Έρχεται σύντομα το iPhone 8: Μια ματιά στα Specs

Στις 12 Σεπτεμβρίου, στις 10 π.μ., η εταιρεία θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια εκδήλωσή της στο Steve Jobs Theatre στa νέα κεντρικά της εταιρείας στο Cupertino της Καλιφόρνια. Η επίσημη πρόσκληση, η οποία διανεμήθηκε στα μέσα ενημέρωσης στις 31 Αυγούστου, ακολουθεί την έκθεση του tech blog Mac4Ever (που επιβεβαιώθηκε αργότερα από την Wall Street Journal και το TechCrunch) ότι η Apple σχεδιάζει να βγάλει νέα τηλέφωνα στις 12 Σεπτεμβρίου.

Δεδομένου ότι μετράμε τις ημέρες μέχρι τότε, παραμένει σαφές ότι, παρά τις φήμες, όπως πάντα άλλωστε διαρρέουν εικόνες και στοιχεία για το firmware. Δυστυχώς δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα ακόμα. Συμπεριλαμβανομένου του πως θα ονομάζονται αυτά τα smartphones.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο «παλαίμαχος» Evan Blass tweet=αρε ότι έχει «ακούσει» τη νέα ναυαρχίδα να ονομάζεται iPhone X – άλλοι αναφέρουν ότι αυτό μεταφράζεται σε iPhone 7S και 7S Plus ή σε iPhone 8 και το 8 Plus . (Το λόμπι των θυγατρικών έχει διπλασιαστεί για το 10th Anniversary iPhone Edition, όπως ισχυρίζεται το MacRumors.)

Όπως και να έχει, η Apple ελπίζει ότι τα νέα smartphones θα ρίξουν μια «μεγάλη σκιά σχήματος μήλου» στο ολοκαίνουργιο Galaxy Note 8 της Samsung. Πέρα από αυτό θέλει να αυξήσει τις πωλήσεις πριν κλείσει το οικονομικό τρίμηνο στις 30 Σεπτεμβρίου. (Η τιμή του premium edition ανέρχεται περίπου στα 1.000 δολάρια.) Εκτός από ένα νέο σχεδιασμένο iPhone με οθόνη OLED, νέο User Interface και αναγνώριση προσώπου, περιμένουμε να δούμε και άλλα προϊόντα, όπως το Apple Watch 3. Ωστόσο «ακούγεται έντονα» το ενδεχόμενο να δούμε μια νέα τηλεόραση 4K της Apple.

Εάν οι φήμες ισχύουν, τα νέα iPhones της Apple θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας σε περίπου μία εβδομάδα. Θα συνεχίσουμε να μετράμε τις ημέρες αντίστροφα, ενώ παράλληλα συγκεντρώνουμε όλες τις φήμες παρακάτω.

«iPhone 8» specs που ενδέχεται να δούμε:

 • Τρία νέα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων δύο μικρών αναβαθμίσεων «S» και μια ολοκαίνουργια ναυαρχίδα
 • Curved edge-to-edge οθόνη OLED με τεχνολογία True Tone και / ή γυαλί Ion-X
 • Virtual Home Button
 • Facial recognition εναλλακτικά από το Touch ID
 • «Wireless» charging και πιο γρήγορο USB-C charging
 • Dual-lens κάμερα, πιθανότατα σε κάθετη διάταξη
 • Ιδιότητες AR με 3D οπίσθιο laser για καλύτερο depth perception
 • Support για το Apple Pencil
 • Ανοξείδωτο και γυάλινο σώμα
 • Πολλές εναλλακτικές χρωμάτων που περιλαμβάνουν ανακλαστικό φινίρισμα τύπου καθρέφτη
 • Αναβαθμισμένη μνήμη αποθήκευσης και μνήμη RAM, ξεκινώντας από 64GB χώρου αποθήκευσης και 3GB μνήμης RAM
 • Modem Intel ή Qualcomm
 • iOS 11 (preview)
 • Βελτιωμένη αντοχή στο νερό και στην σκόνη
 • Υψηλής ποιότητας ακουστικό για πιο δυνατούς και καθαρούς ήχους
 • Επεξεργαστής επόμενης γενιάς της Apple (A10X ή A11)
 • Κοστολογείται περίπου μεταξύ $ 1.000 και $ 1.200 στις ΗΠΑ, διαθέσιμες σε περιορισμένες ποσότητες για να ξεκινήσουν

The iPhone TBD

Η Apple συνήθως δεν αναγράφει τα μοντέλα πάνω στα smartphones της, επομένως παρά τα «βουνά» από αυθεντικές εικόνες, δεν γνωρίζουμε επίσημα πως θα ονομάζονται. Μέχρι πρόσφατα, με τα παλιά δεδομένα, σκεφτήκαμε ότι τα «iPhone 7S» και «iPhone 7S Plus» ήταν σίγουρα σαν ονομασίες. Στη συνέχεια ήρθαν νέες αναφορές που υποδηλώνουν ότι η Apple μπορεί να τα ονομάσει iPhone 8 και 8 Plus. Αν ισχύει αυτό, τότε η νέα ναυαρχίδα θα πρέπει να ονομάζεται κάπως αλλιώς.

Το tweet του Evan Blass έλεγε μόνο ότι το έχει «ακούσει» ως iPhone X, ενώ άλλοι μαντεύουν ότι αυτό το edition θα μπορούσε να λέγεται iPhone 10 ή ακόμα και iPhone Pro, τα οποία παραμένουν βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις.

Αντίο στο Home Button ?

Ο Mark Gurman στο Bloomberg, μια από τις πιο αξιόπιστες πηγές των ειδήσεων της Apple, αναφέρει ότι το νέο iPhone μπορεί να αποστείλει πλήρως την ιδέα του κουμπιού στο σπίτι του. Αυτό θα συμβεί αν το φυσικό Home Button αντικατασταθεί με ένα νέο κουμπί αφής που θα βασίζεται σε χειρονομίες του χρήστη. Προτείνει ότι το νέο smartphone θα έχει ένα app dock σύνδεσης, παρόμοιό με αυτό του iPad, με μια λεπτή μπάρα λογισμικού «αγκυρωμένη» στο κάτω μέρος της οθόνης.

Τον προηγούμενο μήνα, ο Steve Troughton-Smith tweetαρε ότι το «iPhone 8» θα έχει ένα εικονικό Home Button, το οποίο μπορεί να αλλάξει το μέγεθός του ή να εξαφανιστεί εξ ολοκλήρου, ανάλογα με την εφαρμογή ή την εργασία που εκτελείται. Επίσης και ο Ming-Chi Kuo έχει από καιρό που επιμείνει ότι το «iPhone 8» θα έχει ένα εικονικό Home Button χωρίς όμως το Touch ID.

Πανάκριβη έκδοση που αγγίζει τα 1,000€

Οι New York Times αναφέρουν ότι το «premium model» του «iPhone 8» θα ξεκινήσει από περίπου 1.000€ . Αυτό επαληθεύει τις προβλέψεις του Morgan Stanley, της Fast Company και της Goldman Sachs που πρότειναν ότι η ναυαρχίδα θα μπορούσε να κοστίσει εώς και $ 1.200 στις ΗΠΑ (περίπου 1000€)

Νωρίτερα φέτος, ένας αναλυτής της UBS ανέφερε ότι η Apple θα μπορούσε να τιμολογήσει το «iPhone 8» των 64GB τόσο χαμηλά όσο $ 850 (~ 715€) για να ανταγωνιστεί καλύτερα το Samsung Galaxy S8 Plus. Τα iPhone 7S και 7S Plus αναμένεται να είναι συγκρίσιμα με την τρέχουσα γενιά 7 και 7 Plus, 649 δολλάρια  (~ 550€) και 769 δολλάρια (~ 650€), αντίστοιχα.

Μολύβι για το «iPhone 8»?

Η Apple θα μπορούσε να υποχωρήσει σε ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της Samsung Galaxy Note 8, προσθέτοντας support για το «μολύβι» στο «iPhone 8″. Η φημολογία αυτή κυκλοφόρησε, καθώς η Apple υπέβαλε νέες αιτήσεις για πατέντες που συνδέουν το Apple Pencil με το iPhone (μέσω του PatentlyApple).

Το παιχνίδι αλλάζει η Αναγνώριση προσώπου

Σύμφωνα με τον προγραμματιστή Steve Troughton-Smith, η διαρροή υλικολογισμικού HomePod επιβεβαιώνει την ύπαρξη της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου του «iPhone 8«. Αν είναι αλήθεια αυτό, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόσωπό σας για να ξεκλειδώσετε το iPhone 8, να πληρώσετε για πράγματα και πολλά άλλα. Ο Mark Gurman, δημοσιογράφος της τεχνολογίας Bloomberg News με ισχυρό ρεκόρ για τις ιστορίες της Apple, λέει ότι η γκάμα της εταιρείας θα είναι ότι το «Face ID είναι πιο γρήγορο, πιο ασφαλές και πιο ακριβές από το Touch ID».

Front κάμερα που κάνει κόλπα

Για να υποστηρίξει τη νέα τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, η Apple έχει τοποθετήσει τις front-κάμερες σε μια νέα διάταξη μέσα σε μια εντομή στην κορυφή του νέου edgetoedge OLED screen. Σύμφωνα με τον αναλυτή της Apple, Ming-Chi Kuo, η εγκατάσταση αυτού θα υποστηρίξει AR και 3D μοντελοποίηση με αυτή την τριάδα των στοιχείων – μια κάμερα που βλέπει προς τα εμπρός, έναν υπέρυθρο πομπό και ένα υπέρυθρο δέκτη.

Dual-κάμερα στο πίσω μέρος

Η αυξανόμενη συναίνεση μεταξύ αυτών που ψάχνουν τις ψήμες είναι ότι το «iPhone 8» θα έχει δύο οπίσθιες κάμερες τοποθετημένες κάθετα με φλας LED στη μέση. Η Fast Company ανέφερε ότι η Apple έχει αναπτύξει ένα 3D σύστημα laser με οπίσθιο φωτισμό που υποστηρίζει την ανίχνευση βάθους AR και την αυτόματη εστίαση.

LCD ή μήπως OLED οθόνη?

Και τα δυο. Τα 7S και 7S Plus αναμένεται να παραμείνουν στην τρέχουσα τεχνολογία LCD του iPhone. Η επόμενη ναυαρχίδα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχει OLED. (Έχουμε ακούσει επίσης ότι ολόκληρη η σειρά iPhone θα μπορούσε να πάει στο OLED το 2018.) Κατά ειρωνικό τρόπο, αυτές οι οθόνες OLED θα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προμηθεύονται από την Samsung, η οποία λέγεται ότι ελέγχει περίπου το 98 τοις εκατό ή περισσότερο της τρέχουσας παραγωγής οθόνης OLED.

iOS 11 + iPhone Hardware = μεγάλα άλματα για το AR

Γνωρίζουμε ότι το iOS 11 κάνει all-in στο AR. Η Apple παρέδωσε τον Ιούνιο το δημόσιο beta του Next-Gen Mobile OS και η διαρροή του HomePod έχει επεκτείνει τη λίστα με τα «δροσερά» πράγματα. Πέρα από την ανίχνευση του προσώπου, τα κυριώτερα σημεία περιλαμβάνουν ένα πιο έξυπνο, πιο ικανό Siri, οθόνη και λογισμικό AR που θα «γεφυρώσει» τον εικονικό κόσμο με τον φυσικό.

Νομίζει ότι είναι μπροστά η Apple

Ο Ming-Chi Kuo αναφέρει ότι και τα τρία νέα μοντέλα, τόσο το iPhone 7S και το 7S Plus, όσο και η ναυαρχίδα, θα υποστηρίξουν ταχύτερα»plug-in», αν και θα χρειαστείτε πρόσθετο τροφοδοτικό USB-C για να το εκμεταλλευτείτε αυτό. Ο παρατηρητής της Apple John Gruber tweetαρε τον Ιούλιο ότι η «ασύρματη» φόρτιση – μπορεί να πωλείται ξεχωριστά και όχι αργότερα μέσα στο έτος, ως μέρος μια μελλοντικής ενημερωμένης έκδοσης για το iOS 11.

 

Καλά ενισχυμένος ήχος

Σύμφωνα με τους αναλυτές της JPMorgan, όπως ανέφερε και η MacRumors, η Apple ίσως εξοπλίσει το «iPhone 8» με έναν «ενισχυμένο δέκτη». Αυτός θα «στεγάζεται» μέσα στην σχισμή στο μπροστινό μέρος του τηλεφώνου όπου βάζετε το αυτί σας κατά τη διάρκεια των κλήσεων. Αυτή η αναβάθμιση θα έχει ως αποτέλεσμα πιο δυνατό και καθαρό ήχο καθώς και ανώτερη στεγανότητα.

Αναστατώνει η επιστροφή του 3.5 mm Audio Jack!!

Φυσικά και είναι ψέμματα. Ένας αναλυτής της Barclays ανέφερε ότι η Apple θα κολλήσει στο βύσμα Lightning – και θα περιλαμβάνει προσαρμογέα υποδοχής ακουστικών 3,5 mm – για το επόμενο τηλέφωνο. Πολύ αμφίβολα τα πράγματα. Παρά τη σκιά που πέφτει πάνω στην Apple από ανταγωνιστές όπως την OnePlus, η Apple είναι πάρα πολύ απίθανο να αναστρέψει την γνώμη της γι’αυτό.

Next-Gen Components και Specs

Το «iPhone 8» αναμένεται να κυκλοφορήσει με τον επεξεργαστή A11 της Apple. Υπάρχει φήμη ότι η εταιρεία σιγά σιγά αναπτύσσει και τα δικά της τσιπ γραφικών. Αλλά το χρονικό πλαίσιο για τη σταδιακή κατάργηση του σημερινού προμηθευτή είναι 15 με 24 μήνες. Επομένως είναι απίθανο να κατασκευαστεί ένα GPU που θα κατασκευαστεί και θα ενσωματωθεί από την Apple στο επόμενο iPhone. Πιθανώς εξετάζεται αυτό το ενδεχόμενο για το έτος 2018 ή το 2019.

Σύμφωνα με μια λίστα στον κινεζικό ιστοχώρο Weibo, η Apple ίσως να στείλει το μοντέλο των 32GB σπίτι του. Τουλάχιστον για το «iPhone 8«, θα προσφέρει τρεις βαθμίδες αποθήκευσης: 64GB, 256GB και 512GB. Αυτό συμβαδίζει με μια προηγούμενη φήμη του TrendForce. Αυτές οι αναφορές υποδεικνύουν επίσης ότι η εταιρεία θα αυξήσει την ποσότητα μνήμης RAM στα 3GB, αν και τα 7S και 7S Plus θα έχουν μόνο 2GB. Αυτές οι αυξανόμενες προσκρούσεις για την ναυαρχίδα θα ακολουθούσαν το προηγούμενο έτος της Apple που έριξε το μοντέλο 16GB της, όταν κυκλοφόρησε το iPhone 7.

ΠΗΓΗ: CNET

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio