Οι Κινέζοι ίσως εμποδίσουν το PUBG να επεκταθεί στην χώρα τους

Η ένωση του Audio-Video και Digital Publishing της Κίνας δήλωσε τη Δευτέρα, ότι ήταν κατά (!) της χορήγησης άδειας για το «shooter-survival» game PUBG.

 

Σύμφωνα με μια μετάφραση του Bloomberg, η ομάδα κανονισμών πιστεύει ότι το PUBG, «είναι πολύ αιματηρό και βίαιο για να διατεθεί προς πώληση στη χώρα. Εκτός από αυτό, αναφέρει ότι το παιχίδι … αποκλίνει από τις αξίες του σοσιαλισμού και θεωρείται επιβλαβής για τους νέους καταναλωτές«.

Οποιαδήποτε απαγόρευση από την SARFT θα μπορούσε να δώσει ένα δυνατό χαστούκι στα αναπτυξιακά σχέδια της Bluehole. Η επίσημη ομάδα που μπορεί να εμποδίσει την πώληση του PUBG στην Κίνα είναι η κρατική υπηρεσία Τύπου, Δημοσίευσης, Ραδιοφωνίας, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης – SARFT. Ο οργανισμός είναι επιφορτισμένος κυρίως με τη διαχείριση των πολλών κρατικών επιχειρήσεων μέσων μαζικής ενημέρωσης της Κίνας. Παράλληλα είναι υπεύθυνος για το «φιλτράρισμα» υλικών που ενδέχεται να προσβάλλουν την κυβέρνηση ή να διασχίζουν πολιτιστικά όρια. Αυτό έχει παρουσιαστεί σαν πρόβλημα αρκετά συχνά στο παρελθόν. Για παράδειγμα στους σκελετούς του World of Warcraft ή το ντύσιμο στους χαρακτήρες του Final Fantasy.

Το PUBG είναι μια τεράστια επιτυχία φέτος, σπάζοντας ρεκόρ. Σύμφωνα με τον αναλυτή Sergey Galyonkin, οι Κινέζοι παίκτες του PUBG έχουν ξεπεράσει τον αριθμό από τον Αύγουστο. Η IHS Markit αναφέρει επίσης, ότι σύμφωνα με το CNN, το 40% των πωλήσεων του παιχνιδιού αποδίδονται σε Κινέζους παίκτες. Αυτό τουλάχιστον ισχύει για όσους μπορούν να το αγοράσουν αυτή τη στιγμή μέσω του Steam στο Χονγκ Κονγκ. Οποιαδήποτε απαγόρευση από την SARFT θα μπορούσε να βάλει ένα σοβαρό εμπόδιο στα σχέδια ανάπτυξης της εταιρίας.

Όπως αναφέρθηκε τον Αύγουστο, η κινεζική επιχείρηση επενδύσεων Tencent Holdings, ήταν σε συζητήσεις για να αγοράσει μετοχικό κεφάλαιο στη Bluehole Inc. Μεταξύ των υπολοίπων, υπήρξαν και φήμες για το τοπίο των esports. Κάθε είδους σοβαρής συνεργασίας με έναν σημαντικό κινεζικό εκδότη παιχνιδιών θα διευκολύνει την πορεία του PUBG στην κινεζική νομιμότητα.

Παρ’όλα αυτά, η κατάσταση δεν είναι σχετικά μοναδική. Η CAVDPA ισχυρίζεται ότι η ιδέα του PUBG είναι ενάντια στις κινεζικές σοσιαλιστικές πολιτιστικές αξίες – και ως τέτοια, ότι όλα τα παιχνίδια αυτού του τύπου πρέπει να απαγορευτούν στη χώρα. Ακόμη και οι εταιρείες όπως η Tencent έπρεπε να υποχωρήσουν σε τέτοιου είδους πολιτικά ζητήματα.

Σε κάθε περίπτωση, με τη συνεχόμενη άνοδο του PUBG, το θέμα αυτό είναι βέβαιο ότι θα απασχολήσει αρκετούς, τους επόμενους μήνες.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio