Είδηση ΣΟΚ: Το τέλος των Windows Phones ανακοινώνει η Microsoft

Ήρθε η ώρα να πούμε όλοι μαζί αντίο στα Windows Phones. Aυτή τη φορά, στ’ αλήθεια όμως. Ο θάνατος των Windows Phones θα είνα αργός και οδυνηρός όπως διαπίστωσε το CNET. Ο επικεφαλής του τμήματος της Microsoft αναγνώρισε τελικά ότι δεν καλύπτονται τα έξοδα και οι πελάτες είναι πιο λίγοι απ’ότι θα έπρεπε.

Ωστόσο η Microsoft δεν σχεδιάζει να αφήσει κάτω τους υπάρχοντες χρήστες των Windows Phone – σίγουρα θα υπάρξουν κι’άλλες ενημερώσεις ασφαλείας κλπ. Αλλά μην περιμένετε τίποτα νέο όσον αφορά το app development και νέα λογισμικά. Ο Joe Belfiore ανακοίνωσε ότι πλέον η Microsoft δεν εργάζεται πάνω σε κάποια ενημέρωση λογισμικού ή υλικού.

Ο ίδιος, παραδέχτηκε επίσης ότι δεν υπάρχει τρόπος να επιλυθούν τα προβλήματα των εφαρμογών της Microsoft. Οι εταιρείες και οι ανεξάρτητοι προγραμματιστές απλά δεν θέλουν να δουλέψουν πάνω σε εφαρμογές για Windows Phone, αναφέρει. Γίνεται καυστικός παράλληλα και πιθανολογεί ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν νοιάζονται κατά κύριο λόγο.

Και κάπως έτσι λοιπόν η καριέρα των Windows Phones φτάνει στο τέλος της. Η Microsoft τα παρατάει έτσι απλά. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Microsoft συνειδητοποιεί ότι τα πράγματα πάνε στραβά. Η Natasha Lomas του TechCrunch έγραψε ακόμα ότι το Windows Phone 7 ήταν καταδικασμένο από την αρχή.

Είναι κρίμα γιατί το User Interface είχε αρκετό ενδιαφέρων. Το μεγαλύτερο μέρος του λειτουργικού συστήματος περιελάμβανε ένα μαύρο φόντο με έμφαση στο κείμενο αντί των εικονιδίων. Η αρχική οθόνη δεν ήταν απλά μια βαρετή, με πλέγμα εικονιδίων και γραφικών στοιχείων. Είχε πρωτότυπα σημεία και παρουσίαζε με «πλακάκια» προεπισκόπισης τις εφαρμογές. Η Microsoft προσπάθησε αρκετά για κάτι διαφορετικό με το Windows Phone, αλλά αυτό φαίνεται δεν ήταν αρκετό.

Η Microsoft πρόκειται να επικεντρωθεί όμως στα smartphones με διαφορετικούς τρόπους. Η εταιρεία εργάζεται πάνω σε εφαρμογές και μερικές από αυτές φαίνεται ότι είναι αρκετά επιτυχείς. Για παράδειγμα, το Microsoft Edge, που έρχεται σύντομα σε Android και iOS. Η εταιρεία διαθέτει δεκάδες εφαρμογές για iOS και Android, όπως το Microsoft Office, το Outlook, το Swiftkey, το Skype και πολλά άλλα.

ΠΗΓΗ: TechCrunch

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio