Ο Smooya κάνει διάλειμμα από το competitive CS: GO

Ο Owen «smooya» Ο Butterfield, ο βρετανός επαγγελματίας παίκτης Counter-Strike: Global Offensive θα μείνει εκτός της competitive σκηνής για ένα διάστημα.

Η απόφαση αυτή θα τον αναγκάσει να καθίσει το μεγαλύτερο διάστημα του 2018. Η σύμβασή του ωστόσο λήγει τον Δεκέμβριο του επόμενου έτους. Αφού αγωνίστηκε προηγουμένως στον βελγικό οργανισμό esports, Epsilon, ο smooya τέθηκε στον πάγκο στις 20 Σεπτεμβρίου. Αυτό συνέβη αφού ο οργανισμός επέλεξε να προσλάβει ένα πλήρως σουηδικό ρόστερ. Ενώ ο smooya είναι επί του παρόντος στον πάγκο με ελάχιστες πιθανότητες να ανταγωνιστεί ξανά, η Epsilon εξακολουθεί να διατηρεί το συμβόλαιο 18 ετών, με εξαγορά 100.000 δολαρίων, σύμφωνα με το smooya.

Το άθροισμα είναι ότι λίγες επαγγελματικές οργανώσεις που ανταγωνίζονται έξω από την κορυφή του κυκλώματος CS: GO μπορούν να αντέξουν οικονομικά. Οι επιλογές του smooya έχουν ως αποτέλεσμα να μειώνονται από τότε που έκατσε στον πάγκο. «Αρκετά ξόδεψα τον χρόνου μου», δήλωσε ο smooya στο HLTV στις 7 Νοεμβρίου.

Ο Smooya έκτοτε επεξεργάστηκε την τρέχουσα κατάσταση του στο Twitter και εξηγεί ότι η εξαγορά του είναι τριπλάσια της αξίας της πραγματικής σύμβασής του.
«Ξέρω ότι είμαι υπεύθυνος για την υπογραφή της σύμβασης, αλλά ήμουν παιδί 17 χρονών. Σκοπός μου ήταν να γίνω επαγγελματίας για πάνω από 2 χρόνια όποτε ανοιγόταν η ευκαιρία. Βέβαια δεν συνειδητοποίησα ότι θα πήγαινα 3 μήνες χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος. Ελπίζω ότι κάτι καλό θα βγεί από αυτό.»

Η Epsilon εξέδωσε μια ενημέρωση σχετικά με την όλη κατάσταση, λέγοντας ότι ενθάρρυνε τον παίκτη να συμμετάσχει σε αλλού. Αρνείται επίσης την τιμή αγοράς του smooya και ισχυρίζεται ότι καμία άλλη ομάδα δεν τον έχει προσεγγίσει με μια ρεαλιστική τιμή αγοράς.

Ανταγωνισμένος σε ημι-επαγγελματικό επίπεδο, η εμφανής εξαγορά 100.000 δολαρίων του smooya δείχνει πόση είναι η πληθωριστική αξία του CS: GO. Μόλις πριν από δύο χρόνια, ο γαλλικός superstar Adil «ScreaM» Benrlitom αναφέρθηκε ως ο ακριβώτερος παίκτης στην ιστορία. Το κόστος του παίκτη έφτασε περίπου στα $ 162.000.

Οι απότομες εξαγορές παικτών έχουν σχεδόν γίνει μάθημα στο CS: GO. Οι οργανισμοί προσπάθησαν να διατηρήσουν το ταλέντο τους με μαζικές ρήτρες εξαγοράς. Στόχος είναι να αποτρέψουν τους πιθανούς αγοραστές από την προσέγγιση συγκεκριμένων παικτών. Η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη εξαγορά μέχρι τώρα ήταν αυτή του superstar της FaZe Clan Nikola «NiKo» Kovacs. Η αγορά του παίκτη στοίχισε πολλά χρήματα, τα οποία ήταν πάνω από 500.000 δολάρια.

ΠΗΓΗ: DotEsports

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio