Δείτε το Dead in Vinland, ένα indie Viking Survival παιχνίδι

Αν μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα παιχνίδι αναμειγνύοντας Darkest Dungeon, Banner Saga και λίγο This War of Mine, αυτό σίγουρα θα ήταν το Dead in Vinland. Πρόκειται για έναν νέο indie τίτλο , που ανακοινώθηκε πρόσφατα και εκ πρώτης όψεως φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον. Στο Dead in Vinland έχουμε τον έλεγχο μιας οικογένειας viking, που έχει ναυαγήσει σε ενα εντελώς άγνωστο νησί. Σε αυτό το survival/management RPG έχουμε να πολεμήσουμε την πείνα, τα καιρικά φαινόμενα και τις ανάγκες κάθε χαρακτήρα αλλά παράλληλα να εξευρενήσουμε το αχαρτογράφητο και μυστηριώδες νησί στο οποίο βρισκόμαστε.

Αρχικά (όπως βλέπουμε από το trailer παρακάτω) έχουμε να διαχειριστούμε μια τετραμελή οικογένεια, στην συνέχεια όμως μπορούν να προστεθούν κι άλλα άτομα στον «καταυλισμό» μας, ανάλογα φυσικά με τις επιλογές μας στο παιχνίδι. Επίσης να αναφέρουμε πως το παιχνίδι είναι turn based με τον κάθε γύρο να αντιστοιχεί σε κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διαστημα κατα το οποίο οι χαρακτήρες μας μπορούν να εκτελούν μια ενεργεια όπως για παράδειγμα να ψαχνουν για τροφή ή να χτίζουν κάποιο καταφύγιο.

Δεν είναι όμως όλα ρόδινα στο Dead in Vinland. Εχθροί παραμονεύουν και εδώ το παιχνίδι θυμίζει Darkest Dungeon καθώς το σύστημα μάχης του, έχει μια πιο tactical προσέγγιση. Κάθε γύρος μετράει και καθε κίνηση έχει αντίκτυπο στην έκβαση της μάχης καθώς και στους ίδιους τους χαρακτήρες φυσικά! Μάλιστα η ομάδα ανάπτυξης του Dead in Vinland, CCCP, αναφέρει πως το παιχνίδι έχει κάποια σύνδεση με το Dead in Bermuda, ενα παρόμοιο game σε διαφορετικό setting που είχε κυκλοφορήσει η CCCP το 2015 και όπως είπαν χαρακτηριστικά (χωρις να μπουν σε λεπτομέρειες για την αποφυγή spoilers φυσικά)

Συμβαίνουν κάποια <<παράξενα>> γεγονότα στο Dead in Bermuda, χωρίς πραγματικές απαντήσεις. Στο Dead in Vinland θα δωθούν κάποιες απαντήσεις, χωρίς ωστόσο να αποτελεί sequel του Dead in Bermuda.

Τέλος, το Dead in Vinland αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2018 ενώ περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα deadinvinland.com

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Είναι 25, παίζει games από την εποχή του πρώτου (ασπρόμαυρου) Nintendo GameBoy, και θα συνεχίσει να παίζει μεχρι τα... 125 του. Φοράει μαύρα (κυρίως) και στην προηγούμενη του ζωή ήταν πειρατής ή ιππότης. Λατρεύει τα strategy και roleplaying games, και δεν μπορεί να παίξει κανένα multiplayer παιχνιδι μόνος, χωρίς παρέα.

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio