Πρόεδρος IOC: Ναι στα esports υπό προϋποθέσεις

Τον Απρίλιο, είχε γίνει γνωστή η συνεργασία της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ασίας με την Alisports, προκειμένου να φέρουν τα esports στους Ασιατικούς Αγώνες του 2022.

Οι συγκεκριμένοι αγώνες, κατά πολλούς είναι η δεύτερη μεγάλη διοργάνωση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όπως σας είχαμε αναφέρει τότε , ο ρόλος που έχει στο όλο εγχείρημα η Alisports, είναι να βοηθήσει τους υπεύθυνους της ΟΕΑ, προκειμένου να γίνει σωστή η διοργάνωση και στην συνέχεια να ολοκληρωθούν οι κινήσεις που θα βοηθήσουν τα esports να μπουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παρόλαυτά, η ιδέα της εισόδου των esports στους Ολυμπιακούς Αγώνες, φαίνεται πως αρχίζει και εξαπλώνεται ολοένα και σε περισσότερα μυαλά, κυρίως ανθρώπων που βρίσκονται σε καίριες θέσεις και μπορούν να επηρρεάσουν θετικά τον σκοπό αυτόν. 

Thomas Bach

Thomas Bach

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, Thomas Bach, στο South China Morning Post, μεταξύ άλλων ανέφερε πως δεν είναι αρνητικοί στο να μπουν τα esports στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως υπάρχουν κάποιες γραμμές που πρέπει να τηρηθούν. 

¨Θέλουμε να προμοτάρουμε την ειρήνη μεταξύ των ανθρώπων κι όχι την βία. Αυτό δεν ταιριάζει με τα videogames, τα οποία έχουν να κάνουν με την βία, τις εκρήξεις και τους σκοτωμούς. Αυτό είναι και το σημείο που πρέπει να θέσουμε ως όριο

 

 Στην συνέχεια της συνέντευξης, προκειμένου να γίνει πιο συγκεκριμένος δήλωσε:

«Παιχνίδια που εντάσσονται στα esports και αντικατοπτρίζουν παιχνίδια που παίζονται και στην πραγματικότητα, όπως για παράδειγμα το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, θα μπορούσαν να έχουν θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όμως τα παιχνίδια που παραβιάζουν τους κανονισμούς και τις αξίες που προωθούν οι Ολυμπιακοί, είναι ενάντια στα Ολυμπιακά Ιδεώδη. Έτσι, αν κάποιος παίζει ποδόσφαιρο ή κάποιο άλλο παιχνίδι αυτού του είδους online και ανταγωνιστικά, ελπίζουμε πως θα μπορέσει να δώσει και μεγάλη εμφάνιση στους Ολυμπιακούς. Αν βέβαια αυτό οδηγήσει και τους φανς να παίξουν στον πραγματικό κόσμο αυτά τα παιχνίδια, θα είμαστε πολύ χαρούμενοι.»

teleti-enarxis-olympiakoi-agones-athina-2012

Όπως μπορούμε να καταλάβουμε, η πόρτα για την είσοδο των esports, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχει αρχίσει και ανοίγει. Η συγκεκριμένη δήλωση είναι εξαιρετικά σημαντική, μιας και αποδεικνύεται ότι οι υψηλά ιστάμενοι δεν έχουν μείνει ασυγκίνητοι στο όλο θέμα. Αυτό βέβαια, δεν νομίζω πως συμβαίνει γιατί ξαφνικά, άρχισαν να παρακολουθούν esports events

Διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οφείλουν να κρατούν «ζωντανό» το κοινό τους και να το ανανεώνουν. Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μεγάλη πτώση, στο κοινό που παρακολουθεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό οφείλεται, σε φαινόμενα όπως το ντόπινγκ, την εμπλοκή της πολιτικής σε έναν θεσμό που υποτίθεται ότι στις βασικές αρχές του αυτά απαγορεύονται. Όπως είναι λογικό λοιπόν, πρέπει να φέρουν τους νέους ανθρώπους στον χώρο αυτόν. Από την άλλη ο κλασικός αθλητισμός είναι μεν κερδοφόρος μιας και τα μεγάλα brands, επενδύουν στους Super Stars του αθλητισμού, όμως δεν σημειώνει την μεγάλη ανάπτυξη (που έχουμε όλοι παρατηρήσει τα τελευταία χρόνια), των esports. Όπως είναι αναμενώμενο, τα ποσά που «παίζουν» στα esports δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο. Και ναι μπορεί να πει κάποιος, ότι όντως θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τα esports και να παρακολουθήσουμε τους αγαπημένους μας παίχτες, να παίζουν για την χώρα τους και το Ολυμπιακό Μετάλλιο, όμως το ερώτημα που πρέπει να μας απασχολήσει νομίζω ότι είναι ένα.

Μήπως η είσοδος των esports στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι και η αρχή της φθοράς τους;

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Co-Owner and Community Manager of Teamingame.gr

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio