Μελέτη υποστηρίζει πως η ικανότητα σε παιχνίδια όπως το League of Legends συσχετίζεται με υψηλότερη νοημοσύνη

Συσχετίζεται το League of Legends με την νοημοσύνη;

Σύμφωνα με μία σειρά μελετών που πραγματοποίησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Υόρκης, οι οποίοι συνδέουν την υψηλή νοημοσύνη με τις δεξιότητες του League of Legends, είναι πιθανό το IQ σου να είναι υψηλότερο, εάν είναι το division σου.

Στην μελέτη συγκρίνονται παιχνίδια που απαιτούν ενεργή στρατηγική (League of Legends, Dota 2), με παραδοσιακά παιχνίδια στρατηγικής (σκάκι). Η δεξιότητα στο σκάκι έχει άμεση συσχέτιση με την νοημοσύνη. Η μελέτη αυτή σχεδιάστηκε για να δοκιμαστεί η θεωρία αυτής της συσχέτισης. Εάν, δηλαδή, μπορεί να επεκταθεί και σε ορισμένα βιντεοπαιχνίδια.

«Στα first person shooter (FPS) παιχνίδια προτεραιότητα αποτελούν η ταχύτητα και η ακρίβεια στόχου. Αντίθετα, τα Multiplayer Online Battle Arenas παιχνίδια βασίζονται περισσότερο στην μνήμη και στην δυνατότητα λήψης στρατηγικών αποφάσεων, λαμβάνοντας υπόψη πολλούς παράγοντες. Ίσως αυτοί οι λόγοι που βρήκαμε να ευθύνονται για την ισχυρή αυτή συσχέτιση μεταξύ της ικανότητας και της νοημοσύνης στα MOBA παιχνίδια.» – μας λέει ο Αθανάσιος Κοκκινάκης, κύριος πρωτουργός της μελέτης.

 

 

 

Πως βγήκαν τα αποτελέσματα αυτά;

Το πρωταρχικό παιχνίδι που χρησιμοποιήθηκε για τις δοκιμές ηταν το League of Legends. Η ομάδα ερευνητών χρησιμοποίησε το στατιστικό site op.gg. Μέσω αυτού παρακολουθούσαν και κατέγραφαν τα ιστορικά των αγώνων και τις επιδόσεις των υποκειμένων. Σύμφωνα με την μελέτη, το League of Legends είναι «πολύπλοκο, κοινωνικά διαδραστικό και διανοητικά απαιτητικό». Άρα, η απόδοση στο παιχνίδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την μέτρηση της νοημοσύνης ενός ατόμου.

Το τεστ που χρησιμοποιήθηκε για την μέτρηση της νοημοσύνης των υποκείμένων λέγεται WASI II Matrix Reasoning Subtest. Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, υπάρχει άμεση σύγκριση μεταξύ των υψηλών τάξεων του League με τα αποτελέσματα της δοκιμής.

Βάση του League of Graphs, περίπου το 90% όλων των παικτών του League of Legends είναι: Gold, Silver, Bronze. Μόνο το 10% ανήκει στα: Platinum, Diamond, Master και Challenger tiers.

Η δεύτερη μελέτη της σειράς, που σχεδιάστηκε να μετρήσει τις επιπτώσεις της ηλικίας στην απόδοση σε παιχνίδια όπως το League, βρήκε επίσης ομοιότητες μεταξύ της ικανότητας παιχνιδιού και της νοημοσύνης. Η μελέτη έδειξε πως οι παίκτες συνήθως φτάνουν την κορυφαία τους απόδοση σε ηλικία 25-26 (πάνω κάτω).

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Call her Marie. Είναι 21 χρονών, ασχολείται με παιχνίδια κυρίως on Steam, λατρεύει το Stardew Valley. Έχει αδυναμία στα PVE και (ΜΜΟ)RPG Games.

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio