Απευθείας ψύξη για CPU ψάχνουν οι επιστήμονες

 

 

Η ψύξη του επεξεργαστή ( CPU ) μας είναι μεγάλη υπόθεση και φαίνεται πως το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Γεωργίας πήγε ένα βήμα παραπέρα.

Στόχος του Ινστιτούτου αυτού είναι να αφήσουν στο παρελθόν τα waterblocks, κάνοντας την υγρή ψύξη να δουλεύει κατευθείαν πάνω στο hardware χωρίς την βοήθεια του waterblock. Τα waterblocks είναι συστήματα ψύξης τα οποία εγκαθίστανται πάνω στο hardware ψύχοντας τα με την βοήθεια κάποιου υγρού που εμείς θα τοποθετήσουμε.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Muhannad Bakir μαζί με έναν μεταπτυχιακό φοιτητή ονόματι Thomas Sarvey, αφαίρεσαν αρχικά το heat-sink και τα θερμό-αγώγιμα υλικά από ένα Altera field-programmable gate array (FPGA) chip. Στην συνέχεια χάραξαν τον επεξεργαστή και τοποθέτησαν ένα στρώμα σιλικόνης πάνω του ώστε να συνδέσουν του σωλήνες που θα μεταφέρουν το υγρό.

 

CPU

 

Το υγρό έχει θερμοκρασία 20 βαθμών Κελσίου ενώ ο επεξεργαστής έχει μέγιστη θερμοκρασία τους 24 βαθμούς, σε αντίθεση με την αερόψυξη που έχει 60 βαθμούς.

Ο Bakir είπε πως η ίδια τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στις κάρτες γραφικών.

ΠΗΓΉ: PCGamer

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio