Μετατρέψτε το γραφείο σας σε οθόνη αφής με την αλλαγή της λάμπας

author image από Strudel | Tech | 0 Comments | 29 Ιούν 2017

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon του τμήματος Future Interfaces Group ανέπτυξαν ένα concept όπου μπορείτε να μετατρέψετε το γραφείο σας σε οθόνη αφής.

Οι ερευνητές περιέγραψαν το πρωτότυπο «Desktopography» σε ένα έγγραφο που θα παρουσιαστεί στο Symposium Engineering Interactive Computing Systems  στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας. Στην τρέχουσα μορφή της, η συσκευή αποτελείται από έναν ανιχνευτή προβολής και τη φωτογραφική μηχανή βάθους που έχει τη μορφή ενός λαμπτήρα που φωτίζει τις εικόνες σε μια επιφάνεια γραφείου.

Αυτό που κάνει αυτό μοναδικό είναι ότι οι εικόνες συμμορφώνονται με το γραφείο και όχι το αντίστροφο. Για παράδειγμα, αν έχετε ανοιχτή μία virtual αριθμομηχανή στο γραφείο σας και τοποθετήσετε ένα σκεύος πάνω του, η εικόνα θα μεταφερθεί αυτόματα.

Όπως εξηγεί και η ομάδα:

«Επειδή τα φυσικά αντικείμενα δεν μπορούν να μετακινούνται ή να αλλάζουν θέσεις μόνα τους, το βάρος της απόκρισης πέφτει στα ψηφιακά στοιχεία. Έτσι, οι ψηφιακές εφαρμογές πρέπει να χρησιμοποιούν μια ποικιλία στρατηγικών για να συνυπάρχουν με επιτυχία σε μια επιφάνεια εργασίας με φυσικά αντικείμενα.»

 

 

Το αποτέλεσμα είναι μια επαυξημένη επιφάνεια εργασίας που είναι πολύ πιο έξυπνη από τις προηγούμενες προσπάθειες. Στην περίπτωση αυτή, οι εικόνες δημιουργούν σχέσεις με αντικείμενα που βρίσκονται στο γραφείο. Φανταστείτε να έχετε ένα σύνολο μακροεντολών παιχνιδιών στο γραφείο σας. Εάν πατήσετε τα κλειδιά παιχνιδιών στο φορητό σας υπολογιστή, η εικονική διασύνδεση θα ακολουθήσει οπουδήποτε πηγαίνει, σαν να είναι φυσικά συνδεδεμένη.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να έχουν πολλαπλές διεπαφές ανοιχτές, καθένα από τα οποία μπορεί να επανατοποθετηθεί, να επαναπροσανατολίστει και να αλλάξει το μέγεθος. Υποστηρίζονται επίσης Multi-touch χειρονομίες.

Αν αυτό ισχύει σε πρωτότυπο στάδιο και γίνει ένα πραγματικό προϊόν αποστολής, λογικά η αρχική εστίαση θα είναι στις εφαρμογές παραγωγικότητας. Ωστόσο, μπορούμε να φανταστούμε διαφορετικούς τρόπους, όπου αυτό θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για τα παιχνίδια. Φανταστείτε να έχετε έναν διαδραστικό χάρτη στην επιφάνεια του γραφείου σας, έναν κύλινδρο που μπορείτε να μετακινηθείτε, να κάνετε ζουμ, ακόμη και να επισημάνετε. Αυτό θα μπορούσε να γίνει δύσκολο με μια ρύθμιση του ποντικιού και του πληκτρολογίου, αλλά υπάρχει η δυνατότητα για τους προγραμματιστές να γίνουν δημιουργικοί.

 

ΠΗΓΗ: PCGamer

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio