Μικρότερα πρωταθλήματα League of Legends σε Ασία και Αμερική

Με τους αγώνες του EU LCS και NA LCS να αποκτούν διασημότητα, το σημείο στα μέσα του δρόμου της κανονικής σεζόν έχει καταντήσει αμβλύ, ανιαρό. Η τηλεθέαση γνωρίζει κάποιες μειώσεις – είναι σχετικά εύκολο να προβλέψεις τα αποτελέσματα. Σε αυτό το σημείο πλέον, ξέρουμε ποιες είναι οι κορυφαίες ομάδες και τα υπόλοιπα είναι θέμα λεπτομερειών.

Αλλά τι γίνεται με το υπόλοιπο του κόσμου;

Υπάρχουν περισσότεροι λόγοι για τους οποίους αξίζει να ενδιαφερθούμε για μικρότερα τουρνουά. Η Κορέα και Κίνα λαμβάνουν περισσότερο ενδιαφέρον και μεγαλύτερη διεθνή κάλυψη. Επιπλέον, ένα χαρακτηριστικό αυτών των επαγγελματικών σκηνών είναι ότι ήταν ήδη ”ώριμες” όταν επενδυτές κατέφθαναν στη Δύση.
Φυσικά, αυτές οι σκηνές αναπαριστούν το μέλλον των eSports. Όταν αναπτυχθούν περισσότερο, όλο και περισσότεροι οικονομικοί πόροι θα επενδυθούν σε αυτές. Και περισσότερα κέρδη θα αποκομιστούν.
Αξίζει επομένως να δούμε τα 3 κυκλώματα τα οποία αξίζουν λίγη προσοχή αυτή τη στιγμή.

Δημοκρατία της Κίνας(Ταϊβάν)/ Χονγκ-Κονγκ/ Μακάο

Tο LMS υπάρχει σαν μία άβολη επίπληξη για όλους. Οι δυτικές ομάδες κάνουν παράπονα για τις μέρες διακοπών τους, τη σοβαρότητα των αυλαίων(scrims) και τις υπερβολικά χαμηλές πληρωμές ή την απουσία παγκοσμίων υποδομών. Την ίδια στιγμή, η ετερόκλητη ομάδα Flash Wolves συνέτριψαν την SK Telecom T1 και τούς στέρησαν τον τίτλο της ανίκητης βασίλισσας.

Το LMS ως συνολικό κύκλωμα υφίσταται τη λιγότερη προσοχή από την εταιρεία Riot. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι υπήρχε μόνο ένας άνθρωπος στο δοιηκητικό γραφείο των eSports στη Ταϊβάν για κάποιο διάστημα. Η περιοχή λαμβάνει επίσης και πολύ λίγη υποστήριξη. Επιπλέον, μπορεί οι ομάδες να έχουν τις χειρότερες επιδόσεις, παρ’ όλα αυτά οι παίκτες τους αγωνίζονται στα καλύτερα διεθνή τουρνουά.

Τουρκία

Η FC Schalke 04 δεν είναι η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα που επενδύει στα eSports. Δεν ήταν οι πρώτοι που συνειδοτηποίησαν ότι τα eSports έχουν τεράστιες απολαβές και υψηλα κέρδη. Η διεθνούς φήμης τουρκική ομάδα Besiktas δεν είναι απαραίτητα η καλύτερη αυτή τη στιγμή, αλλά η επίδραση που είχαν στην τουρκική επαγγελματική σκηνή του League of Legends είναι και ο λόγος που κατέκτησαν πολλές φορές το παγκόσμιο τουρνουά Wild Card.

H φήμη που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Τουρκία είναι ότι οι αναλυτές, πόσο μάλλον οι παίκτες μπορούν να προσκομίσουν υψηλές απολαβές από τις καλύτερα κεφαλοποιημένες(με πολύ μεγάλο απόθεμα οικονομικού κεφαλαίου) τουρκικές ομάδες. Και ενώ οι γεωπολιτικές δυσκολίες προσαυξάνονται, αυτό επηρεάζει και τις premier ομάδες. Συγκριτικά, μπορεί να μην είναι οι καλύτερες αλλά ούτε η Αμερική ήταν στην άνοδό της το 2012(πολιτική κρίση).

Βραζιλία

Διεθνείς αναλυτές και casters υποστηρίζουν ότι η Βραζιλία παραείναι σίγουρη για τις συνολικές ικανότητές της, αφού αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τις υπόλοιπες ομάδες του IWCI(International Wild Card Invitational). Επίσης, το βραζιλιάνικο κύκλωμα των eSports είναι εξαιρετικά επιρρεπής σε εξαπατήσεις, elo boosting και ”ψάρεμα” λογαριασμών: κρίσεις δύσκολο να επιλυθούν.

Παρ’ όλα αυτά, η περιοχή διψάει για τα eSports. Και αυτή η δίψα είναι το κίνητρο για την ανύψωσή τους. Και όπως είχε πει και ο Ζαν-Ζακ Ρουσώ, ”Η δίψα για την ευτυχία δε σβήνει ποτέ στην καρδιά ενός ανθρώπου”.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Pain gaming που το 2015 έγινε από underdog φαβορί και έδωσε ελπίδες στην βραζιλιάνικη σκηνή. Αν και τα eSports γνωρίζουν αμφιλεγόμενες εξελίξεις, η Βραζιλία παραμένει ένα από τα ασθενέστερα κυκλώματα στην Λατινική Αμερική.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.