Τα νέα chipset Exynos9 της Samsung ίσως ενσωματωθούν στα Galaxy S8

Πρόσφατα βγήκε στην δημοσιότητα ένα teaser της Samsung για την νέα σειρά chipset Exynos9. Κατά πάσα πιθανότητα θα εισαχθεί στα επερχόμενα Samsung Galaxy S8 και Galaxy S8 Plus. Τίποτα όμως δεν είναι σίγουρο ακόμα καθώς η Samsung μας έχει κάνει ήδη αρκετές εκπλήξεις.

Τα περσινά Samsung Galaxy S7 και S7 Edge έχουν το chipset Exynos8 Octa της κορεατικής εταιρείας. Ανάλογα με την αγορά όμως , κάποια μοντέλα είχαν το Snapdragon 820 της Qualcomm. Φέτος οι περισσότερες διαρροές και φήμες που έχουν μιλήσει για το Galaxy S8, έχουν επικεντρωθεί στον Snapdragon 835 και όχι στο Exynos9. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι και το S8 (και S8 +) θα μπορούσαν να έχουν δύο ξεχωριστές εκδόσεις, το καθένα με ένα διαφορετικό chipset.

Όπως και με τον Snapdragon 835, η σειρά Exynos9 θα κατασκευάζεται με την διαδικασία των 10nm FinFET. Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν θα καταφέρει να ανταγωνιστεί τους υπόλοιπους. Για παράδειγμα τον Snapdragon 835 SoC της Qualcomm, το επερχόμενο Kirin 970 chipset της Huawei και το Apple 10 Fusion chipset.

samsung-exynos-9

Το teaser δημοσιεύτηκε από τον επίσημο λογαριασμό της Samsung και συγκεκριμένα από το τμήμα που είναι υπεύθυνο για τα chipset. Είναι μια σαφής υπόδειξη του SoC Exynos9, αφήνοντας έξω οποιεσδήποτε λεπτομέρειες σχετικά με αυτό – ακόμη και όταν ανακοινωθεί επίσημα.

Ίσως το Exynos9 είναι το προηγούμενο Exynos 8895 με ένα νέο όνομα. Αν είναι όντως έτσι τότε υποστηρίζει έναν octa-core CPU με 4 custom M2 πυρήνες και τέσσερα ARM Cortex-A53. Φυσικά όμως δεν θα λείψει και το νέο Mali-G71 GPU.

ΠΗΓΗ: GSMarena , Samsung

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio