Ο Lyte αποχωρεί από την Riot Games

Κατά καιρούς, o Jeffrey “Lyte” Lin ήταν αυτός που απαντούσε σε ερωτήσεις των παικτών γύρω από το παιχνίδι και μάλιστα βοηθούσε το community σε υψηλό βαθμό να γίνει καλύτερο. Τις τελευταίες μέρες όμως, ο Riot Lyte ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εταιρεία Riot Games, καθώς όπως είπε και ο ίδιος θέλει να κάνει μία καινούργια αρχή, στρέφοντας την προσοχή του έξω από το League of Legends,χωρίς όμως να το έχει παρατήσει. O Lyte ήταν από τους πιο γνωστούς υπαλλήλους της Riot και από τις κύριες μορφές της εταιρείας, καθώς και ο επικεφαλής του σχεδιασμού των κοινωνικών συστημάτων του LoL.

 

lol lyte

 

Όπως ισχυρίστηκε και ο ίδιος, η συμμετοχή του στα projects της Riot ήταν μία από τις καλύτερες και πιο ικανοποιητικές εμπειρίες του, γεγονός που τον δυσκόλεψε να πάρει την τελική του απόφαση. Ο Lyte ήταν κυρίως γνωστός για τον τρόπο με τον οποίο προσπάθησε να αλλάξει τη νοοτροπία των παικτών που είχαν »τοξική» συμπεριφορά. Έχοντας σπουδάσει νοητικές νευροεπιστήμες, ο στόχος του ήταν να χρησιμοποιήσει τη ψυχολογία ως επιστήμη, προκειμένου να πείσει τους παίκτες να διατηρήσουν ένα πιο φιλικό community. Να τονίσουμε ότι η ιδεολογία αυτή του Lyte είχε θετικές και συνάμα αρνητικές κριτικές.

Ο Lyte βίωσε πολλές εμπειρίες από την εταιρεία και πήρε χρήσιμα εφόδια από αυτήν όσον αφορά το κοινωνικό design, αφού ο ίδιος δήλωσε ότι μέσα σε αυτήν διαμόρφωσε την ταυτότητά του. Στο post που ανέβασε στο TwitLonger, όπου και εξηγεί το λόγο της αποχώρησής του αναφέρεται στο γεγονός ότι πάντα πίστευε ότι η δημιουργία του LoL θα έπρεπε να συμπίπτει με τις ιδέες του ίδιου του community. Επιπλέον, ομολόγησε ότι για αυτόν, ήταν τιμή του που δούλεψε σε ένα παιχνίδι με τόσο παθιασμένους gamers, οι οποίοι αν και κάποιες στιγμές θυμωμένοι δε διστάζουν να εκφράσουν τη γνώμη τους.

Ο Lyte δεν έλειψε να αναφερθεί άμεσα στη Riot Games, ευγωνομωνώντας την για τη βοήθειά που του προσέφερε όταν ήταν ακόμα παιδί.

Έκανα αρκετά λάθη, αλλά το ταξίδι ως εδώ ήταν υπέροχο, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στους παίκτες, τούς προσκάλεσε να συνεχίσουν να διατηρούν αυτή τη σχέση με τη Riot, δηλαδή να δίνουν συνεχώς πληροφορίες και feedback ώστε να βοηθήσουν το παιχνίδι να εξελιχθεί ομαλά.

Τέλος, ο Lyte πρόσθεσε ότι θα θυμάται για πάντα τα μαθήματα που πήρε από εκεί και παρομοίωσε τη ζωή με τρένο που έχει τα πάνω και τα κάτω της, με τη δουλειά του στην εταιρεία ως θετική εμπειρία.

 

Μπορείτε να βρείτε το πλήρες post του Lyte στο TwitLonger εδώ.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio