Μητέρα 14χρονου τα βάζει με την Epic Games

Τον περασμένο μήνα, η Epic έλαβε αυστηρά μέτρα ρίχνοντας ban στους παίκτες του Fortnite που κάνουν hacking. Σαν να μην έφτανε αυτό, αποφάσισαν να τους οδηγήσουν και στο δικαστήριο. Τότε αποκαλύφθηκε ότι ένας από τους κατηγορούμενους είναι ένας πιτσιρικάς μόλις 14 ετών. Η μητέρα του τον υπερασπίζεται, ωστόσο δεν είναι καθόλου χαρούμενη.

Έχει απευθυνθεί απευθείας στο δικαστήριο μέσω επιστολής, η οποία προσβάλλει την υπόθεση της Epic για πολλούς λόγους. Αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι οι όροι του Fortnite απαιτούν τη συγκατάθεση των γονέων για τους ανήλικους και ότι δεν έδωσε ποτέ αυτή τη συγκατάθεση. Υποστηρίζει ότι ψάχνουν μεμονωμένους τους παίκτες και όχι τις ιστοσελίδες που πωλούν / παρέχουν το απαραίτητο λογισμικό για hacking. Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι: «Η Epic χρησιμοποιεί ένα 14χρονο παιδί ως «αποδιοπομπαίο τράγο»
Ισχυρίζεται ότι ο γιος της, δεν βοήθησε στη δημιουργία του λογισμικού hacking, αλλά απλώς το κατέβασε ως χρήστης. Η Epic «δεν έχει δυνατότητα απόδειξης οποιασδήποτε μορφής τροποποίησης».
Τέλος, η μητέρα λέει ότι με την δημοσίευση του ονόματος του γιου της, η Epic παραβίασε τους νόμους του Delaware σχετικά με την απελευθέρωση πληροφοριών σχετικά με ανηλίκους.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή παρακάτω:

Η ιστορία, ξεκίνησε τον περασμένο μήνα, όταν η Epic άρχισε να κινείται εναντίον μεμονωμένων παικτών. Συγκεκριμένα αυτούς, που χρησιμοποίησαν ή συνεργάστηκαν με το site Addicted Cheats. Να σημειώσουμε εδώ, πως για να αποκτήσουν «aimbots», οι παίκτες έπρεπε να πληρώνουν μεταξύ 5-10 ευρώ τον μήνα.

«Η συγκεκριμένη αγωγή είναι αποτέλεσμα του ότι ο εναγόμενος κατέθεσε ανταγωγή κατά DMCA σε μια ειδοποίηση κατάργησης ενός βίντεο στο YouTube. Το συγκεκριμένο βίντεο, εξέθεσε και προώθησε το hacking στο Fortnite Battle Royale«, λέει η Epic σε δήλωση που δόθηκε στο Kotaku. «Υπό αυτές τις συνθήκες, ο νόμος απαιτεί να καταθέσουμε το αίτημα ή να παραιτηθούμε από την αξίωση.»

«Η Epic δεν είναι εντάξει με το συνεχιζόμενο hacking ή παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων από οποιονδήποτε σε οποιαδήποτε ηλικία. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, παίρνουμε σοβαρά το hacking και θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε όλες τις διαθέσιμες επιλογές. Αυτό το κάνουμε για να βεβαιωθούμε ότι τα παιχνίδια μας είναι διασκεδαστικά, δίκαια και ανταγωνιστικά για τους παίκτες μας«.

ΠΗΓΗ: Kotaku

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio