Η προέλευση της Πασιέντζας στα παιχνίδια των Windows

Τα Windows είναι αρκετά χρόνια στην αγορά και μαζί με αυτά και τα κλασσικά παιχνίδια που συμπεριλαμβάνονται μαζί τους, όπως η Πασιέντζα.

Η Πασιέντζα είναι ένα από τα παλαιότερα παιχνίδια που λίγο πολύ οι περισσότεροι από εμάς είτε παίξαμε είτε είδαμε κάποιον άλλον να παίζει κάποια στιγμή στην ζωή μας.

Όμως, ένα πράγμα που έγινε γνωστό σχετικά πρόσφατα μέσω ενός thread στο reddit αποκαλύπτει πως η Πασιέντζα δημιουργήθηκε από έναν φοιτητή ο οποίος έκανε την πρακτική του στην Microsoft, τον Wes Cherry.

Το καλοκαίρι του 1988 προγραμμάτισε το επιτραπέζιο παιχνίδι για τα Windows. Παρόλα αυτά ο Wes Cherry δεν έλαβε κανένα χρηματικό ποσό για την συνεισφορά του αυτή.

Αυτές οι πληροφορίες έγιναν σε ένα Reddit thread με όνομα Today I learned, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να τραβήξει την προσοχή του ίδιου του Wes, καθώς ο κόσμος του Reddit προκάλεσε το site του να μην φορτώνει από το πολύ traffic.

Έτσι λοιπόν, έφτιαξε λογαριασμό στο Reddit και έδωσε μια αναλυτικότατη εξήγηση σχετικά με το σκεπτικό του και την δημιουργία της Πασιέντζας και μετά ακολούθησε ένα AMA στο οποίο απάντησε τις ερωτήσεις του κόσμου.

Οι περισσότεροι τον ρώτησαν αν έμεινε απογοητευμένος που δεν είχε την ανάλογη αναγνώριση και ανταμοιβή για την δημιουργία του, αλλά ο ίδιος απάντησε πως ήξερε εξ’αρχής ότι δεν θα πληρωθεί από την Microsoft εκτός από έναν υπολογιστή IBM XT που του έκανε δώρο η εταιρεία.

Για όσους ενδιαφέρονται να διαβάσουν ολόκληρη την ανάρτηση του Wes, το thread μπορείτε να το βρείτε εδώ.

 

Source: Reddit

Kohar over and out!

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio