Overwatch – Ανασκόπηση του ARG της Sombra

Το όνομα της Sombra, δεν είναι κάτι άγνωστο για όσους παίζουν ή ακολουθούν τα νέα για το Overwatch.

Από το closed beta με τον φάκελο της Sombra οι θαυμαστές του παιχνιδιού περίμεναν να δουν την εμφάνισή της στο Overwatch.

Αρχικά, οι περισσότεροι πιστεύαμε πως θα την βλέπαμε ως την πρώτη προσθήκη, αλλά αντί για αυτό κυκλοφόρησε η Ana.

Παράλληλα όμως με την κυκλοφορία της Ana, υπάρχει το ARG (Alternate Reality Game) της Sombra.

Τα ARG είναι παιχνίδια διαδικτυακής διάδρασης τα οποία έχουν ως πλατφόρμα τον πραγματικό κόσμο και χρησιμοποιούν διάφορα πολυμέσα για να διηγηθούν μια ιστορία η οποία επηρεάζεται από τις ενέργειες/ιδέες των παιχτών.

Μια από τις εφαρμογές αυτού του είδους παιχνιδιού ήταν το promotion που έγινε με την χρήση ARG για το παιχνίδι του The Secret World της Funcom.

 

Η αρχή του παιχνιδιού

Στις 12 Ιουλίου λοιπόν, κυκλοφόρησε το βίντεο της Ana και ανακαλύφθηκε πως στο 1:16 και 2:11 του βίντεο υπήρχαν κάποια νούμερα.

 

Sombra ARG 1

 

Με την αποκρυπτογράφηση τους που έγινε τις ακόλουθες μέρες ανακαλύφθηκε πως τα νούμερα είχαν το κρυμμένο μήνυμα: “sombra… la que tiene la información; tiene el poder…” (“sombra… αυτή που έχει τις πληροφορίες, έχει και την δύναμη…”)

 

Το δεύτερο στοιχείο

Στις 19 Ιουλίου στο τέλος του Developer Update της Ana ακούγεται ένας ήχος και εμφανίζονται τέσσερις καρτέλες. Από τις τέσσερις καρτέλες, η πρώτη, η δεύτερη και η τέταρτη ήταν οι κλασσικές κάρτες για τεστ, όμως, η τρίτη ήταν κάτι διαφορετικό.

 

Sombra ARG 2

 

Sombra ARG 3

 

Με την ανατοποθέτηση μιας κάθετου γραμμής του Barcode και μετατροπή του σε QR code το μήνυμα που κρυβόταν έλεγε: “¿Estuvo eso facilito? Ahora que tengo su atención, déjenme se las pongo más difícil.” (“Ήταν εύκολο; Τώρα που έχω την προσοχή σας – επιτρέψτε μου να κάνω τα πράγματα πολύ πιο δύσκολα.”)

 

Τα τρίτα στοιχεία

Στις 2 Αυγούστου ανακοινώθηκε το Summer Games Event. Στο καρέ που εμφανίζεται γύρω στο 0:07 η μπλε γραμμή που έχει η Tracer περιέχει κάποιο κρυμμένο μήνυμα. Το μήνυμα αυτό δεν έχει καταφέρει κάποιος να το αποκρυπτογραφήσει ακόμα.

 

Sombra ARG 4

 

Επίσης, στο ίδιο βίντεο εμφανίζονται 9 βελάκια με διαφορετικές κατευθύνσεις και έναν διαφορετικό χαρακτήρα του Overwatch σε κάθε καρέ. Με την τοποθέτηση του καθενός ανάλογα με τα βελάκια τους δημιουργήθηκε το εξής αποτέλεσμα:

 

Sombra ARG 5

 

Η απάντηση που μπέρδεψε τον κόσμο και το τέταρτο στοιχείο

Στις 3 Αυγούστου ο Fairlight_Excalibur, ρώτησε τους developers για την πυξίδα που είχε βρει το community πιο πάνω και ο Jeff Kaplan απάντησε: “That sounds like deep CIA stuff. Way above our heads” (“Αυτό ακούγεται σαν ένα από τα πολύ καλά κρυμμένα μυστικά της CIA. Πολύ πιο πάνω από τις αρμοδιότητές μας. (αλλά κυριολεκτικά λέει πάνω από τα κεφάλια μας))”.

Το community πήρε κυριολεκτικά την έκφραση πάνω από τα κεφάλια μας και άρχισε να κοιτάει τους ουρανούς, βρίσκοντας ένα σχέδιο. Αυτό το στοιχείο έφτασε σε αδιέξοδο και για να δώσει μια επιπλέον βοήθεια η Blizzard, στις 8 Αυγούστου ανάρτησε στο επίσημο site την ακόλουθη εικόνα του Dorado.

 

Sombra ARG 7

 

Αυτή η εικόνα περιείχε το κρυμμένο μήνυμα “Por que estan mirando al cielo? La respuesta no esta sobre sus cabezas, esta detras de ustedes. A veces, necesitan analizar sus logros previos.”(“Γιατί κοιτάτε στον ουρανό; Η απάντηση δεν βρίσκεται πάνω από τα κεφάλια σας, βρίσκεται πίσω σας. Μερικές φορές πρέπει να αναλύετε τα προηγούμενα επιτεύγματά σας.”)

 

Το πέμπτο στοιχείο

Στις 11 Αυγούστου προστέθηκε ένα νέο achievement το οποίο είχε σύμβολο ένα ανάποδο ερωτηματικό.

 

Sombra ARG 8

 

Το κρυμμένο μήνυμα που βρέθηκε στο εικονίδιο ήταν: <!–Vientos, nada mal. No obstante, me aburro. Intentemos algo nuevo en la misma dirección. (“Μπράβο, καλή προσπάθεια. Αλλά άρχισα να βαριέμαι. Ας δοκιμάσουμε κάτι προς την ίδια κατεύθυνση.”)

Το υπόλοιπο μισό μήνυμα “uczihriwgsxorxwunaarawryqhbrsfmeqrjjmu 5552E494 78T3 4VM9 OPL6 IS8208O913KRlrx” αποκρυπτογραφήθηκε με την χρήση της πυξίδας που αναφέραμε πιο πάνω και η λέξη κατεύθυνση ήταν το κομμάτι που βοήθησε το community να καταλάβει τι πρέπει να ψάξει.

Μετά από την αποκρυπτογράφησή του μηνύματος το αποτέλεσμα ήταν η παρακάτω εικόνα:

 

Sombra ARG 6

 

Με το που έγινε η σύγκριση με την αρχική εικόνα από το Volskaya Industries, το αποτέλεσμα ήταν το ακόλουθο μήνυμα: “Parece que te gustan estos jueguitos… por que no jugamos uno de verdad?” (“Φαίνεται πως σας αρέσουν αυτά τα μικρά παιχνιδάκια… Γιατί δεν παίζουμε ένα αληθινό;”)

              :PB@Bk:
           ,jB@@B@B@B@BBL.
          7G@B@B@BMMMMMB@B@B@Nr
        :kB@B@@@MMOMOMOMOMMMM@B@B@B1,
      :5@B@B@B@BBMMOMOMOMOMOMOMM@@@B@B@BBu.
    70@@@B@B@B@BXBBOMOMOMOMOMOMMBMPB@B@B@B@B@Nr
   G@@@BJ iB@B@@ OBMOMOMOMOMOMOM@2 B@B@B. EB@B@S
   @@BM@GJBU. iSuB@OMOMOMOMOMOMM@OU1: .kBLM@M@B@
   B@MMB@B    7@BBMMOMOMOMOMOBB@:    B@BMM@B
   @@@B@B     7@@@MMOMOMOMM@B@:     @@B@B@
   @@OLB.     BNB@MMOMOMM@BEB     rBjM@B
   @@ @      M OBOMOMM@q M     .@ @@
   @@OvB      B:u@MMOMOMMBJiB     .BvM@B
   @B@B@J     0@B@MMOMOMOMB@B@u     q@@@B@
   B@MBB@v    G@@BMMMMMMMMMMMBB@5    F@BMM@B
   @BBM@BPNi  LMEB@OMMMM@B@MMOMM@BZM7  rEqB@MBB@
   B@@@BM B@B@B qBMOMB@B@B@BMOMBL B@B@B @B@B@M
    J@@@@PB@B@B@B7G@OMBB.  ,@MMM@qLB@B@@@BqB@BBv
     iGB@,i0@M@B@MMO@E  : M@OMM@@@B@Pii@@N:
       .  B@M@B@MMM@B@B@B@MMM@@@M@B
         @B@B.i@MBB@B@B@@BM@::B@B@
         B@@@ .B@B.:@B@ :B@B @B@O
          :0 r@B@ B@@ .@B@: P:
            vMB :@B@ :BO7
              ,B@B


Ακόμα είναι άγνωστο για το αν έχει επιλυθεί τελείως το κομμάτι με την νεκροκεφαλή. Από προσπάθειες του community βρήκαν πως η νεκροκεφαλή μετατρέπεται σε παιχνίδι ναρκαλιευτή το οποίο είναι ένα μικρό παιχνίδι που είναι ευρέως γνωστό και είναι αληθινό.

Άλλοι αναφέρονται πως το αληθινό παιχνίδι που αναφέρει η Sombra, είναι το τελευταίο στοιχείο που εμφανίστηκε στο Gamescom στις οθόνες για λίγο και το οποίο ακόμα δεν έχει λυθεί, με τις απόψεις να διίστανται. Κάποιοι λένε πως δεν ήταν κάτι και πως ήταν απλά κάποιο τεστ, άλλοι λένε πως αποκλείεται να έκανε κάτι τυχαίο η Blizzard και προσπαθούν να βρουν τι κρύβεται στην εικόνα.

 

Sombra ARG 10

 

Τέλος, να πούμε πως η μέρα των νεκρών στο Μεξικό είναι στις 31 Οκτωβρίου. Κάποιοι πιστεύουν πως τότε θα κυκλοφορήσει η Sombra. Το σίγουρο είναι πως το ARG της Sombra είναι τόσο καλό που έχουν κάνει το community να ψάχνει τρελά πράγματα, όπως πρόσφατα στο Developer Update, μετρούσαν πόσες φορές ανοιγοκλείνει τα μάτια του ο Jeff Kaplan, επειδή πίστευαν πως έχει κρυμμένο μήνυμα σε κώδικα Morse!

Το σίγουρο είναι πως θα δούμε ακόμα περισσότερα πράγματα από την (από ότι φαίνεται) πολύ παιχνιδιάρα Sombra σύντομα!

 

Kohar over and out!

Source: Reddit, Overwatch

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε