Η 8K πρόταση στην κατηγορία των τηλεοράσεων από την Sharp

Τώρα που ξοδέψατε τα χρήματα σας για την αγορά μίας 4K τηλεόρασης, η Sharp αποκάλυψε την Aquos 8K TV των 70 ιντσών. 

Αυτή η 8K (7.680 x 4.320) ανάλυση είναι 16 φορές μεγαλύτερη από την παλιά σας Full HD (1920 x 1080) τηλεόραση. Η Sharp την αποκαλεί «ultimate reality, με πολύ λεπτή λεπτομέρεια την οποία δεν μπορεί να συλλάβει γυμνό μάτι», κάτι που δεν φαίνεται να είναι ένα πολύ καλό σημείο πώλησης.

Έχετε στο μυαλό σας ότι τα πολλά pixel από ένα σημείο και μετά δεν μετράνε καθώς δεν μπορεί να τα ανιχνεύσει το μάτι από απόσταση – ωστόσο ένα 8K monitor θα ήταν υπέροχο καθώς η απόσταση από την οθόνη είναι μικρή. Το HDR, ωστόσο, είναι κάτι διαφορετικό και ευτυχώς, το νέο 8K σετ της Sharp είναι συμβατό με τα Dolby Vision HDR και BDA-HDR (για Blu-ray players).

Η έλλειψη διαθέσιμου περιεχομένου HDK 8K είναι επίσης ένα πρόβλημα. Τον περασμένο χρόνο ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ιαπωνίας, NHK, ξεκίνησε τις πρώτες τακτικές δορυφορικές εκπομπές παγκοσμίως σε ανάλυση 8K. Η Sharp σχεδιάζει επίσης να αναπτύξει περισσότερα προϊόντα 8K για να διαμορφώσει ένα οικοσύστημα που περιλαμβάνει δέκτες ραδιοφώνου και κάμερες.

Η Sharp σχεδιάζει να κυκλοφορήσει την τηλεόραση αργότερα φέτος στην Κίνα και την Ιαπωνία, και στη συνέχεια στην Ταϊβάν το Φεβρουάριο του 2018. Η κυκλοφορία της τηλεόρασης στην Ευρώπη θα καθυστερήσει, με αναφορές της εταιρείας να θέλουν να φτάνει στα καταστήματα τον Μάρτιο του 2018. Άγνωστη παραμένει η τιμή της αλλά μία πηγή αναφέρει πως θα κοστίζει γύρω στα 9.000 δολάρια. Η Sharp προηγουμένως είχε κυκλοφορήσει μία τηλεόραση 85 ιντσών ανάλυσης 8K με τιμή πάνω από 100.000 δολάρια.

Ποια είναι η γνώμη σας για αυτήν την κίνηση της Sharp, θεωρείται πως έφτασε η στιγμή για μία τέτοια κίνηση;

 

ΠΗΓΗ: The Verge

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio