Παίζουμε videogames περισσότερο από ποτέ, σύμφωνα με έρευνες

Απίστευτα είναι τα νούμερα σε έρευνες όσων αφορά τα video games. Σε report της Nielsen βασισμένο στον πληθυσμό της Αμερικής θα βρούμε πληροφορίες για τα στατιστικά του gaming, κάτι το οποίο κάνει εδώ και 8 χρόνια. Το βασικό αποτέλεσμα είναι πως το gaming αυξάνεται περισσότερο κάθε χρόνο με το 2016 (και στη συνέχεια το 2017) να έχει την τιμητική του τόσο στα videogames γενικά αλλά και πιο συγκεκριμένα στα esports.

Αρχικά μπορούμε να ξεκινήσουμε από τους μεγάλους αριθμούς. Περίπου το 64% του πληθυσμού της Αμερικής είναι gamers, αυτό πρακτικά σημαίνει πάνω από 150 εκατομμύρια gamers μόνο σε μια ήπειρο. Στην ερώτηση σε ποια συσκευή προτιμούν να παίξουν οι gamers βλέπουμε ότι οι κονσόλες έχουν τα ηνία με 47% με το PC να έρχεται δεύτερο με 27%.

 

screenshot_2

 

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι και τα ποσοστά των gamers που προτιμούν τις physical copy εκδόσεις απ’ τις digital. Απ ότι φαίνεται το pc δεν είναι το κατάλληλο μέρος για δημιουργία «οικιακής gaming βιβλιοθήκης» με μόνο το 25% των gamers να θέλουν να αγοράζουν physical copies των παιχνιδιών τους.

 

screenshot_3

 

Στην ερώτηση από ποιο μέσο αναπαραγωγής video ενημερώνεσαι για παιχνίδια τα στατιστικά είχαν τεράστιες διακυμάνσεις με το Youtube να κατέχει το 70% ενώ το Twitch είναι 4ο με 15% μετά το Gamespot και το IGN.

Όσων αφορά τα esports φαίνεται ότι είναι στην κατάλληλη χρονιά για να γίνει το next big trend μιας και το 2016 τα prizes από esports τουρνουά υπολογίζονται σε  $94,915,274.33 και ως συνέπεια οι gamers που ασχολούνται με τα esports είτε ως απλοί θεατές είτε ως e-athletes έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Το mobile gaming έχει και φέτος την τιμητική του με το ποσοστό των εσόδων στο gaming industry που άφορα mobile κυκλοφορίες να φτάνει στο 42% μέσα στο 2017.

Εν τέλει, παραπάνω είδαμε που προτιμούν να παίζουν τα αγαπημένα τους videogames οι Αμερικάνοι και η απάντηση ήταν οι κονσόλες. Που δίνουν όμως τον περισσότερο χρόνο τους σε σχέση με τις ώρες gaming που ξοδεύουν μέσα στη μέρα; Εδώ ξεκάθαρα κερδίζει το mobile gaming όπως θα δείτε και στο παρακάτω chart.

 

screenshot_4

 

 

Πηγή: Nielsen

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Reviewer και Editor. Μεγάλη φαν του Binding of Isaac και γενικά των indie games. Κάποια μέρα θα ήθελε να γίνει ο Big Boss του Metal Gear Solid!

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio