Πρώην Developer του GTA, κερδίζει trademarks στα πλαίσια της δικαστικής του διαμάχης με τη Rockstar

Ο λόγος για τον Leslie Benzies, πρώην πρόεδρο της Rockstar North και Lead Developer των τίτλων Grand Theft Auto. Ο οποίος ύστερα από το «διαζύγιο» του με την Rockstar κατόρθωσε να κατοχυρώσει τα trademarks για μερικούς νέους τίτλους του. Φανερώνοντας μας έτσι τους τίτλους μερικών από τα νέα του IP.

Τα «Time for a New World» και «Everywhere» είναι μερικά από αυτά. Ο Leslie Benzes έφτασε στο σημείο να κατοχυρώσει τα δικαιώματα και για το hashtag #TFANW(Time for a New World).

Τα trademarks του Benzies βρίσκονται υπό την εταιρεία Royal Circus, μία από τις πέντε που ίδρυσε μετά την αποχώρηση του από την Rockstar. Δυστυχώς πολλές πηγές κάνουν λόγο για μία αποτρόπαια αποχώρηση. Πολλές αποκαλύψεις οδήγησαν στη μήνυση του Benzies ενάντια της Rockstar και της μητρικής εταιρείας Take-Two Interactive. Η δήλωση του αναφέρει πως η εταιρεία αδίκως και με δόλο, αφαίρεσε τα δικαιώματα του σε χρηματικά ποσά. Όπως αναφέρει και το δικόγραφο των εκπροσώπων του:

Ενώ βρισκόταν σε άδεια, ο κ. Benzies ανακάλυψε πολυάριθμες δολοπλοκίες από τη μεριά των Rockstar, Rockstar North, Take-Two Interactive, Sam Houser και Dan Houser, οι οποίοι ήθελαν να τον εκδιώξουν από την εταιρεία και να λήξουν τα εισοδήματα του από πνευματικά δικαιώματα, βασιζόμενοι σε αυθαίρετες αποφάσεις της επιτροπής κατανομής των χρημάτων.

Ο Leslie Benzies θα μπορούσε να αναμένει μία αποζημίωση που να ανέρχεται στα 150 εκατομμύρια δολάρια! Ποσό ακραίο, εκ πρώτης όψεως για έναν Game developer. Αλλά μιλάμε για τον Leslie Benzies, ζωτικό παράγοντα πίσω από κάθε τίτλο Grand Theft Auto. Από το ΙΙΙ μέχρι και την τελευταία δουλειά του, το Grand Theft Auto V (Την χρυσή εποχή του franchise). Καθώς επίσης και τίτλους όπως το Red Dead Redemption.

Με εξαίρεση την Royal Circus, ο Leslie Benzies είναι επίσης ιδιοκτήτης των VR-Chitect Limited, Starship Group και Everywhere Game Limited. Ονόματα που θα δούμε συχνά λογικά στο μέλλον. Αν και δεν έχουμε ιδέα τι είδους τίτλους μπορούμε να περιμένουμε από τον Benzies, η πιθανότητα να κοντράρει τη Rockstar είναι μεγάλη. Μόλις ξεκαθαριστεί πλήρως η νομική τους διαμάχη βέβαια…

ΠΗΓΗ: CogConnected

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Γεννημένος το 92'. Λάτρης των videogames με μία ιδιαίτερη συμπάθεια για τα stealth games. Γίνεται λίγο περισσότερο κυνικός με κάθε στραβοπάτημα της βιομηχανίας. Αν γνωρίζεις(και εκτιμάς) τα Legacy of Kain, Metal Gear Solid, Thief και Shadow of the Colossus, σε συμπαθεί λίγο παραπάνω.

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio