Η ζωή και ο θάνατος ενός Daredevil video game

author image από Rukia | News | 0 Comments | 27 Ιούν 2016

 

Στις αρχές των 2000s μια μικρή εταιρεία με όνομα 5000ft Inc. άρχισε να δουλεύει πάνω σε ένα παιχνίδι για το PlayStation 2, βασισμένο στον Daredevil της Marvel. Ο Liam Robertson, ιστορικός του Unseen64, εξερευνά πώς αυτό το project άνθισε σε κάτι πολύ μεγαλύτερο, πριν την πανηγυρική ακύρωσή του.

Οι βασισμένες σε κομικ ταινίες γνώριζαν μια άνοδο και η Marvel πριν τις ταινίες χρειαζόταν χρήματα, οπότε γύρω στην αλλαγή της χιλιετίας η εταιρεία πρόσφερε φθηνές άδειες για video game. Σύμφωνα με το πρόσφατο βίντεο του Unseen64 από τον DidYouKnowGaming, η αμερικανική εταιρεία Encore απέκτησε τα δικαιώματα αρκετών χαρακτήρων της Marvel, συμπεριλαμβανομένου του Captain America, αλλά ο Daredevil ήταν αυτός που έβαλε στο μάτι η 5000ft Inc., μια μικρή εταιρεία που είχε δουλέψει μόνο σε κάποια Army Men παιχνίδια το 2001.

 

 

Η 5000ft Inc. ήθελε να κάνει ένα μικρό Daredevil παιχνίδι φτιαγμένο από μια σειρά από βινιέτες που δείχνουν σημαντικές στιγμές της ιστορίας του τυφλού μαχητή του εγκλήματος. Αυτό θα ήταν ίσως ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, αλλά όταν ανακοινώθηκε η live-action ταινία Daredevil με κυκλοφορία το 2003, ο σκοπός του project άλλαξε. Η Encore ήθελε το παιχνίδι σε περισσότερες πλατφόρμες, σε Xbox, PC, και φυσικά PlayStation. Και αντί για βινιέτες, το παιχνίδι του Daredevil θα ήταν open-world, παρόμοιο με τα παιχνίδια του Spider-man.

Η 5000ft Inc. κατέληξε να προσπαθεί να ευχαριστήσει δύο μεγάλα ονόματα, την Marvel και τη SonyMicrosoft ήταν σε φάση «οκ μια χαρά»). Η Marvel ήθελε να δημιουργήσει ένα παιχνίδι που θα καταλάμβανε την ουσία του χαρακτήρα. Η Sony ήθελε να εστιάσει σε καινοτόμα gameplay mechanics. Κάποια στιγμή η Sony πρότεινε το grinding mechanic της σειράς Tony Hawk’s Pro Skater. Αυτή ήταν ανόητη ιδέα, και η Marvel τη μισούσε.

 

h6ibzdgzbx39dkj2gb1n

 

Ανεξάρτητα από την πορεία που έπαιρναν οι συμφωνίες, το παιχνίδι που δημιουργούσε η 5000ft Inc. ακουγόταν πραγματικά ενδιαφέρον. Ο Daredevil να διασχίζει ένα απέραντο open-world περιβάλλον, έχοντας τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τις υπερ-αισθήσεις του για να αντιμετωπίσει εγκλήματα από εντυπωσιακές αποστάσεις, να απομακρυνθεί από σφαίρες και να αντιληφθεί τις αδυναμίες των εχθρών και τις αλλαγές στη συμπεριφορά τους. Στα χαρτιά φαινόταν ότι είχαν πιάσει το νόημα των βασικών χαρακτηριστικών του χαρακτήρα.

 

wfqh4yxr3bkbb4g6gtan

 

Ενώ η δημιουργία αρχικά κυλούσε ομαλά, μια τεράστια εισροή φρέσκου ταλέντου που απαιτούσε η αλλαγή του σκοπού του παιχνιδιού, προκάλεσε αναταραχές στο studio. Σύμφωνα με άτομα που είχαν δουλέψει πάνω στο project, σύγκρουση προσωπικοτήτων και χρήση ουσιών. Μια ομάδα που είχε αναλάβει να δημιουργήσει μια μηχανή για το παιχνίδι, άρχισε να ασκεί έλεγχο στη δημιουργία του παιχνιδιού.

Η μηχανή που είχε φτιαχτεί δεν μπορούσε να χειριστεί τις open-world απαιτήσεις του παιχνιδιού. Πολλά πράγματα άλλαζαν και ο σκοπός του παιχνιδιού άρχισε να φθείρεται. Σιγά σιγά μεταμορφώθηκε σε παιχνίδι βασισμένο σε αποστολές με μικρότερα levels. Τα μικρότερα levels σήμαιναν ότι τα εξελιγμένα mechanics δεν ήταν πλέον χρήσιμα.

Παρά όλες αυτές τις αναταραχές το παιχνίδι, με όνομα Daredevil: The Man Without Fear, άρχισε να συνέρχεται. Δημιουργήθηκαν τα επίπεδα, και μια ιστορία για τον Kingpin που σκηνοθετεί τον θάνατό του για να βάλει τους αντιπάλους του να τσακωθούν μεταξύ τους. Μέχρι το τέλος του project, πολλοί από το παλαιότερο προσωπικό της 5000ft Inc. είχαν αφήσει την εταιρεία, αλλά είχαν ένα σχεδόν ολοκληρωμένο παιχνίδι.

Ένα σχεδόν ολοκληρωμένο παιχνίδι που τελικά η Marvel αρνήθηκε να εγκρίνει.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς το παιχνίδι δημιουργήθηκε, για να ακυρωθεί τελικά:

 

Πηγή: Kotaku

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζεται Εμμανουέλα και γράφει για gaming, League of Legends και E-sports. Όταν δεν γράφει θα τη βρείτε να feedάρει στο Howling Abyss.

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio