Η Valve καλείται να λάβει μέτρα για τον τζόγο

Η Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών της Ουάσιγκτον στην οποία μέλος είναι η Valve, έστειλε εχτές μια επιστολή στην οποία καλεί την εταιρεία να σταματήσει να επιτρέπει την αξιοποίηση των in-game skins, ως προϊόντα τζόγου.

Η Επιτροπή – στης οποίας την δικαιοδοσία εντάσσεται η Valve, μιας και η έδρα της εταιρείας είναι το Bellevue της Ουάσιγκτον – έδωσε προθεσμία στην Valve, έως τις 14 Οκτωβρίου προκειμένου να ανταποκριθεί και να παύσει αυτού του είδους τις ενέργειες, αλλιώς θα της ασκηθεί δίωξη.

Στην Ουάσιγκτον και οπουδήποτε αλλού στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα bets skins για τα esports αποτελούν ένα μεγάλο και για την ώρα ανεξέλεγκτο πρόβλημα, μιας και έχει δημιουργηθεί μαύρη αγορά”, δήλωσε ο επίτροπος για τα τυχερά παιχνίδια της πολιτείας της Ουάσιγκτον, Chris Stearns. “Και αυτό αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τους παίκτες που παραμένουν πλήρως απροστάτευτοι σε ένα τέτοιο περιβάλλον.”

Ο Stearns επίσης δήλωσε, πως η Επιτροπή εξέφρασε την ανησυχία ότι το gambling στα skins δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο σε ανήλικους και αυτό κοντεύει να μετατραπεί σε μάστιγα στον χώρο των eSports. ” Έχουμε την ελπίδα, ότι η Valve θα συμμορφωθεί και θα λάβει προληπτικά μέτρα, μέσω της συνεργασίας της με την Επιτροπή. Έτσι θα μπορέσουμε να λάβουμε και μελλοντικά μέτρα που θα ωφελήσουν το κοινό και θα προστατέψουν τον καταναλωτή-παίχτη

Να αναφέρουμε ότι η Valve, ανέλαβε δράση για τον περιορισμό των third-party gambling sites που σχετίζονταν με το CS: GO και την Dota 2,τον Ιούλιο.

Η εταιρεία έστειλε ειδοποιήσεις ότι θα κλείσει 23 sites CS: GO που σχετίζονταν με αυτού του είδους τις ενέργειες, μεταξύ των οποίων ήταν τα CS:GO Lounge, CS:GO Double και CS:GO Diamonds. Στις ειδοποιήσεις αυτές η εταιρεία,έκανε λογο για κατάχρηση του Steam API και δημιούργησε αυτοματοποιημένους λογαριασμούς που μεταφέρθηκαν τα skins.

bteiz5viqaaatjr

Μέχρι σήμερα, πολλά sites έχουν κλείσει και άλλα έχουν μείνει ανενεργά. Εξαίρεση αποτελεί το CS: GO Lounge, το οποίο έχει αλλάξει τον τρόπο που γίνονται τα στοιχήματα κι αντί για skins χρησιμοποιούνται coins. Sites όπως το Unikrn και το GosuBet, που εξυπηρετούν κοινό και σε περιοχές που το online gambling είναι νόμιμο και οργανωμένο δεν επηρεαστήκαν από την Valve.

Δεν είναι σαφές εάν η Valve έχει κάνει αρκετά για να συμμορφωθεί με την εντολή της Επιτροπής, ή αν θα πρέπει να αναλάβει περαιτέρω δράση. Σε δελτίο τύπου της, η Επιτροπή αναφέρει ότι αναμένει από την Valve, να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσει τα 3rd sites να χρησιμοποιούν τα skins ως υλικό για betting και να λάβει προληπτικά μέτρα για να προστατευτούν οι λογαριασμοί.

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Community Manager of Teamingame.gr