Η πολιτική διαμονής για τους pro League of Legends παίκτες αλλάζει

Με τις φήμες να έχουν ξεκινήσει από τον Μάϊο του 2016, η απόφαση της Riot να τροποποιήσει την πολιτική διαμονής των pro παικτών οριστικοποιήθηκε. Είχαμε μιλήσει για status των παικτών και είχαμε αναφερθεί στους παίκτες που παίζουν σε ένα region, αλλά δεν είναι κάτοικοι αυτού.

Σύμφωνα με την Διαπεριφερειακή Πολιτική Κίνησης (εφ’ εξής ΔΠΚ) της Riot Games, οι παίκτες των καθιερωμένων περιοχών από τη Riot θα χρειαστεί να καταβάλλουν «νόμιμο και μόνιμο status κατοικίας» προκειμένου να αναγνωριστούν ως παίκτες από και για εκείνη την περιοχή.

Η πολιτική αυτή, τροποποιημένη μόλις χτες υποβάλλει τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που πρέπει να έχει ένας παίκτης του εξωτερικού για να αναγνωριστεί ως παίκτης μιας καινούργιας περιοχής. Επιπλέον, υπαγορεύει ότι κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα στην κατοχή μόνο 2 παικτών που δεν είναι από την περιοχή στην οποία παίζουν.

Με τον παλιό κανονισμό, ένας παίκτης μπορούσε να παίζει ως κάτοικος της περιοχής εάν είχε ζήσει δύο συνεχόμενα χρόνια στην περιοχή αυτή. Η Riot καταργεί σταδιακά την προϋπόθεση αυτή για το συμφέρον μίας νόμιμης κατοικίας. Οι εισαγόμενοι παίκτες που παίζουν σε άλλη περιοχή από αυτή που γεννήθηκαν θα χρειάζονται πλέον 4 χρόνια για να παίξουν. Παράλληλα, οι παίκτες που θα έρθουν στο μέλλον σε μία ομάδα εκτός της περιοχής τους θα χρειάζονται επίσημη μόνιμη κατοικία σε αυτή την περιοχή.

«Εδραιώσαμε την ΔΠΚ για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2014 για να διατηρήσουμε τις ευκαιρίες για τα εγχώρια ταλέντα κάθε περιοχής. Επιπλέον, στόχος μας ήταν να διατηρήσουμε μία υγιή ισορροπία ανάμεσα στους εισαγόμενους παίκτες και τους ντόπιους παίκτες», δήλωσε η εταιρεία.

Η Riot διευκρίνησε επίσης ότι όποιος έχει ήδη αναγνωριστεί ως κάτοικος θα υποστηρίζεται από το καινούργιο καθεστώς. Επομένως, δεν θα υπάρξει η ανάγκη για να αναγνωριστεί ξανά.

Επομένως, η καινούργια πολιτική συνοψίζεται σε δύο κύριους άξονες:

Πρωταρχικά, η αύξηση του χρόνου σε 4 χρόνια προκειμένου κάποιος που δεν είναι κάτοικος να αναγνωριστεί από την ΔΠΚ. Ύστερα, η αποτροπή  απόκτησης αναγνώρισης από τη ΔΠΚ των παικτών που θα συμμετέχουν στο μέλλον στην pro σκηνή του LoL. Αντιθέτως, οι παίκτες αυτοί θα πρέπει να αποκτήσουν το ανάλογο status χάρη σε άλλα προαπαιτούμενα, όπως για παράδειγμα η υπηκοότητα.

«Η ζήτηση για ξένα ταλέντα έχει γνωρίσει μία απίστευτη αύξηση από το 2014. Θεωρούμε λοιπόν αναγκαίο τον περιορισμό της ζήτησης αυτής, προκειμένουν να δώσουμε την ευκαιρία στα ντόπια ταλέντα για ίσες ευκαιρίες. Παράλληλα, είναι ένας τρόπος για να αποτρέψουμε την υπερβολική διοχέτευση ταλέντων από ορισμένες περιοχές.»

Αν και η Riot παραδέχτηκε ότι η αλλαγή του κανονισμού είναι αποδιοργανωτική, η πολιτική υπογραμμίζει ότι οι ομάδες και παίκτες επηρεασμένοι από αυτή έχουν ήδη ειδοποιηθεί από το ξεκίνημα του καλοκαιριάτικου split.

Η αλλαγή αυτή αναμένεται να επιφέρει μεγάλες αλλαγές στην αγορά των eSports, ενώ όπως προβλέπουν και κάποιο αναλυτές οι τιμές για την απόκτηση παικτών θα γνωρίσουν μεγάλες διακυμάνσεις. Ο jungler της Cloud 9, Rush είναι από τους παίκτες υψηλού προφίλ που θα επηρεαστούν σημαντικά. Γύρισε πίσω στην Κορέα, ισχυριζόμενος ότι θέλει να κάνει καριέρα σε μία ομάδα του LCK.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη δημοσίευση εδώ.

Πηγή: theScore esports

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio