Μέλη του προπονητικού επιτελείου αφήνουν την Origen λόγω κακού management

Κακό management, χαμηλές πληρωμές και απουσία καλής επικοινωνίας είναι οι λόγοι που η Origen στιγματίστηκε τον τελευταίο καιρό. Πιο συγκεκριμένα, 7 στο σύνολο μέλη του προπονητικού επιτελείου της ομάδας εγκατέλειψαν την Origen λόγω κακής διαχείρησης και επικοινωνίας. Ανάμεσά τους ο γενικός manager Marck PapaB3ar Hernandez και η επικεφαλής επεξεργασίας υλικού της ομάδας Ioana Popa.

“Εδώ και τώρα, κάνω επίσημη την αποχώρησή μου από την Origen. Από τώρα, έχω παραιτηθεί ως γενικός manager. Καλή τύχη στον xPeke και την ομάδα”, δήλωσε ο March Hernandez (@OG_PapaB3ar). Αν και οι ακριβείς λόγοι αυτής της μαζικής αποχώρησης δεν έχουν ξεκαθαριστεί ακόμα, πολλές ήταν οι απώλειες για την ομάδα. Τα tweets κάνουν λόγο για κακό management και απαράδεκτες καταστάσεις.

Ioana Popa (@ioanap15)
Εγκατέλειψα την Origen από τη θέση μου ως επικεφαλής περιεχομένου. Περιμένω με ανυπομονησία την καινούργια περιπέτεια, αλλά με την ελπίδα ότι θα είναι λιγότερο αγχωτική και με λιγότερο δράμα

 

Clément Piovesan (@basedkina)
Σήμερα αφήνω την Origen, πολύ ωραίες αναμνήσεις αλλά απώλεια ικανοτήτων management… Θα κοιτάξω για νέες ευκαιρίες τώρα!

PROJECT: Nullien (@Nullien)
Δεν είμαι πλέον μέρος του προσωπικού της Origen εξαιτίας πολλών λόγων. Το καλύτερο μέρος ήταν οι άνθρωποι που γνώρισα. Ας δούμε τι θα επιφέρει το μέλλον!

https://twitter.com/Nullien/status/753219944179990529

Μία συνομιλία στο Skype μεταξύ του PapaB3ar και της Mari XMOM Carmen Martinez (μητέρα του xPeke) δείχνει ότι η ομάδα έδιωξε τον PapaB3ar. Η εικόνα που το αποδεικνύει αποσύρθηκε μετά από λίγη ώρα στο twitter, o PapaB3ar φαίνεται να είπε όμως ότι ξαφνικά ήταν απολυμένος και όχι το αντίθετο.

Πηγές υποστηρίζουν ότι τα μέλη του coaching συνόλου δεν είχαν την πρόσβαση σε σταθερές και βάσιμες πληρωμές. Παράλληλα, δεν λάμβαναν εξοπλισμό σε αντάλλαγμα της δουλειάς τους. Κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας ισχυρίστηκε ότι η ομάδα του υποσχέθηκε αποζημίωση, μετά από δύο μήνες ακόμα περιμένει.

Ένα άλλο μέλος της προπονητικής ομάδας κατηγόρησε την οργάνωση για απαγόρευση της υιοθέτησης νέων ιδεών. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με αυτόν η Origen αρνούνταν να ακούσει και να λάβει υπ’ όψιν της τις γνώμες των υπαλλήλων της. Συχνά, τα μέλη των δημοσίων σχέσεων της ομάδας δεν γνώριζαν τις αλλαγές στο roster παρά μόνο όταν η ομάδα τα γνωστοποιούσε στη σελίδα της.

Το εναρκτήριο λάκτισμα βέβαια ήταν πιθανώς η αποχώρηση του Nicholas NicoThePico Korsgard, πρώην προπονητή της ομάδας που έφυγε στις 6 Ιουλίου. Τα αίτια της αποχώρησής του δεν είναι ξεκάθαρα, οι υπάλληλοι όμως υποστηρίζουν ότι η Origen δε διαχειρίστηκε καθόλου αποτελεσματικά την κατάσταση.

Επιπλέον, ο τέως κύριος προπονητής Tadayoshi Hermit Littleton είχε προβλήματα με την πληρωμή και έλεγε συνεχώς ότι η Origen του χρωστούσε λεφτά από τα Παγκόσμια τουρνουά (Worlds).  Επίσης, ένας άλλος προπονητής, ο Titus LeDuck Hafner ισχυρίστηκε ότι η ομάδα δεν του έδωσε ποτέ συμβόλαιο.

Πριν από λίγες εβδομάδες, η Origen προσέλαβε τον Javier Zafra de Jaudenes ως νέο διευθύνων σύμβουλο. Η απόφαση αυτή όμως δεν ήταν αρκετή να αποτρέψει τις αποχωρήσεις των μελών της. Το γενικό κομφούζιο που δημιουργήθηκε εξ’ αιτίας των αποχωρήσεων δε φαίνεται να αποτελεί το καταλληλότερο κλίμα για το roster της ομάδας. Για την ακρίβεια, η Origen ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες την απόκτηση του Augustas Toaster Ruplys, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον xPeke στη θέση του ADC. Επίσης, ο Benjamin Zhergoth Sánchez προστέθηκε ως αναπληρωματικός top laner.

Το ερώτημα είναι αν η Origen θα λειτουργήσει σαν ομάδα, ύστερα από τις τελευταίες αυτές εξελίξεις που διαδραματίζονται στην οργάνωση. H Origen είναι αυτή τη στιγμή 13η στην κατάταξη του EU LCS, μετά την πρόσφατη ισοπαλία με την FC Schalke 04 και τη νίκη εναντίον της Roccat. H Origen παίζει αύριο με τους Giants, ευελπιστώντας σε μία νίκη προκειμένου να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες της για μία θέση στους τοπ 7.

 

Πηγή: theScore esports

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.