Η Pi εξελίσσει το «Pi Charger» και ανεβάζει επίπεδο στο Wireless Charging

Η ασύρματη φόρτιση δεν είναι καινούρια τεχνολογία – αλλά με τα νέα iPhones που την έχουν ως «χαρακτηριστικό», το Pi Charger πρόκειται να πάρει μια τεράστια ώθηση.

 

Η Pi, μια εταιρεία που έκανε το ντεμπούτο της στο TechCrunch Break Battlefield σήμερα το απόγευμα, θέλει να το αλλάξει. Κατασκευάζει μια συσκευή – που ονομάζεται Pi Charger – η οποία μπορεί να φορτίζει πολλές συσκευές σε απόσταση περίπου 30 εκ. προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Η ομάδα λέει ότι χρησιμοποιούν συντονισμένη επαγωγή για πετύχουν την ασύρματη φόρτιση. Την ίδια υποκείμενη έννοια που αποτελεί το πρότυπο φόρτισης Qi που βρίσκεται στα νέα iPhones και σε πολλά Android. Η μυστική «σάλτσα» τους, σύμφωνα με τον συνιδρυτή John Macdonald, είναι ένας αλγόριθμος σχηματισμού ακτίνων. Αυτός, τους επιτρέπει να κατευθύνουν με ασφάλεια ένα μαγνητικό πεδίο όπου και αν βρίσκεται η συσκευή.

«Αυτό που είναι στο επίκεντρο αυτού είναι αυτός ο αλγόριθμος που μας επιτρέπει να διαμορφώσουμε ένα μαγνητικό πεδίο», λέει ο John. «Είναι μια παλιά ιδέα … αλλά η πραγματική μεγαλοφυία πίσω από αυτό – ο συνιδρυτής μου Lixin Shi – ήταν σε θέση να μειώσει αυτό το πρόβλημα που ήταν τόσο περίπλοκο που θα χρειαζόταν αρκετά λεπτά υπολογιστικού χρόνου για τον τελευταίο i7 επεξεργαστή να λύσει. Έφτασε με αυτές τις μήτρες σε μια βέλτιστη λύση σε μόλις δύο κύκλους ρολογιού με έναν απλό μικρο-ελεγκτή.

Η εταιρεία επέδειξε την τεχνολογία στην σκηνή, και φάνηκε να λειτουργεί. Έδειξαν πέντε συσκευές (τέσσερα τηλέφωνα, ένα tablet) που φορτίζουν ταυτόχρονα όταν έρχονται εντός της εμβέλειας του Pi.

Γιατί λοιπόν «Pi»; Είναι ένα νεύμα και για τους δύο συνιδρυτές της Alma Mater, MIT. Το σχολείο γιορτάζει την Pi με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της αναγγελίας εισόδων κατά την Ημέρα Π (14 Μαρτίου – ή 3/14). Δεδομένου ότι στρέφουν το έργο από ένα εργαστήριο MIT, είχε νόημα να συνεχίσει την παράδοση.

Η εταιρεία ξεκίνησε τη ζωή της στο εργαστήριο πληροφορικής και τεχνητής νοημοσύνης του MIT, γνωστό και ως CSAIL. Αφού οι ιδρυτές της συναντήθηκαν τυχαία σε μια τάξη. Ήταν μια τάξη επιχειρηματικότητας που οι συμμαθητές τους και οι δάσκαλοι τους ώθησαν να πάρουν. Μέσα από αυτην, αποφάσισαν να συνάψουν συμφωνία με το σχολείο για να μετατρέψουν το έργο του Lixin σε εμπορικό έργο.

«Χωρίς αυτό το σχολείο, δεν θα υπήρχε», λέει ο John. Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει 3.5 εκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα.

Η ομάδα του Pi λέει ότι δεν έχουν ακόμη αποφασίσει την ακριβή τιμή για το φορτιστή τους, αλλά αναμένουν ότι θα πωλείται για λιγότερο από $200 κάποια στιγμή το 2018.

 

ΠΗΓΗ: TechCrunch

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio