Διάλειμμα από την competitive σκηνή θα κάνει ο Doublelift

 

Ο Yiliang “Doublelift” Peng θα κάνει ένα διάλειμμα από την competitive σκηνή και από την Team SoloMid κατά τη διάρκεια του 2017 NA LCS Spring Split, όπως ανακοίνωσε η TSM χθες. Συνεπώς, οι TSM δεν θα πάρουν μέρος στο IEM Oakland στα μέσα Νοεμβρίου.

 

 

“Υπήρξε πολλή συζήτηση για το αν θα αποσυρθώ ή όχι, για το αν τα σχέδιά μου είναι να αποσυρθώ ή να συνεχίσω να παίζω”, λέει ο Doublelift στο βίντεο που ανέβηκε από την TSM. “Και κυρίως στα Worlds, είπα ότι δεν ήμουν αρκετά καλός, έτσι κατά κάποιο τρόπο υπονόησα ότι θα αποσυρθώ. Σήμερα είμαι εδώ για να ανακοινώσω ότι θα κάνω ένα διάλειμμα, αλλά δεν θα αποσυρθώ”.

 

“Θα κάνω ένα διάλειμμα για το Spring Split, αλλά σχεδιάζω να επιστρέψω το καλοκαίρι. Αν πρέπει να παλέψω για τη θέση μου, ή αν θα έχουμε σύστημα sub ή οτιδήποτε, θα βάλω τα δυνατά μου να επιστρέψω για το καλοκαίρι”.

 

Το 23χρονο AD carry συνεχίζει λέγοντας στην ανακοίνωση της ομάδας ότι θέλει να εστιάσει στο stream και στη δημιουργία περιεχομένου κατά τη διάρκεια του διαλείμματός του και ότι “θα επιστρέψω αν η ομάδα με χρειάζεται, καλύτερος από πριν και καλύτερος από ποτέ”.

 

Ο Doublelift αποτελεί μέλος των TSM από τον Νοέμβριο του 2015, αφού έφυγε από την Counter Logic Gaming μετά το 2015 League of Legends World Championship. Από τότε που μπήκε στους TSM, η ομάδα έγινε μια δυναμική παρουσία στη σκηνή της Αμερικής, κατακτώντας την 3η-4η θέση στο IEM Season X, τη δεύτερη θέση στο 2016 NA LCS Spring Playoffs και νίκησαν στα Summer Playoffs μετά την κυριαρχία τους στο Summer Split με ένα εντυπωσιακό 17-1.

 

“Αυτόν τον τελευταίο χρόνο είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον Peter. Ήταν ένας σπουδαίος παίκτης, ένας σπουδαίος συνεργάτης και ένας σπουδαίος φίλος”, λέει ο ιδιοκτήτης της TSM Andy “Reginald” Dinh. “Όταν οι TSM αγωνιζόμασταν και ήμασταν σε μια δύσκολη στιγμή, πίεσε τον εαυτό του και μαζί με τον Soren οδήγησαν την ομάδα και μας έφεραν την 6η θέση στους τελικούς. Είναι ένας πολύ εργατικός άνθρωπος και είμαι σίγουρος ότι θα βρει την επιτυχία σε ό,τι κι αν επιλέξει να κάνει”.

 

Ωστόσο, παρ’όλη την επιτυχία στην Αμερική, ο Doublelift είχε μια δύσκολη περίοδο στα φετινά Worlds, όπου η Team SoloMid αποκλείστηκε μετά την ήττα της από τους Royal Never Give Up. Μετά την ήττα αυτή, δημοσίευσε ένα συναισθηματικό κείμενο όπου απολογήθηκε που απογοήτευσε τους fans και τους συμπαίκτες του.

 

“Δεν ήμουν αδύναμος κρίκος σε κανένα roster από αυτά που βρέθηκα μέχρι αυτή τη στιγμή”, έγραψε. “Όλοι έχουν νιώσει αμηχανία και ντροπή, αλλά το έχετε νιώσει σε αυτό τον βαθμό; Απογοήτευσα τους συμπαίκτες μου, τους φίλους μου και τους εκατομμύρια θαυμαστές μου. Είναι ένα τεράστιο αίσθημα αναξιότητας που με κράτησε μακριά από τα social media”.

 

Οι TSM θα κάνουν δοκιμές αργότερα αυτόν τον μήνα για να βρουν τον αντικαταστάτη του. Ωστόσο, όσον αφορά την επιστροφή του Doublelift για το Summer Split, ο Reginald λέει ότι θα πρέπει να αγωνιστεί με τον νέο παίκτη για την αρχική θέση.

 

“Σε περίπτωση που αποφασίσει να επιστρέψει, θα τον υποχρεώσουμε να αγωνιστεί για την παλιά του θέση”, είπε ο Reginald. “Δεν θα προσλάβουμε με κριτήριο την δημοτικότητα, αυτό που είναι σημαντικό για την TSM είναι να πάρουμε τον καλύτερο άνθρωπο για τη θέση και να κερδίσουμε”.

 

Ωστόσο, μέχρι να τελειώσει το Spring Split ο Doublelift λέει πως θέλει να απολαύσει τη φυσιολογική ζωή που δεν είχε την ευκαιρία να βιώσει στα έξι χρόνια που έχει προσφέρει στην επαγγελματική σκηνή του League of Legends.

 

“Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω, αλλά ποτέ δεν είχα πραγματική ζωή, ποτέ δεν είχα πραγματικές σχέσεις, πραγματικό ποιοτικό χρόνο με τους φίλους μου και τέτοια πράγματα”, λέει ο Doublelift στο βίντεο της TSM. “Δηλαδή, με το ζόρι μπορούσα να κάνω ένα διάλειμμα. Μπορούμε να πάρουμε ρεπό μια μέρα το μήνα. Έτσι, η προοπτική μου ήταν πολύ ασαφής αυτό το διάστημα. Πώς είναι να έχεις μια πραγματική ζωή; Πώς είναι να είσαι πιο πολύ streamer παρά επαγγελματίας παίκτης; Είναι αυτό που πραγματικά θέλω να κάνω;”.

 

ΠΗΓΗtheScore esports

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζεται Εμμανουέλα και γράφει για gaming, League of Legends και E-sports. Όταν δεν γράφει θα τη βρείτε να feedάρει στο Howling Abyss.

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio