Ας θυμηθούμε το Full Throttle!

 

 

Ξεκλειδώνοντας παλιά παιχνίδια ας θυμηθούμε ένα από τα πιο δύσκολα αλλά και αγαπημένα παιχνίδια,το Full Throttle.Ένα adventure παιχνίδι που κυκλοφόρησε το 1995,από την Lucas Art.
Το παιχνίδι αυτό,μας πηγαίνει στο 2040 όπου ο κόσμος ζει σε παρακμή και συμμορίες έχουν καταλάβει τους δρόμους.Χαρακτηριστικό αυτής της εποχής όμως είναι ότι τα μέσα μεταφοράς έχουν γίνει όλα Hovercraft που «πετάνε» με την τεχνολογία της αντιβαρύτητας.

 

 

Ο Ben που είναι ο πρωταγωνιστής, είναι αρχηγός σε μια συμμορία που ακούει στο όνομα Polecats. Την ώρα που βρίσκεται μαζί με την συμμορία του στον αυτοκινητόδρομο 9 συναντά μια λιμουζίνα και κατά λάθος της κάνει ζημιά.Μέσα στην λιμουζίνα είναι ο Malcolm Corley ιδρυτής της Corley Motors της τελευταίας εγχώριας κατασκευαστικής εταιρίας μηχανών.
Ενθουσιασμένος με την συμμορία,ο Corley ζητάει να την προλάβουν και να γνωριστεί με αυτούς. Οσο ο Ben και οι Polecats χαλαρώνουν σε ένα bar, ο Corley τους πλησιάζει και προσπαθεί να κάνει φίλο του τον Ben λέγοντας του τις δικές του ιστορίες και τον φανατισμό του με τις μηχανές. Μετά από λίγη ώρα,ο αντιπρόεδρος της Corley Motors,(Αdrian Ripburger) μπαίνει μέσα και ζητά από τον Ben να του μιλήσει ιδιαιτέρως και του ζητάει να παρευρεθεί στο ετήσιο συνέδριο μετόχων ως «Συνοδός». Ο Ben απορρίπτει την πρόταση και οι πιστοί του ακόλουθοι Nestor και Bolus τον ρίχνουν αναίσθητο με ένα χτύπημα στο κεφάλι,σε έναν κάδο. Όταν ο Ben συνέρχεται από το χτύπημα,επιστρέφει στο bar και ανακαλύπτει ότι είπαν ψέμματα στην συμμορία κι εκείνοι τον «πρόδωσαν». Προσπαθώντας να τους προλάβει ανακαλύπτει ότι του έχουν σαμποτάρει την μηχανή και πεφτει κάτω. Σώζεται από την Miranda μια δημοσιογράφο η οποία τον πηγαίνει στην Maureen για να του φτιάξει την μηχανή.
Ψάχνοντας ο Ben την συμμορία του ανακαλύπτει ότι αυτός και οι Polecats κατηγορήθηκαν για τον θάνατο του Corley και είναι στην φυλακή. Ως φυγάς λοιπόν ο Ben διασχίζει την έρημο προσπαθώντας να καθαρίσει το όνομα του, να σώσει την συμμορία του και να αποτρέψει τα σχέδια του Ripburger.
Σε αυτή του την αναζήτηση συναντάει και άλλες συμορίες όπως τους Vultures λάτρες της ταχύτητας (στους οποίους η Maureen είναι μέλος) τους κτηνώδεις Rottwheelers και τους αινιγματικούς Cavefish,ενώ σε κάποια στιγμή συναντά και τον  Father Torque που ήταν κάποτε ηγέτης των Polecats. Αυτός του δίνει συμβουλές και τον βοηθάει στο ταξίδι του.
Ο Ben πλέον έχει να αντιμετωπίσει διάφορες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα να πείσει την Maureen για την αθωότητά του.Μαζί με την Maureen αποκαλύπτουν τα σχέδια του Ripburger κι ότι σκότωσε τον Corley ενώ κοινοποιούν την τελευταία επιθυμία του Corley σύμφωνα με την οποία χρίζει ως διάδοχο της εταιρίας την κόρη του. Ο Ripburger εξαφανίζεται και o Ben με την Maureen φεύγουν. Ο Ripburger κανει μία τελευταία απόπειρα να τους ξεφορτωθεί και οδηγώντας ένα φορτηγάκι προσπαθεί να τους εκτροχιάσει. Η συμμορία την Maureen κάνει την εμφάνισή της με ένα αυτοκίνητο-αεροπλάνο και ακινητοποιεί τον Ripburger. Στην προσπάθεια του ο Ben να ακινητοποιήσει το αεροπλάνο βρίσκεται μετέωρο από μια γκρεμισμένη γέφυρα. Τελευταία στιγμή ο Ben και οι Vultures σώζονται αλλά η πτώση είναι μοιραία τόσο για το αεροπλάνο όσο και για τον Ripburger.
Φτάνοντας στο τέλος όλες οι συμμορίες οδηγούν τον Corley στην τελευταία του κατοικία με τον Father Torque να δίνει έναν συγκινητικό λογο για το πόσα πολλά έκανε για αυτούς.
Οι δρόμοι πλέον της Maureen και του Ben θα χωρίσουν διότι δεν μπορεί ένας παράνομος να ακολουθήσει τα μονοπάτια που χαράζει μια CEO.

Το Full Throttle,είναι ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι,όπως και τα περισσότερα της εποχής εκείνης.Αξίζει όμως,όσοι αγαπάτε τα παλιά παιχνίδια,να το δοκιμάσετε 🙂

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio