Απεβίωσε η δημιουργός manga Mutsumi Tsukumo

Μέσω της εταιρίας Asahi Shimbun μαθαίνουμε για την κατάληξη της Mutsumi Tsukumo (Mutsumi Kitagawa). Η Mutsumi απεβίωσε το Σάββατο μετά από μάχη με καρκίνο του πνεύμονα σε ηλικία 65 ετών.

 

mutsumi tsukumo

Ξεκίνησε ως δημιουργός manga με το «Yukiko no Hoshi». Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1967 στο περιοδικό «Kodansha‘s Shōjo Friend». Έπειτα το 1970 λάνσαρε το «Ore wa Otoko da!» (φωτογραφία στα δεξιά) στο περιοδικό «Shueisha‘s Seventeen». Το manga αυτό ενέπνευσε την δημιουργία live-action προσαρμογή στην τηλεόραση με πρωταγωνιστή τον Kensaku Morita το 1971-2 και live-action sequel ταινία το 1987.

Από τα 4ο και άνω manga που έχει δημιουργήσει, αρκετά γνωστά είναι τα: «Kaze no Rinbu», «Irodoro no Koro» και  «Yami no Hate kara». Από αυτά το «Irodoro no Koro» κέρδισε βραβείο αριστείας το 1976 και το «Yami no Hate kara» το 1993.

 

Πηγή: Anime News Network

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Με λένε Μαρία, είμαι 20 χρονών και no-lifer. Από παιχνίδια ασχολούμαι με κάμποσα, κυρίως όμως on Steam. Μου αρέσουν τα anime, οι σειρές (κλασικά). Έχω αδυναμία στα ζώα. Επίσης, δεν ξέρω να γράφω βιογραφικό.

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio