Ετοιμαστείτε για το ART GAMES

To Goethe-Institut της Αθήνας, προσκαλεί επαγγελματίες και ερασιτέχνες game developers/designers, storytellers, καλλιτέχνες, μουσικούς, κινηματογραφιστές, πολιτικούς επιστήμονες και άλλα δημιουργικά άτομα σε ένα τριήμερο Game Jam που θα γίνει στo Σεράφειο του δήμου Αθηναίων από τις 16 ως τις 18 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος ART GAMES.

 

Οι συμμετέχοντες καλούνται να εξερευνήσουν ιδέες για νέα παιχνίδια – ψηφιακά, επιτραπέζια & πόλεως – με θέμα την τέχνη και την πολιτική. Κατά τη διάρκεια του Game Jam θα προσφέρεται από τους διοργανωτές δωρεάν σίτιση. Θα υπάρχει χώρος για ξεκούραση και για διανυκτέρευση.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ART GAMES GAME JAM

Είναι ένα πρόγραμμα του Goethe-Institut, το οποίο πραγματοποιείται παγκοσμίως σε συνεργασία με το Maschinen-Mensch, ένα βραβευμένο ανεξάρτητο στούντιο σχεδιασμού παιχνιδιών στο Βερολίνο. Πρόκειται για ένα δοκιμασμένο φορμάτ, το οποίο έχει επισκεφτεί από το 2016 άλλες 6 πόλεις (Πόλη του Μεξικού, Σεούλ, Βοστόνη, Τζακάρτα, Σάο Πάολο, Νοβοσιμπίρσκ), ενώ το 2018 πρόκειται εκτός από την Αθήνα να ταξιδέψει και στην Μπανγκόκ.

Τα παιχνίδια που σχεδιάζονται κατά τη διάρκεια των ART GAMES Game Jams στις οχτώ αυτές πόλεις παρουσιάζονται έπειτα και στην επίσημη ιστοσελίδα του ART GAMES. Επίσης, μία ομάδα (δυο εκπρόσωποι) από κάθε πόλη θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει τον Απρίλη του 2018 για μια εβδομάδα στο Βερολίνο με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Εκεί οι εκπρόσωποι από κάθε πόλη θα παρουσιάσουν το παιχνίδι τους σε μια ξεχωριστή ενότητα του A MAZE, ειδικά διαμορφωμένη για τα παιχνίδια του ART GAMES από όλο τον κόσμο. Παράλληλα θα συμμετάσχουν σε ένα ειδικά για εκείνους σχεδιασμένο πρόγραμμα ενημέρωσης και δικτύωσης στην γερμανική και διεθνή gaming σκηνή!

Στην Αθήνα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Athens Digital Lab του δήμου Αθηναίων, του Δικτύου Πολιτισμού δήμου Αθηναίων Athens Culture Net με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και του Εργαστηρίου Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων του Πανεπιστημίου Κρήτης στο πλαίσιο του προγράμματος Goethe is Game.

Δήλωσε συμμετοχή μέχρι τις 14 Φλεβάρη εδώ:

Ατομική εγγραφή: goo.gl/NR6NSR
Ομαδική εγγραφή: goo.gl/czE6Rd

FB Event: https://www.facebook.com/events/190952461488964/  

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio