Γνωρίστε τα πολυαναμενόμενα Galaxy S8 και S8+ της Samsung

galaxy-s8

 

Επιτέλους δόθηκαν στην δημοσιότητα τα Galaxy S8 και Galaxy S8 Plus. Έχει καιρό που βλέπουμε φημολογίες και παραμύθια για αυτά τα smartphones. Ζαλιστήκαμε από τα άρθρα και ανυπομονούσαμε να δούμε την πραγματική συσκευή. Ωστόσο πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι φήμες προσέγγισαν κατά πολύ την πραγματική συσκευή χωρίς να «πέσουν έξω«.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Samsung, τελικά αποκαλύφθηκαν δύο ακόμα Galaxy S-series smartphones. Στην πραγματικότητα, και σύμφωνα με τις προσδοκίες, η Samsung παρουσίασε τις δύο εκδόσεις του smartphone, με τα ονόματα Galaxy S8 και Galaxy S8 Plus. Σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο μοντέλων, με την πιο εμφανής διαφορά να είναι το μέγεθος της οθόνης. Συγκεκριμένα το Galaxy S8 διαθέτει μια οθόνη 5,8 ιντσών και το Galaxy S8 Plus οθόνη 6.2 ιντσών. Παρά το γεγονός αυτό και οι δύο οθόνες είναι Quad HD + Super AMOLED.

Αυτό που έγινε σαφές από τη σημερινή ανακοίνωση είναι ότι η Samsung παίρνει την ποιότητα της οθόνης στα σοβαρά. Η συσκευή αυτή φαίνεται ότι επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στην οθόνη προσφέροντας στον χρήστη μια βελτιωμένη εμπειρία εικόνας. Ως εκ τούτου, έχουμε και σε αυτή την σειρά «curved display«, όπως διαπιστώθηκε στα πρόσφατα Galaxy smartphones. Η μεγάλη διαφορά φέτος είναι ότι ακόμη περισσότερο πάνελ έχει δεσμευτεί για την οθόνη. Σε άμεσο ανταγωνισμό με τους όμοιούς του π.χ. LG G6, τα νέα μοντέλα της Samsung έρχονται με ένα εξαιρετικά γενναιόδωρο screen-to-body ratio (~83.6%). Στην πραγματικότητα, είναι ένα σχεδόν bezel-less smartphone και η Samsung έχει προσπαθήσει να αυξήσει την επιφάνεια ακόμη περισσότερο με την στρογγυλοποίηση των άκρων.

Αυτή η εστίαση στην οθόνη έχει οδηγήσει σε μια σειρά από άλλες θεμελιώδεις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα – όπως η αφαίρεση των φυσικών κουμπιών, συμπεριλαμβανομένου του κουμπιού «home». Επίσης και ο fingerprint-scanner έχει μετακινηθεί στο πίσω μέρος του τηλεφώνου. Παρ’όλο που η μπροστινή κάμερα έχει παραμείνει στη θέση της, υπάρχει μια σημαντική αλλαγή. Πλέον υπάρχει και ένας iris-scanner δίπλα στην front-camera κάτι που επιτρέπει στον χρήστη να ξεκλειδώνει το κινητό με ένα βλέμμα.

 

samsung-galaxy-s8-official-2

 

Φυσικά, υπάρχει κάτι ακόμα που είναι τόσο μεγάλο όσο η ανακοίνωση των δύο smartphones. Τα δύο μοντέλα έρχονται φορτωμένα με τον νέο Bixby AI Assistant της Samsung. Αυτές οι δυο αποτελούν τις πρώτες συσκευές που θα τον ενσωματώσουν. Ο Bixby λειτουργεί με την ίδια φιλοσοφία όπως το Google Assistant και το Amazon Alexa. Φαίνεται ότι θα παρέχει στο χρήστη ένα πιο διαισθητικό επίπεδο αλληλεπίδρασης.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα των specs, υπάρχουν πραγματικά πολύ λίγα που χωρίζουν τις δύο εκδόσεις με πολλά από τα εσωτερικά να είναι πανομοιότυπα. Τόσο το Samsung Galaxy S8 όσο και το S8 Plus επιβεβαιώνεται τώρα ότι διαθέτουν 4GB μνήμης RAM, εσωτερική μνήμη αποθήκευσης 64GB. Ως chipset η Samsung επέλεξε τον SoC Snapdragon 835 της Qualcomm. Γεγονός όμως είνα ότι οι διεθνείς εκδόσεις και των δύο συσκευών θα ενωσματώνουν τον Exynos 8895 αντί τον Snapdragon 835. Οι κάμερες και στα δύο μοντέλα έρχονται με τη μορφή 12-megapixel «dual-rear camera». Δεν λείπει όμως και η 8-megapixel selfie-κάμερα στο μπροστινό μέρος. Επιπλέον χαρακτηριστικά που προσφέρονται, είναι μεταξύ άλλων η επεκτάσιμη μνήμη αποθήκευσης μέσω κάρτας microSD, πιστοποίηση IP68 για σκόνη και το νερό και Android 7.0 Nougat προ-εγκατεστημένο.

Ένας άλλος τομέας όπου τα δύο μοντέλα διαφέρουν είναι η χωρητικότητας της μπαταρίας. Το Galaxy S8 έρχεται φορτωμένο με μπαταρία 3.000 mAh ενώ το Galaxy S8 Plus φορτωμένο με μια μπαταρία 3.500 mAh. Επιπλέον και τα δύο μοντέλα έρχονται με μια σειρά από βελτιώμένες μπαταρίες της Samsung. Έτσι, το ελάχιστο που μπορείτε να απαιτήσετε από την συσκευή είναι η Wireless Charge, Fast Charge, και Wireless Fast Charge και στις δύο συσκευές.

 

samsung-galaxy-s8-official-3

 

Από την άποψη τιμών, η Samsung δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την πλήρη και σταθερή τιμολόγηση είτε για το Galaxy S8 ή το Galaxy S8 Plus. Να σημειωθεί ότι η Samsung θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό στο εγγύς μέλλον. Ωστόσο, η Samsung έχει επιβεβαιώσει ότι το Galaxy S8 και Galaxy S8 Plus θα είναι διαθέσιμο σε τρία χρώματα. Με περίεργες ονομασίες, είναι τα «Midnight Black», «Orchid Grey» και «Arctic Silver». Σε απλές ονομασίες εμείς λέμε μαύρο, γκρί και ασημί. Επιπλέον, η Samsung έχει επιβεβαιώσει ότι οι προ-παραγγελίες για τις δύο συσκευές θα ξεκινήσουν στις 30 Μαρτίου. Αντ’αυτού όμως οι συσκευές θα είναι διαθέσιμες για αγορά στις 21 Απριλίου.

ΠΗΓΗ: Android Headlines

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio