Πληροφορίες για την τιμολόγηση προϊόντων στο Playstation Blog

Για πρώτη φορά η Sony παρέλειψε να ενημερώσει τους χρήστες για τις τιμές των εβδομαδιαίων παιχνιδιών του Playstation Store στο Ευρωπαϊκό Playstation Blog και αυτό ενόχλησε πολύ τους συχνούς αναγνώστες του blog. Ωστόσο φρόντισε να ενημερώσει τους αναγνώστες για τις αλλαγές μέσω μίας παραγράφου μέσα στο Store Update Post.

Θα παρατηρήσατε πως η λίστα με τα εβδομαδιαία παιχνίδια στο Store δεν υπάρχει πλέον, το ίδιο ισχύει και για τα κανονικά sales αλλά και τα posts εκπτώσεων και ξεκινάμε ένα νέο είδος προώθησης από αύριο κιόλας. Για περεταίρω πληροφορίες για την τιμολόγηση στην περιοχή σας κάντε click στα links στο Playstation Store.

Οι gamers χρησιμοποιούν το Playstation Store update για να ανακαλύψουν τι νέο υπάρχει στην κονσόλα τους αυτήν την εβδομάδα, και οι πληροφορίες που παρέχονταν μαζί με την τιμή και το downloadable περιεχόμενο, έφταναν για να αποφασίσεις αν αξίζει ή όχι. Έτσι, προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι η Sony αναγκάζει τους χρήστες να μπουν στο Playstation Store και στο κάθε παιχνίδι ώστε να δουν την τιμή των προϊόντων στην περιοχή τους. Η κοινότητα φυσικά αντέδρασε αρνητικά και ορισμένοι μάλιστα κατηγόρησαν την Sony ότι θα έχει πολύ υψηλές τιμές σε σχέση με την Βόρεια Αμερική.

Αυτήν την εβδομάδα ωστόσο σε ένα μέρος του Playstation Store update η Sony εξήγησε αυτήν την κίνηση.

Εδώ στο SCEE προμηθεύουμε προϊόντα σε όλη την Ευρώπη και πέραν αυτήν, και πολλές χώρες χρησιμοποιούν διαφορετικά νομίσματα. Στην πραγματικότητα προμηθεύουμε προϊόντα σε 30 χώρες με 20 διαφορετικά νομίσματα. Είμαστε τόσο νομικά όσο και ηθικά υποχρεωμένοι να μην είμαστε παραπλανητική στις επικοινωνίες μας, και μόνο από την τιμολόγηση ας πούμε δολάρια και ευρώ, δίνουμε μία ψεύτικη εντύπωση για το κόστος ενός είδος καθώς η αξία είναι διαφορετική. Έτσι μένουν δύο επιλογές, ή να δημοσιεύουμε την τιμή για το κάθε νόμισμα ή να σας ζητάμε εσείς να επιλέξετε την περιοχή σας η οποία θα ανιχνεύεται εκείνη την στιγμή από το ISP σας και θα σας δίνει την ακριβή τιμή. Για παράδειγμα αν θέλατε να προμηθευτείτε κάτι από το Playstation Store που περιέχει 100 κομμάτια, το blog post θα έπρεπε να διαθέτει 2000 διαφορετικές τιμές για να είναι συμβατό. Αυτό όχι μόνο δεν είναι εφικτό αλλά θα καθιστόυσε το blog post δύσκολο στην ανάγνωση. Έτσι ελπίζω να σας έδωσα να καταλάβετε γιατί έγινε αυτή η αλλαγή. Πάντα προσπαθούμε να αναπτύξουμε τους τρόπους με τους οποίους μιλάμε με το κοινό μας και το θέμα της τιμολόγησης είναι κάτι που θα παραμείνει στο στόχαστρο μας. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Η αντιδράσεις των αναγνωστών μετά την ανακοίνωση αυτή μειώθηκαν ωστόσο πολλοί αναρωτιούνται γιατί η Sony ασχολείται τόσο πολύ με το κομμάτι τιμολόγηση ενώ ανταγωνιστές όπως η Microsoft και το Steam δεν το κάνουν.

Τώρα τουλάχιστον ξέρουμε τους λόγους για τους οποίους δεν θα ξανά δούμε τιμές στο Playstation Store update blog post.

ΠΗΓΗ: Eurogamer

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio