Η Intel εισάγει το Hyper-Threading στους Pentium επεξεργαστές

Σε μία προσπάθεια η Intel να τραβήξει περισσότερο κοινό, αποφάσισε να εισάγει το Hyper-Threading στους Pentium επεξεργαστές. Όταν κυκλοφόρησε οι Pentium επεξεργαστές η κύρια διαφορά τους με τους i3 ήταν η έλλειψη Hyper-Threading. Και τα δύο πρόσφεραν δύο πυρήνες αλλά αν θέλατε 4 threads η μόνη λύση ήταν ο i3. Με αυτή την αλλαγή οι επεξεργαστές έρχονται περίπου στα ίσα μόνο που οι i3 επεξεργαστές διαθέτουν 4MB L3 cache σε αντίθεση με τους Pentium που διαθέτουν 3MB.

Μαζί με τον ξεκλείδωτο i3 7350K φαίνεται πως η εταιρεία θέλει να κοντράρει το Ryzen της AMD. Η AMD λέγεται πως σχεδιάζει να φέρει στην αγορά έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή με 8 threads στα 150$. Μπορεί επίσης να δούμε και διπύρηνους επεξεργαστές με 4 threads με τιμή ανάμεσα στα 50-100$.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως θα κινηθεί η αγορά μετά την στασιμότητα της AMD.

 

ΠΗΓΗ: Eteknix

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio