Η Samsung κοινοποιεί χαρακτηριστικά για το «Strechable AMOLED Display»

Πριν από λίγες μέρες, αναφέρθηκε ότι η Samsung σχεδίασε το πρώτο «Strechable AMOLED Display» στον κόσμο. Παρουσιάστηκε στην εβδομάδα εμφάνισης του SID που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες. Ο γίγαντας της τεχνολογίας σίγουρα δεν απογοήτευσε, καθώς μάλιστα παρουσίασε το υπερσύγχρονο πάνελ στο «περίπτερό» του, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα ένα χαρτί με την επωνυμία «επεκτάσιμη οθόνη AMOLED 9.1 ιντσών με τεχνολογία LTPS» στην έκθεση.

 

170525-6-logo

 

Μέχρι στιγμής, γνωρίζαμε ότι αυτό το νέο Strechable AMOLED Display μπορεί να επεκταθεί και να συρθεί σαν μπαλόνι διατηρώντας ταυτόχρονα υψηλή ανάλυση, αλλά δεν είχαμε πληροφορίες σχετικά με το βαθμό στον οποίο μπορούν να προχωρήσουν αυτές οι δυνατότητες. Προφανώς, η οθόνη μπορεί να επιτύχει, τόσο κυρτά όσο και κοίλα σχήματα (μέχρι 10mm ή 0.39-ίντσες επέκταση για την προηγούμενη, 12mm ή 0.47-ιντσών συστολή), με πιο σύνθετες καμπυλώσεις να είναι πιθανές.

 

170525-4-logo

 

Σε απλούς όρους, η απίστευτη ευελιξία αυτών των πλαισίων προέρχεται από μια τεχνική επιλεκτικής σχεδίασης. Οι τεντωμένες περιοχές τοποθετούνται ως ζώνη ασφαλείας των ειδών μεταξύ των εικονοστοιχείων.

Αρχικά, υπήρχαν πληροφορίες ότι οι ελαστικές οθόνες θα χρησιμοποιηθούν στην αυτοκινητοβιομηχανία, την τεχνητή νοημοσύνη και στο Internet of Things. Ωστόσο, η Samsung ισχυρίζεται ότι οι δυνατότητες είναι σχεδόν απεριόριστες, καθώς αυτές οι οθόνες δεν περιορίζονται από το σχήμα με κανέναν τρόπο. Έτσι, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ρούχα και ακόμη και να προσδεθούν ως αξεσουάρ.

Δυστυχώς, δεν είναι πιθανό να δούμε αυτή την τεχνολογική μάζα που παράγεται σύντομα, καθώς η εταιρεία ασχολείται έντονα με την τελειοποίηση της τεχνολογίας πλήρους οθόνης για τις μελλοντικές ναυαρχίδες Galaxy S. Ωστόσο, αυτή η επίδειξη σχεδόν τείνει να καθορίζει τον ρόλο της Samsung ως απόλυτο ηγέτη στον τομέα των οθονών OLED.

 

ΠΗΓΗ: PhoneArena

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio