Μια φορά την άνοιξη και άλλη μια το καλοκαίρι. Ξεκινώντας λοιπόν από το εαρινό έχουμε τα εξής:

 

Όλα ξεκινούν με τα  Spring Open Qualifiers.

 

Οι ομάδες που θέλουν να πάρουν μέρος, πρέπει να εγγραφούν σε μια καθορισμένη χρονική περίοδο και να πληρούν κάποιες προδιαγραφές. Πρώτον το μικρότερο Division σαν ομάδα, δεν πρέπει να είναι χαμηλότερο από Diamond 3 και δεύτερον υπάρχει ελάχιστη πλειοψηφία παικτών που έχουν ηλικία από 17 και πάνω. Δηλαδή 3 στους 5 πρέπει να είναι από 17+ και μέχρι 2 στους 5 από 16 έως 17.

Στη συνέχεια διαμορφώνονται δύο brackets. Ένα με τις ομάδες που έχουν εγγραφεί για το EUW και ένα για το EUNE. Όλα τα παιχνίδια είναι Best of 3. Στην επόμενη φάση περνάνε οι 3 καλύτερες ομάδες από το EUW bracket και η πρώτη καλύτερη απ’ το EUNE bracket. Σύνολο 4 ομάδες έχουν την δυνατότητα να περάσουν στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος.

Επόμενη φάση  Spring Qualifiers

Το σύνολο των ομάδων που συμμετέχει σε αυτή τη φάση είναι 12. Η διαμόρφωση αυτής της φάσης του πρωταθλήματος είναι η εξής:

  • 4 ομάδες προέρχονται απ’ το Open Qualifier (3 ομάδες απο EUW και 1 από EUNE).
  • 6 νικήτριες ομάδες ή ομάδες που δικαιούνται θέση και προέρχονται από διάφορα Ευρωπαικά τοπικά πρωταθλήματα, όπως το ESL UK Premiership, το Challenge France, το Nordic region κτλπ.
  • 2 ομάδες προέρχονται από το CS Summer Split (το οποίο είναι μια από τις φάσεις του θερινού CS), οι οποίες τερμάτισαν στην 5η και 6η θέση και δικαιούνται συμμετοχή στο Spring Qualifiers.

Αυτές οι 12 ομάδες λοιπόν, χωρίζονται σε δύο group (group A και group B) των 6 ομάδων. Κάθε ομάδα από το κάθε group αντιμετωπίζει τις άλλες με αγώνες Best Of 1. Οι 2 καλύτερες σε βαθμολογία ομάδες από κάθε group, προκρίνονται στα semi-finals αυτής της φάσης. Το σύνολο των ομάδων στα semi-finals είναι 4. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη και την δεύτερη θέση, προκρίνονται στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος.

Επόμενη φάση  Spring Split

Το σύνολο των ομάδων που συμμετέχει σε αυτή τη φάση  είναι 6. Η διαμόρφωση αυτής της φάσης του πρωταθλήματος είναι η εξής:

  • 2 ομάδες προέρχονται από το Spring Qualifier (δηλαδή την προηγούμενη φάση).
  • 2 ομάδες προέρχονται απ’ το LCS  Promotion/Relegation τουρνουά (είναι οι ομάδες που δεν τα κατάφεραν και τερμάτισαν τελευταίες στο προηγούμενο  LCS  Promotion/Relegation που γίνεται 2 φορές το χρόνο).
  • 2 ομάδες προέρχονται από το προηγούμενο CS Split που είχαν τερματίσει στην 3η και 4η θέση.

Όλοι οι αγώνες σε αυτή τη φάση είναι Best of 2 και σε τυχόν αποτέλεσμα 2-0 η νικήτρια ομάδα παίρνει 3 πόντους και η χαμένη 0. Σε αποτέλεσμα 1-1 παίρνουν και οι δύο ομάδες από 1 βαθμό. Οι 4 καλύτερες ομάδες στο βαθμολογικό πίνακα προκρίνονται στην επόμενη φάση.

Επόμενη φάση  Spring Playoffs

Το σύνολο των ομάδων που συμμετέχει σε αυτή τη φάση είναι 4. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 1η και 2η θέση των Playoffs, προκρίνονται στο  LCS Promotion/Relegation Tournament.

Εν κατακλείδι με παρόμοιο τρόπο λειτουργεί και το θερινό CS, και έτσι και τα δύο μαζί άμεσα  αλληλοσυνδέονται και  δημιουργούν ένα συνεχόμενο κύκλο κάθε χρόνο.

Κάθε χρόνο και εποχή που διοργανώνεται το CS, κάποιοι από τους κανόνες ίσως να αλλάζουν όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν.

 

 

*Αυτό το άρθρο γράφτηκε σύμφωνα με τους καινούργιους κανόνες για το 2017 EU CS.

 

Το παρόν άρθρο υπογράφει ο φίλος της σελίδας μας  Labyrinth Ear.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Co-Owner and Community Manager of Teamingame.gr

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio