Νέος νόμος θέλει free 100Mbps σε κάθε πόλη της Ευρώπης

author image από Katri | Tech | 0 Comments | 21 Σεπ 2016

Μεγάλο πρόβλημα για την Ευρώπη, σύμφωνα με τον Jean-Claude Juncker, είναι η έλλειψη δωρεάν WiFi.

Όπως αναφέρει σε ομιλία της Commision με όνομα “Για μια καλύτερη Ευρώπη” αυτό που χρειάζεται η Ευρωπαϊκή ένωση είναι περισσότερο και καλύτερο Wifi σε όλες τις πόλεις και να σταματήσουν οι χρεώσεις για οποιαδήποτε μορφή internet. Το πρόγραμμα θέλει να ολοκληρωθεί με το τέλος του 2020 με τα συνολικά έξοδα για την πραγματοποίησή του να φτάνουν τα 120 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

“We propose today, to equip every European village and every city with free wireless internet access around the main centres of public life by 2020.”

Τα πλαίσια του προγράμματος πρόκειται να είναι ως εξής:

  • ελάχιστο download 100Mbps για όλες τις Ευρωπαϊκές κατοικίες
  • ελάχιστο download 1Gbps για όλα τα νοσοκομεία και δημόσιες υπηρεσίες που βασίζονται στις ηλεκτρονικές τεχνολογίες
  • 5G σε όλους τους βασικούς δρόμους και σιδηροδρόμους

Αν τα νούμερα βγαίνουν σωστά και η EU σκοπεύει να δώσει 120 εκατομμύρια ευρώ για το πρόγραμμα του Juncker τότε αυτό πρακτικά σημαίνει γύρω στα 4 εκατομμύρια σε κάθε χώρα, με κάποιες μικρότερες χώρες να πέφτουν πολύ χαμηλότερα από αυτό το ποσό για να καλυφθούν οι ανάγκες των μεγαλύτερων αστικών κέντρων.

Επίσης στην ομιλία του ο Juncker μίλησε για πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών-καλλιτεχνών χωρίς να δώσει παραπάνω στοιχεία για το τι πρόκειται να θέσει ως εγκύκλιο για την προστασία τους. Απ’ ότι φαίνεται όμως η Ευρωπαϊκή ένωση δεν ζητάει μόνο περισσότερο ίντερνετ αλλά και καλύτερης ποιότητας. Μένει να δούμε αν θα δουλέψει αυτό στην πράξη.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Reviewer και Editor. Μεγάλη φαν του Binding of Isaac και γενικά των indie games. Κάποια μέρα θα ήθελε να γίνει ο Big Boss του Metal Gear Solid!