Με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες η συνεργασία Alisports-OCA.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ασίας, το 2022 τα Competitive video games aka esports, θα ενταχθούν στην κατηγορία medal sport.

 

oca-alisports-announce-e-sports-partnership-for-ha_66929400019771

Όπως γράφει η ανακοίνωση, στις 17 Απριλίου, η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ασίας και η εταιρεία Alisports (θηγατρική της Alibaba) που εδρεύει στην Κίνα, θα αναπτύξουν μια στρατηγική συνεργασία, προκειμένου να φέρουν το φαινόμενο των esports, στο επίσημο πρόγραμμα των Ασιατικών Αγώνων 2022, που θα διεξαχθούν στην Κίνα.

Τα esports, τα παρακολουθούν εκατομμύρια νέοι στον πλανήτη όπως και στην Ασία και ήδη έχουν προστεθεί στο πρόγραμμα των αγώνων OCA’s 5th Asian Indoor και Martial Arts Games (AIMAG). Το AIMAG θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Ashgabat, του Turkmenistan, τον Σεπτέμβριο και τα esports θα έχουν την θέση τους εκεί ως Demonstration Sport.

Επίσης θα συμπεριληφθούν ως demostration sport στους 18ους Ασιατικούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στην  Jakarta και στην πόλη Palembang της Ινδονησίας. Το πλάνο έχει, ως τους 19ους Ασιατικούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το 2022, τα esports να έχουν ενταχθεί στην κατηγορία official medal sport.  – reflecting the rapid development and popularity of this new form of sports participation among the youth.

oca-alisports-announce-e-sports-partnership-for-ha_66929400019776

 

Ο ρόλος της Alisports, θα είναι να δουλέψει στενά με την επιτροπή, προκειμένου να θέσει τις σωστές βάσες για το marketing που αφορά τα esports. Ο Πρόεδρος του OCA, HE Sheikh Ahmad Al Fahad Al Sabah, δήλωσε πως: «Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ασίας, έχει αφοσιωθεί στην κληρονομιά, την πρόοδο και την διεξαγωγή του Ασιατικού αθλητισμού και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την στρατηγική συνεργασία που κλείσαμε με την Alisports. Με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον, κοιτάμε για περαιτέρω συνεργασία με την Alisports, όσον αφορά τα concepts που αφορούν τον ηλεκτρονικό αθλητισμό και τα αθλητικά events. Είμαστε σίγουροι, ότι οι οργανωτικές ικανότητες της Alisports και  η εμπειρία της εταιρείας στα esports, θα βοηθήσουν την OCA» .

Αντίστοιχα, ο CEO και ιδρυτής της Alisports,  Zhang Dazhong δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την OCA για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην Alisports. Μαζί θα δουλέψουμε για να βρεθούν σπόνσορες για τους Ασιατικούς αγώνες και αντίστοιχα περισσότερες ευκαιρίες, οι οποίες θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη της αγοράς των esports.«

Η πρεμιέρα αυτού του εγχειρήματος, θα γίνει στο 5ο AIMAG, τον Σεπτέμβρη και θα περιλαμβάνει FIFA 2017, MOBA (League of Legends, Dota 2) και παιχνίδια που ανήκουν στην κατηγορία RTA (Starcraft).

 

Οι βάσεις μπαίνουν σιγά σιγά, προκειμένου να δούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες αργά ή γρήγορα τα esports. Πώς βλέπετε τέτοιου είδους κινήσεις;

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Co-Owner and Community Manager of Teamingame.gr

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio